"Jag älskar mina bloggläsare"


Såg denna på Facebook tidigare idag.
 
Ingen gillar en spårkpolis, jag vet, men är det inte ett lustigt tillfälle att spränga in ett par meningar inom citationstecken så där? Jag är förvisso ingen grammmmmmatikexpert, men visst låter det som om man inte menar det....? Vilket är extra kul eftersom det är en sådan där "carpe diem"-sida. Hähä!
 
Tänk er att hitta följande lappar på köksbordet hemma.
 
Kära barn
"Är och handlar"
Mamma
 
Jag läser: mamma träffar brevbärar-Lars på hotellet i ett par timmar. Igen.
 
Kära barn
"I kylen finns det mat"
Mamma
 
Jag läser: sand, lera, potatismos - same same.
 
Kära barn
"Jag älskar dig"
Mamma
 
Jag läser: du är bra, men brevbärar-Lars ligger högre i kurs.
 
Fniss.


KATEGORI: Okategoriserbart
TAGGAR: carpe diem / facebook-poesi / shabby chic

Mitt största passiva intresse.

Jag hade problem att somna igår kväll. Och den här gången berodde det inte på den sedvanliga anledningen att jag är lightversionen av insomnia-offer. Nej, allt kan kokas ned till att det var SVT:s fel.
 
Jag är inte jättebekant med SVT och SVT Plays tablå, jag ska inte ljuga. Det mesta jag ser när jag flipprar förbi är skämskuddeprogram (Melodifestivalen, Doobidoo, Fråga Doktorn, Go' Kväll och så vidare) som gör att en får lust att slita ut sig ögonen. Men jag har förstått att kanalerna erbjuder en hel del bra program. Det är i alla fall vad jag får berättat för mig.
 
Och så av en slump, när jag väntade på senaste Homeland-avsnittet (släpps måndagar 22:00 på SVT Play) så klickade jag på något som hette Svenska Hemligheter.
 
.... MAN OH MAN!
 
Här har vi en programserie helt tillägnat den ädla konsten som är bryta sig in i övergivna hus/platser. Med tillstånd då. Här får programledaren Melker Becker bland annat möjligheten att utforska nedlagda kraftstationer flera meter under jorden, SVT:s övergivna krigsstudio i berget och underjordiska sjukhus som man kan nå via övergivna tågspår. Hur fa-an har jag missat det här programmet innan? HUR?
 
Mitt största passiva intresse är ju urban exploration. "Passiv" i den mening att jag inte utöver denna "hobby" själv pga vill inte åka i fängelse. Men jag följer åtskilliga YouTube-kanaler, Facebook-sidor (tips: "Vid sidan av flödet") och vanliga hemsidor av och med folk som ägnar sig åt att besöka övergivna platser. Har också ägnat timmar åt Wikipedias spaltmeter över övergivna tunnelbanestationer.
 
Häromdagen upptäckte jag ett snickarbodsliknande rum i min egen källare, bakom en dörr som annars alltid är låst (jag kan ha undersökt handtagen tidigare, ja). Mitt bästa UE-moment så här långt!
 
Sjukt intressant program i alla fall! Mitt tips! Synd på fan att jag upptäckte det först nu, in på säsong tre.


KATEGORI: Film och tv
TAGGAR: svett / svt / urban exploration

Sponsrad video: Inredaren Tipsar #6: Lura ögat med runda hörn

I Ikeas egen videopod, "Vad gafflar ni om?", så tar Martina Haag och Mogge Sseruwagi sig an nojor och situationer som hindrar oss från att umgås och spendera mer tid med varandra. Till sin hjälp får de experthjälp av beteendevetare, sakkunniga och inredare med smarta lösningar. I tidigare avsnitt har bland annat ämnen som krystade parmiddagar, singellivets matmeny och bäst-före-datumens vara eller icke vara behandlats.
 
I detta avsnitt så visare inredaren Jon Eliason sina tips för oss med små kök. Hur kan man med enkla medel få svårmöblerade rum att verka luftigare? Och finns det knep att ta till med målarpenseln för lura ögat att ditt trånga kök känns större? Jon vet! I klippet ovan så visar han sina bästa "bjuss"!
 
Intresserad av fler "Vad gafflar ni om?"-videos? Klicka bara på filmen ovan för att komma vidare till Ikeas hemsida!
 
SPONSRAT INLÄGG


KATEGORI: Pelles vardag

Bilderna som aldrig får se dagens internetljus.

Öppnade precis min "kamerarulle" på telefonen. Här finns över 1500 bilder. Vilket inte vore så anmärkningsvärt om det inte vore för att jag tömde luren på alla bilder innan jag drog till NY i mitten på september. Många hundra bilder är så klart från tiden i amerikatt och en stor del av dessa finns att beskåda i den här bloggen under kategorin "resa".
 
Men alla andra bilder då, vad har jag fotat för skit? Det är mycket som jag knäpper av och som sen aldrig får se dagens internetljus. Fram tills nu. Det här inlägget är för alla bilder som aldrig får pubbas.
 
Verkets namn: #SMYGREKLAM
Fotat: För ett par dagar sedan. Jag talade med ett par kollegor om att jag brukar dricka "sådan rotsaft som ska göra en pigg". Jag vill tro att den funkar, men jag utesluter heller inte möjlig placeboeffekt.
 
 
Verkets namn: SÄTT NER FOTEN
Fotat: I måndags om jag inte missminner mig. Jag lovad ju att hålla er uppdaterade om de där exfolierande sockorna jag skulle prova. "Lovar mycket håller tunt", ni vet. Skiten funkade väl hyfsat antar jag. Har ett par förhårdnader kvar. Får kanske köra med ett annat märke nästa gång och se om det hjälper bättre.
 
 
Verkets namn: ÄGGSAKT VAD ÄR DET HÄR?
Fotat: Ja, jag höll som bäst på att koka mig ett ägg förra helgen och vänder mig från spisen i två sekunder. Här plötsligt hur vattnet kokar över och vänder mig om till synen av en - ja, ni ser - DÖDSKALLE. Såg det som en tecken från ovan och insåg att även gudarna håller koll på att snart är det halloween. Denna bild publicerades dock på Instagram (@personligapelle).
 
 
Verkets namn: THE END IS SUDDIG
Fotat: Förra veckan och den före bestod av konstans dimma. Då pratar vi tjock dimma från morgon till kväll, flera dagar i sträck. Det satte onekligen igång min fantasi och jag trodde i en millisekund att jag skulle se en armé av orcher komma ridandes ut ur dimman.
 
 
Verkets namn: OLOF GRÖTKONUNG
Fotat: För ett par veckor sedan så slängde jag ihop en gröt som skulle stå i kylen över natten, så kallad "overnight oat". Just denna version var med honung, banan, jordnötssmör och havregryn. Smarrig jävlar! [recept]
 
 
Verkets namn: EN SVUNNEN TID
Fotat: På en förfest för någon månad sedan så gluttade jag och ett par gamla klasskompisar i vår studentkatalog. Mannen där med rosa slips, hatt på sne och full uppsyn - han är jag! I sommar blir det nio år sedan en traskade ut från hotell- och restaurangmisären. Fy fan...
 
 
Verkets namn: AA-BATTERI
Fotat: En morgon för fyra-fem veckor sedan när jag var på väg till jobbet så fann jag dessa böcker, Anonyma Alkoholister-lektyr. Här kan vi snacka gedigna tegelstensböcker! En eloge till alla som för det första går på AA-möten, men som dessutom betar sig igenom litteraturen. Ångrar att jag inte tog mod att tjuvläsa lite. Finns nog både ett och två tips jag kan anamma vissa helger.
 
Ja, men det var det! KUL VA!? Jag utmanar er alla att göra detsamma på era bloggar/instas/Twitter. Upp med bilderna som inte var tänkt för någon att se bara (så länge de är SFW så klart).
 
Säg till om ni får tummen ur och dela i så fall med er av en länk!


KATEGORI: Pelles vardag
TAGGAR: fotarn pelle / opubbat