Att vara (skäggig) eller inte vara (skäggig).

Tvinnar muschen.
 
Jag vill avhandla vad jag har på hakan, det hära skägghelvetet. Se bild ovan. Och ignorera min sneställda synthfrilla och de två påsiga ögonen. Det har varit ena tuffa veckor på jobbet, ursäkta att jag försöker få stålarna att rulla in och samtidigt vara aktiv på nätet. 
 
Skägg alltså. Douchebusken. Ansiktets könshår. Jag började spara i slutet av december. Eller nej - jag slutade raka mig i december. Jag känner faktiskt att det är skillnad på dessa val. Jag slutade raka mig för att testa hur det skulle se ut, inte för att jag prompt ville eller vill ha skägg. Och jag kan inte riktigt spå hur länge jag pallar ha kvar skiten. 
 
Mest av allt väntar jag ut min stache, den är det enda jag har lite intresse av i den här hårresande historien. Jag fick jag ju kapa skiten inför operationen tidigare i år så den ligger ett par månader efter och DET SUGER! Jag vill helst ha en sådan här.
 
Dåliga saker med skägg:
- Har man inte kammat håret och/eller klätt upp sig hyfsat så ser man jävla sunkig ut.
- Kliar
- Svårt att äta ordentligt.
- Alla som vill prata om ens skägg hela tiden. Det finns få samtalsämnen som jag spyr på. Ni vet, som att snacka väder, alla sjukdomar som folk drar på sig på jobbet och min femårsplan för skägget. Så djävulskt ointressant.
- Folk som har både skägg och sociala medier = besatta av sitt skägg. En bekant visade mig en skägg-hashtags på Instagram. Det är perverst.
 
Bra saker med skägg:
- Det är jävligt snyggt till rätt kläder. När jag har en skjorta med button-down-knäppning är enda gången jag inte funderar på att slita av skiten med mina bara händer.
 
 
.... det var det. En bra sak med skägg finns det. Skjut mig om jag börjar hashtaga bilder med #beard eller #beardporn eller #beardedboy. Lova.


KATEGORI: Okategoriserbart
TAGGAR: bearded bitch

Tio filmer som är "fett overrated".

Jag fick följande kommentar från Isabelle här om sistens:
 
"Önskeinlägg från Pelle: Blockbuster movies/Kultförklarade filmer etc som fått praise men enligt Pelle är fett overrated!"
 
Kul idé, challenge accepted och så vidare. Oftast (i nio fall av tio) så håller jag med pöbeln och kritkerna om film. Men så ibland så unnar man sig ett par timmar framför pure dynga och nedan har ni mina val.
 
Jag känner att det här kan komma att bli liiiiite av ett kontroversiellt blogginlägg, många kan inte riktigt hantera att man inte delar deras tycke för populärkulturella ting. Men jag är en stor förespråkare för att man ska få säga sitt i alla popkultur-lägen. Och - låt oss vara ärliga - så är det en rätt onödig grej att brusa sig upp för, att någon inte gillar samma låt/artist/serie/film som en själv. Men det är bara en ensam mans åsikt. Vet du med dig att du kan bli stött av sådant här: vi hörs i nästa inlägg! Eller bland kommentarerna där du spyr galla, inte mig emot.
 
Kommentera gärna om vilka filmer du finner överskattade. Kan bli kul!
 
BEAST OF THE SOUTHERN WILD - Oscarsnominerad rulle från 2012. Jag vet inte vad det här var, men inte var det sevärt i alla fall. Jag kan sträcka mig till att Quvenzhané Wallis är den mest talangfulla ungen där ute just nu. Men det är det enda bra med den där filmen.
 
 
GRAVITY - Sandra B och George C i yttre rymden, kan det verkligen bli dåligt? Ja och nej. Den är fint gjord rent visuellt, men längre än så håller den inte. Den här filmen känns som en klassisk vattendelare. Ena halvan hyllar skiten, andra halvan ratar den.
 
 
THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS - Den här såg jag för första gången någonsin nu i julas. Den... var ju inte alls bra? Jag är nog en av de få människor på denna planet som inte ser storheten i Tim Burton. Jag gillar Beetle Juice och kan hantera Edward Scissorhands (jag såg den filmen 3347 gånger som liten), men annars har mannen mest gjort filmer där det prat-sjungs hela tiden. Och det är det värsta jag vet. Men jag kan uppskatta hantverket i den här filmen, för visst är det stop motion?
 
 
THOR - Den här såg jag med ett par vänner för inte allt för länge sedan. Vilket skämt till filmen, för att uttrycka det rättframt. Dålig plot, manus och allt-annat-i-filmväg. Men sen är jag inte ett fan av Marvel-, DC Comics- och andra superhjälte-filmer. X-Men går väl an i nödfall, men annars har jag inte sett mycket sevärt.
 
 
TAXI DRIVER - Är DeNior galen? Är han inte galen? Är han galen? Är han inte galen? Konstig film och rätt överjävligt seg många gånger. Men Jodie Foster är klockren!
 
 
NYCKELN TILL FRIHET - IMDb:s ständiga etta och det största frågetecknet för den här mannen. Lejonkungen kom samma år jag tycker nog den förtjänar den här filmens topplacering istället.
 
 
BIRDMAN - Förra årets succéfilm och totalt värdelös. Vär-de-lös. När eftertexterna började rulla så satt vi alla tysta en lång stund tills en av oss till slut bräkte ur sig ett "ja, den hör sög ju". Sen går den dessutom och vinner en Oscar för "bäst film". Kan tycka att det priset skulle ha gått till The Imitation Game - den filmen var svinbra!
 
 
THE DEPARTED - Den andra Scorsese-filmen på min lista och ja - han är kanske inte min favoritregissör. Men han har gjort några sevärda filmer. Faktiskt. The Departed såg jag efter ett lång Scorsese-diskussion med en kollega från donken. Jag blev lovad "ett mästerverk som kommer lämna en berörd" och jag dukade således för en fin filmkväll. Kände mest "meeeeh" efteråt. Funderar dock på att se om skiten och ge den en andra chans.
 
 
THE MATRIX - Här var jag sexton år sen på bollen och jag tror att det kan vara orsaken till att jag inte blev så hänförd av den här filmen som jag trodde att jag skulle bli. Men ålder ska väl inte vara ett hinder för ett klassiker känner jag. För ja, The Matrix känns rätt daterad idag.
 
 
INTERSTELLAR - Det är den här listans wild card. För nu när jag tänker på det så vet jag inte om jag kanske tyckte att Interstellar var rätt bra. Jag menar, scenen på havsplanten är rätt epic (tittar på den i skrivande stund). Okej den här rullen förtjänar en andra chans! Tills vidare får den vara med på den här listan, för jag minns den ändå med lite bitter eftersmak i truten.
 
Nu är det er tur!


KATEGORI: Film och tv
TAGGAR: hur många blir arga? :D

Se på luffarn som far där på havet.

Ni vet Ellen, hon den där blonda som jag spelar in YouTube-klipp med mellan varven? Hon och jag bokade en sådan jäkla härlig grej i fredags. I januari ska vi båtluffa runt i Thailand i tre veckor. Waaaaaat! Det blir tre veckor av vyer likt den ovan. Fy fa-an vad jag blir avis på mig själv! Och det var billigt också att boka ungefär en miljard år i förväg! Tips!
 
Så här ser reseplanen ut än så länge: vi tar flyget från Arlanda till Bangkok och sover där en natt, för att sedan ta inrikesflyger ned till Krabi där båtäventyret börjar. På vägen hem tänkte vi eventuellt köra nattåget tillbaka till Bangkok och köra två-tre nätter i storstan, vi får se.
 
Har ni några tips? Vad som helst! Just nu, utöver att känna extrem längtan, så funderar jag mycket på eventuell sjösjuka och vilka pocketböcker som kan vara värda att släpa på, hehe! Prioriteringar vad fan.
 
Vilka öar ska man satsa på? Jag vill ogärna åka till überturistiga ställen när alla är svenskar och dricker Gevalia. Eller... jag vill nog testa både och, men mest vill jag känna av Thailand och inte Drottninggatan i Skövde. Jag vill gärna gå på ett full moon party och vara vidrig och ett drägg. Då kanske man ska åka till mer turistiga stråk?

Ja, men tipsa gärna! Jag vill veta allt ni kan! Gärna ett par guldkorn om ni har.


KATEGORI: Resa
TAGGAR: thailand och luffarna

#spoilerfritt

Unnade mig ett GoT-test via Spotify. Jag är nöjd med resultatet.
 
Det är dags igen för den bästa tiden på året - Game of Thrones-dvalan som lägger sig över hela västvärlden. Jag tycker alltid att den kommer som ett lägligt plåster på såret efter månader av vidervärdigt Melodifestivalen-snack. Nu så börjar folk äntligen återigen bry om sådant som räknas på riktigt. Som drakar, mordiska kungar och familjen Stark.
 
Det har varit ovanligt mycket hets och lovord inför den här säsongen. Mer än tidigare år. Inför säsong fem sas det inte många rader. Troligen att den sög fram till de sista två avsnitten. Var redo att ge upp allt där ett faktiskt, så jävla segt var det. Verkar kanske som om skaparna av serien också kände det och därför hetsar röven av sig nu och lovar lite action. 
 
Jag har läst att det här ska bli Sansa Starks säsong och jag hoppas fan att det blir så, mitt hjärta dunkar extra hårt för henne och för Arya. Familjen Stark all the way! Jag hoppas också att Danderyd* rör sig bort från all skit och möter sin skapare. Visst? VISST?! Men jag har också spått/velat det de tre senaste åren, så det lär väl inte ske den här gången heller. Och Jon Snow - ja han kommer ju ni-vet-vad med hjälp ni-vet-vem. Så jävla förutsägbart! Jag hoppas faktiskt på ett sätt att han förblir ni-vet-vad.
 
#spoilerfritt
 
Ja, men det blir spännande det här. Jag och Grannen 2.0 ska glutta ikväll.
 
*hon med drakarna


TAGGAR: GoT / måndag är game of thrones-dag