Jag och FB-chatten.

Två saker har hänt mig på Facebook-chatten de senaste dagarna:
 
1) Jag får ett meddelande från en okänd person som skriver att hon sökt med ljus och lykta efter mig. Varför? För att vi skrev till varandra på Lunarstorm för tolv jävla år sedan. Hon (sorry att jag inte outar något namn här) bad om ursäkt ifall hon verkade creepy, men jag tyckte enkom att var det skithäftigt. Ett modernt återseende vad fan! Förr så sågs man på tågperrongen efter femtio år ifrån varandra. Idag siktar vi på att söka upp internetvänner från förr på fejan, haha!
 
2) Sen igår så fick jag en notis om att "person X" har accepterat din meddelandeförfrågan och jag tänker "vem fan är det här, jag har inte lagt till någon?". Öppnar upp appen i tron om att det är ett sådant där spam-konto som vill lura av en cash på ett eller ett annat vis. Men det är det inte! Istället är det en kvinna som svarat på ett två och ett halvt år gammalt meddelande JAG skickade henne. Det var en morgon på Donken-jobbet och en stressad kvinna med dator glömmer sitt pennskrin på ett av borden. Jag öppnar skrinet för att leta efter ledtrådar om vem stressot kan ha varit och hetat. Hittar flera USB-minnen smetfulla med arbeten och texter. Får panik å hennes vägnar och börjar skicka mail till varje person jag kan finna i dessa essäer, forskningsarbeten och annat. Får inte ett enda svar av en endaste person.
 
Men så hörde hon, självaste skrinägaren, av sig igår och svarade på mitt meddelande. Sa jag att hon var amerikan? Det var hon! (Och min engrish var on fleek btw). Jag fick lov att svara att jag behöll USB-stickorna länge, men att jag sedan dess lämnat snabbmatsbranschen bakom mig. Hon svarar: "lol worth a try!"
 
lol indeed.
 
Det var mina två random Facebook-blast from det förflutna. Gla' onsdag!
Taggar: dafuq med min facebook-chat?!

Hur cool är inte Therese Lindgren?

Idag vill jag skriva ett lite annorlunda blogginlägg. Jag vill skriva ett inlägg för att hylla Therese Lindgren, Sveriges kanske mest kända svensktalande YouTube-fenomen just nu. Jag är så tagen av den här kvinnans briljans och förnuft att orden räcker inte till. Fråga folk i min närhet, jag börjar allt för ofta mina meningar numera med "jo, jag såg att Therese Lindgren...." . Det är så jävla uppfriskande att se vettiga människor på internet som inte gör sig ett namn på andras bekostnad och som inte provocerar eller "dummar ned sig".
 
Så jag fann Therese av en ren slump för kanske ett halvår sedan nu. Det var i samband med att jag och Ellen kirrade vår egen YouTube-kanal som jag började browsa tuben efter svenska kanaler. För att se vad man står sig mot och för att få lite inspiration. Innan hade jag bara följt utländska youtubers (med undantag av Clara Henry) och visste mest ingenting om den svenska scenen. Men jag fann en hel hög med kul typer. Till exempel så gillar jag Lakidoris, TheBentish och 2chips1cola. Svinroligt folk, om än kanske ett par år för unga för vad som kan ses okej för en tjugoåttaåring att kolla på. Hajar ni? De har nyss slutat gymnasiet och jag slutar snart livet. Ej ok.
 
Och genom att klicka mig vidare länk efter länk efter länk så hamnade jag så till slut på Therese Lindgrens YouTube-kanal. Jag ska vara helt ärlig, min absolut första reaktion var att klicka bort. "Oj, det här är nog inget för mig" var vad jag tänkte i en millisekund. Men eftersom jag var på jakt efter nytt blod på tuben så lät jag mig stanna kvar. Jag såg ett klipp. Jag såg ett till klipp. Jag såg ett till. Och ett till.
 
Rätt som det var så var klockan fem på morgonen och jag hade betat av större delen av Lindgrens videoarsenal. Jag var fast i det nätet hårdare än vad jag varit i någon annans youtubenät innan. I många av hennes klipp talar hon om saker som inte intresserar mig alls (smink och kläder bland annat), men jag kollar ändå med stort nöje. Och jag har försökt pinpointa exakt vad det egentligen är som jag finner så fascinerande och jag har kommit fram till följande:
 
(Är det kanske lite vidrigt av mig att prata om en person så här....? Om du läser det här Therese: först av allt tjeeeeeena! Och sen - försök se det här på ett smickrande och icke-creepigt sätt)
 
Ej ödmjuk för bullshit. Många av Therese följare verka vara kids som ser svart eller vitt på samhället och som tycker att varje liten detalj i livet ska utredas och försvaras. Men så många gånger som Lindgren då sagt "äh, jag ska inte behöva förklara mig" och gått vidare med livet. Uppfriskande och så unikt för internet! Eller för att inte tala om gången då hon stod upp för våldtäktsoffer när Jockiboi drog sin rant och då fick hela hans skara av ungar på sig.
 
Lever som hon lär.  Människan är vegan och dricker inte längre koffein. Detta samtidigt som hon sakligt och sansat berättar om sina livsval. Jag tycker ofta att, främst veganer då, har en för arg approach i sin retorik. Jag vet att jag och många med mig inte faller för "äter du kött så är du dum i huvudet"-retoriken och att det istället får en att vända taggarna utåt. Man vägrar lyssna på en sådan person och vill automatiskt göra tvärtom. Lär man istället ut på ett "icke-högtravande" sätt så är jag säker på att man når många fler. Och det har funkat på mig! I mitt köksskåp har jag enbart koffeinfritt kaffe numera och jag dricker bara en eller två koppar med vanligt kaffe på jobbet. Dessutom är mina måltider idag till 90 procent helt vegetariska. Jag vet att Lindgrens opretentiösa syn på sin val har påverkat mig. Faktiskt.
 
Driven. För en obotlig latmask så är det så tufft att se en tjej som "funderar på att skriva en bok" höra av sig till bokförlag, landa ett bokkontrakt och sedan skriver sagda bok. Hur jävla coolt är inte det?! Eller hur hon på en handvändning renoverar ett förråd. Och driver en webbshop! Och lägger upp flera klipp i veckan!
 
Öppen. En stor anledning till att jag fallit för Therese och hennes klipp är för att hon är så öppen. Hon talar om bland annat sin relation till det manliga könet, om hur fans dyker upp oanmält, om sina terapeutbesök, sina uppbrott och sina psykiska problem. Just punkten att hon talar om sina psykiska problem tycker jag är extra intressant, då jag inte har några egna erfarenheter (peppar peppar).
 
Vuxen. Hon pratar skatteavdrag, hon renoverar kök, hon tar klamydiaprov, hon nämner oskyddat sex i förbifarten och är som oss alla andra vuxna. Haha, så jävla udda punkt! Men jag ser hellre en timma med Therese Lindgren som pratar sin deklaration än en vlogg med Lakidoris på Rockbjörnen. Båda är kul, men jag är inte nitton bast längre. Jag vill höra jämnåriga prata ekonomi och se på när de laga mat.
 
Rolig. Ho' ä kul denna där! Och smart som fän!
 
Nä, men om man kanske skulle sluta fjäska ut i cyberspace? Om du mot förmodan skulle läsa det här, Therese, så vill jag bara säga att du är så jävla ball. På riktigt. Vi är flera personer i min umgängskrets som tycker du är ascool i allt du gör!
 
 
 
LÄNKAR TILL YOUTUBE-KONTON NÄMNDA I INLÄGGET OVAN
Tack och förlåt  (:
Therese Lindgren
Clara Henry
Lakidoris
2chips1cola
TheBentish
Publicerat i: Bloggtips, Youtube
Taggar: fjäsk, therese lindgren, youtube

En jobbarlista.

Ensam på gamla kontoret en helg. Var livrädd.
 
Jag såg att HanaPee la upp en lista om jobb häromdagen. Kul lista! Jag gör'n jag med.
 
1. Vad ville du bli när du var liten?
Jag tror jag sa brandman "för alla andra pojkar sa det". Ville nog egentligen bli gatusopare. Typ.
 
2. Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?
Kock! Gick också hotell- och restaurangprogrammet och förstod väl i trean att den här framtiden aldrig kommer bli av. Ville då bli journalist och kom in på journalisthögskolan. Sen ångrade jag mig igen och på den vägen är det.
 
3. Vilka var dina bästa / sämsta ämnen i skolan?
Bäst: matte och svenska! Logik och tydlighet - ja tack!
Sämst: bild! Hatar bild! Och slöjd! Allt där man ska bli bedömd för konstnärliga färdigheter som man inte besitter.
 
4. Vad gjorde du efter gymnasiet?
Plugga till några kurser på komvux, pluggade "media" i Norrköping, pluggade statsvetenskap och flera andra strökurser på universitetet.
 
5. Vilket var ditt allra första jobb?
"Kyrkvärd". Året då jag konfirmerade mig, så fick man erbjudande om att jobba som värd i samma kyrka. Segt, men lätt. Satt och läste hela dagarna i en supertyst kyrka. Ganska läskigt också, vill jag minnas.
 
6. Vad har du haft mer för yrken?
Feriejobb för kommunen, Donken och så där jag är idag. Jag har mest pluggat bort mitt liv.
 
7. Vad går ditt nuvarande jobb ut på?
Lösa problem åt "mina" säljare och deras kunder. Jobbar i logistikbranschen och trivs väldigt bra med det för stunden. + asgött att ha lediga helger och röda dagar. Det är man inte bortskämd med.
 
8. Vilka är dina starka / svaga sidor på ditt jobb?
Starka: jobbar hårt, driven, självständig, vetgirig, vill alltid lära mig mer.
Svaga: när jag väl blivit bekväm på min arbetsplats, så blir jag rätt störig och flummig. Skämtar kanske några gånger för mycket på en dag.
 
9. Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort på/i ditt jobb.
Jag föreslog att vi skulle börja servera ekologiskt fairtrade-kaffe och förslaget gick igenom. Ganska stor deal i ett hus med 700 anställda. Synd bara att kaffe smakar vidrigt nu. Men you win some you lose some osv.
 
10. Vad skulle du vilja jobba med om du inte jobbade med det yrke du har idag?
Självförsörjande författare! Har kanske tre eller fyra färdigskrivna böcker i huvudet, så borde dra igång snart.
 
11. Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?
Kock. Dålig lön, dåliga arbetstider, sexistisk jargong... nä fy fan. Men jag har provat skiten i alla fall och det är ju alltid något.
 
12. Vad gör du om fem år?
Jag tror jag har flyttat och bytt jobb. "Avancerat" lite i lönestegen förhoppningsvis. Min lön i dagsläget är fan inte att hurra för.
 
Publicerat i: Pelles vardag, Skola och jobb
Taggar: listbloggaren är här igen. det var ett tag sedan!

Det stora kakracet // Tack & förlåt

Avsnitten riktigt haglar fram så här års, håller ni inte med? Det var förvisso tre veckor sedan det senaste Tack & Förlåt-mästerverket kom. Men inte känns det inte, nej nej. Kunde har varit tisdags om ni frågar mig. I dagens klipp så är vi rätt möra efter förra helgen festivalbravader, så vi tog det rätt simplet. Körde på ett kakrace! Och hur det går till exakt får ni se om ni trycker på play!
 
KURIOSA
- Bortklippt: en rant om UR och hur mycket man hatade sagda "kanal" som liten. Kanske blir något att plocka fram för framtiden, vi får se.
- Bortklippt: på vår Instagram får ni se Ellens försök till att säga en vanlig mening och misslyckas totalt. Det var alltså vi som försökte säga helt vanliga meningar som vi sedan skulle bleepa och lura folk att vi svor. Rätt långtsökt, men väldigt kul. Snälla följ oss gärna på insta också så att vi får hundra följare! Vore skitkul!
- Introlåten är inte sjungen av kakmonstret, det kanske det tränade örat redan listat ut. Men säg det inte till någon, hehe!
 
+ berätta för alla ni känner! Snälla? :)
Publicerat i: Youtube
Taggar: kakmonstret och en våt zara larsson, tack och förlåt!

Gissa vad som hände när jag skulle dumpa skräp senast.

Allt detta jävla skräp man drar på sig då - fan vad det suger! Men det känns bra att vara en miljöhjälte antar jag. Fast det var något som hände sist jag var på återvinningsstationen och skulle dumpa all dret på bilden ovan. Nästan allt gick smärtfritt i sorteringen.
Metall - gick bra!
Papper - bäst!
Kartong - yes!
Glas - snabbt avklarat!
 
Sen till plasten..... Containrarna var fulla, så jag fick lov att använda muskelstyrka för att trycka ner all skräp. Men vad jag inte visste skulle ske var att jag, när jag pushade, lurade fram säkert trettio-fyrtio getingar från sagda container. På en sekund var luften kring mig fylld av dessa jävlar. De satte sig i ansiktet, flög ner i min påse, följade efter mig... JA - Jag var fan min egna Hitchcock-film!
 
Så måste göra avbön nu och erkänna att min plastkonsumtion den gång inte hamnade "där den hör hemma". På grund av plötslig getingfobi. Jävla sattyg. Men jag vet inte om jag vågar erkänna vad jag "råkade" kassera skiten. Föreställ er bara det värsta och där har ni mitt skräp.
 
Ska göra tio Ave Maria och piska mig över ryggen med hästtagel nu.

Sponsrad video: HBO - Fear The Walking Dead'

Det är dags att igen återvända till skräcken i Fear The Walking Dead, spin off-serien till en av världens största serier för tillfället - The Walking Dead. I Fear The Walking Dead får vi följa en trasig familj under den farsot som drar igenom världen och gör att de döda inte längre förblir "stillsamma döda". Det är en obeveklig evolution där endast de starkaste överlever, och vår dysfunktionella familj måste antingen börja om på nytt eller bejaka sina mörkare sidor.
 
Den 21 augusti drar Fear The Walking Dead äntligen igång efter sitt långa sommaruppehåll och i Sverige kan du alltid streama det senaste och samtliga av tidigare avsnitten på HBO Nordic. Och du vet väl att du kan testa HBO Nordic helt gratis i en månad? Och efter den första månaden så betalar du endast 89 kr/månad och du slipper allt vad bindningstid heter! Hur bra är inte det? Jag är själv en trogen kund!
 
Spana in den spännande trailern för Fear The Walking Dead här ovan och klicka dig sedan vidare för att läsa mer om HBO Nordic och deras tjänst!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Hade det asbra, men var dyblöt och utmattad.

Instagram [@personligapelle]
 
Amen tja, hur mår ni då? Jag mår väl så där. I söndags och igår var jag helt utmattad efter helgens bravader och idag håller nog en överhängande förkylning på att bryta ut. Jag svär på att jag känt av den i veckor och först nu, efter semestern, så öser kroppen på med slemmig hals och ömmande leder.
 
Way Out West var superbt, men det är länge sedan som jag var så utmattad som under den här festivalens dagar. Jag gick och la mig slutkörd och vaknade halvt mörbultad. Jag brukar heller inte vara den som lägger vikt i vädret (folk som klagar på mulna sommardagar.............. FU!) men det är fan en pärs - en pärs I tell you - att vara på festival i ösregn. Jag har upplevt det förr, många gånger förr. Men det var ett tag sedan det var sådant här intensivt regn. Vi blev så blöta att vi gav upp festivalområdet redan vid åttasnåret på lördagen för att byta kläder/tagga till till nattens spelningar. DÅ är man bra blöt!
 
FESTIVALEN I KORTA DRAG
 
BÄSTA SPELNINGEN 1: Little Jinder på Bananpiren klockan halv tre på natten. Jag var i mitt esse (se bilden med Kirby här ovan). Hon är så jävla cool, den där Little Jinder! Har ni möjligthet att se henne live så ta den!
 
BÄSTA SPELNINGEN 2: Försöker mig på att ranka topp tre bästa spelningarna här och jag tror att den nästbästa spelningen var Seinbo Sey. Hon är också cool! Kan alla svenska artister sluta vara så jävla fräna?
 
BÄSTA SPELNINGEN 3: James Bay! Eller Sia! Delad tredjeplats! Sia var svinduktig och man var i extas, men jag hade liksom bäst feeling på de två övre spelningarna. James Bay är också svinduktig live!
 
ANDRA BRA: Zara Larsson, Elliphant, Chvrches.
 
TRÅKIGAST: Morrissey. Jag gillar egentligen Morrisseys musik, men pallar inte hans "jag-är-lite-bättre-än-er/Nöjesguiden-bloggare"-attityd.
 
TRÄFFADE: Bland andra bloggläsar-Anneli. Kul! Blir alltid lika fascinerad över hur folk kan spotta annat folk i festivalvimlet. För mig allt en enda röra, jag ser bara ett hav av människor och inga nyllen. Den enda jag såg var Andreas Wjik som jag SVÄR på att jag ser varje festival jag är på. Nästan alltid vid baja-majorna. Våra blåsor+tarmar måste vara synkade ja jävlar! Träffade också mina Gbg-vänner och det var trevligt, men det kände som om vi alla vara så jävla off pga vädret. Bot och bättring till nästa sommar!
 
ÅT: That moment när man växer upp och har med "mat" som en kategori. Men vi åt så jävla god sushi två dagar i rad och den kan vi utesluta. Linné Sushi tror stället heter. Ligger vid Slottsskogens Vandrarhem. Tips!
 
MEST FUKTSKADADE: Min plånbok och dess skinn ain't no more.
 
EN BRA SAK: Jag sparade så jävla mycket pengar! Är helt säker på att det berodde på regnet. När det varit soligt tidigare år så kör man skytteltraffik till öltälten. Nu unnade vi oss timmar på rummet istället, med egenköpt ölkohol.
 
Jajajaja, låter som om det mest misär och inget kul alls. Så var det inte! Men vädret, detta jävla väder..... Nästa år kräver jag sol!
Publicerat i: Musik, Pelles vardag, Resa
Taggar: Way Out West 2016, väta, way out ösregn

Semester-mäster

Gissa vem som gick på semester idag då. Den här mannen. "Hur firar han" undrar ni? Med att tvätta. Och diska. Och dammsuga.

Så jag gick till Coop och köpte en påse ostbågar och lite chocoläääde som en normal semesterfirare. Och nu känner jag mig mätt och jävlig. Som en normal semesterfirare.

Ser på "Nightcrawler" i skrivande stund (detta är alltså ett iPhone-inlägg, woop) med Jake Gyllenhaal i huvudrollen. Har ni sett den? Är.... ska han spela lite skum? Jag menar, karaktären är ju smart samtidigt som han är jävligt creepy. Obehaglig som fan. Om ni inte sett - se! Finns på Netflix. Sen kan vi snacka Gyllenballes insatser i film.

Publicerat i: Film och tv
Taggar: Gyllenballe, Nattkrypare

Ett bra passfoto eller go to Bangkok Hilton.

"Om mitt passfoto ändå hade varit on fleek"
 
Imorgon går jag på semester och det första jag ska göra på onsdag är att gå till polisen. Det är dags att lämna in sig själv. Brott: för snygg för samhället. Närå, jag ska kirra nytt pass. Vi ska ju till Thailand i vinter och jag fick se att mitt pass håller på att passera sitt bäst före-datum. Så det blir en bock i att göra-listan inför den resan. För fy fan - det finns att stå i innan avfärd.
 
Och det här passet så sedan, fan vad jag har planerat det noga. Min senaste passbild tog jag för fem år sedan snart och jag ser förjävlig ut och det har till och med fått flygplatspersonal att fråga om det verkligen är jag på bilden. Har skrivit om det här.
 
Men nu är jag redo! Jag går inte iväg till snuten förrän jag fått minst åtta timmar sömn och vaknar upp utan stora junkie-påsar under ögonen. Been there förr. Vill och tänker inte hamna på Bangkok Hilton av ren misstanke, jag minns vad Nicole Kidman fick gå igenom. Tror i och för sig att det handlade om knark då, men det kanske ha varit pga hennes sunkiga passbild.
 
Viktigt att bilden blir bra alltså.
 
Sen också: kul att få mäta sig. Har på känn att jag växt ett par centi sen sist. Om inte annat så har det hänt lite på bredden.
Taggar: nicole kidmans passfoto, påsar under ögat

Alla bara klagar på WOW utom lilla Pelle.

I veckan är dags för Göteborg och årets Way Out West - Sveriges mest utskällda festival....? Fakta: det här ju en rätt skitnödig festival med lika skitnödiga besökare. Ni vet, tyckande hipsters som tar rätten att klaga på fan i mig allt. Maten, spelschemet, bokningarna och Luger. Måste vara rätt otacksamt att slänga ihop en festival i Facebook-tider.
 
Nåväl.
 
Jag är nog rätt själv i att vara aspeppad på så jävla många akter. Och utöver akterna - här finns ju öl! Öl och livemusik = perfekta dagar i Slottsskogen vad fan! Det är ju därför som WOW är den bästa festivalen.
 
Mest pepp på: Little Jinder, Sia, Seinabo Sey, Elliphant (mest av allt Elliphant tror jag), James Bay, Morrissey, Zara Larsson, The Last Shadow Puppets, M83, Daniel Adams-Ray osv osv osv osv osv.
 
Ska någon gå? Mötas för öl? It's on me!
Publicerat i: Musik, På tapeten, Resa
Taggar: Way Out West 2016, Zara Larsson blir nog skitcoolt. Men får man säga det högt i det här landet?

Ett riktigt "svårt" boktips.

Här sitter jag med könet fritt och läser i soffan. Nä, bara skoja - I don't read! Haha! Skoja igen. Har kalsonger på mig. Så jag plockade upp den här boken häromveckan - "Besynnerliga Barn".

Den är bra! Jag är rätt säker på att det är en så kallad "ungdomsbok", för det är det enda jag lyckas plocka på mig. En ba "oj, kolla den här boken, vilken intellektuell hjärngymnastik - jag köper den" och så råkar man köpa en bok om tonåringar med mystiska krafter. Som "Hungerspelen" på LSD. Oooooooch köpte också uppföljaren precis. Klick, klick från Bokus.

Läser ni något just nu? Säg till om ni vill ha riktigt skitnödiga tips! Typ "Bröderna Lejonhjärta" eller "Kalle Anka pocket".

Hehe.

Detta är iPhone-inlägg nummer två. Det tar sig, det tar sig!

Publicerat i: Pelles vardag, iPhoneinlägg
Taggar: Besynnerliga barn, bitches and books, books and bitches

Kronprinsessan kliver in på Carlings // Tack & förlåt

Måndag = veckans segaste dag = kaffets dag = dagen för nytt Tack & Förlåt-klipp, levererat direkt från Sveriges minsta YouTube-kanal. I dagens klipp tar vi oss an var icke-existerande skådespelartalanger och tränar upp skiten med lite improviseringsteater. Kanske inte vår starkaste kopp te, nej - men kul hade vi! För har inte ni också undrat hur kronprinsessan Victoria skulle tackla en jobbig Carlings-försäljare? Jo, jag tror nog att ni har det.
 
KURIOSA
- Bortklippt: Arya Stark som måste börja varje mening med "a girl has no name" fäller Björn Ranelid. Det låter kul, men gjorde sig inte skitbra. Jag gjorde inte heller en svinbra Ranelid-imitation. Den skulle ha fallit på Ellen.
- Att bota "klick-mun" med äpple är ett känt radioknep - på riktigt! Men det ska visst vara sådana där gröna, hårda, sura äpplen ni vet. Mitt röda var inte helt ok lösning.
- Bortklippt: Pelle som spelar Ellen som spelar en överentusiastiskt gympalärare. Inte. Alls. Kul. Förutom att jag nailade en sur Ellen. Det gör jag alla dagar i veckan.
- Carlings och deras hej:ande-personal am I right?
- Det vi nämner sist i klippet om "systemet-kvinnan" är alltså en anställd på Systembolaget. Vi har handlat av henne så många gånger nu att hon har börjat hälsa ute i det fria. Icke ok! För oss mest.
- Har kommit fram till att jag kanke inte gillar när folk hälsar....? Jag menar läs ovan!
 
+ berätta för alla ni känner! Snälla? :)
Publicerat i: Youtube
Taggar: kronprinsessan i mammajeans, tack och förlåt!, youporn eller youtube