Pelles 2016.

Tänk att det redan är dags för ett nytt år. Vad fan? Det känns som om jag inte gör annat än att käkar middag med vännerna och vakar in det nya året. Fast å andra sidan så tycker jag att vissa saker/högtider sker jämt och ständigt. Till exempel; hur ofta "firar" vi inte kanelbullens jävla dag? Eller samlar in pengar till bröstcancer? Ungefär alltid. Nyår känns som det firats sju gånger bara under senaste året.
 
Men - här sitter man så sen igen. Och vad har hänt under 2016 för min del? Inte värst mycket faktiskt. Tycker hela livet gått i slentrian sedan tidigt i våras. Jag och Ellen bokade ju vår Thailands-resa löjligt tidigt (nästa tio månader innan avfärd) och det har fått mig att gå in i zombie-mode rent ekonomiskt. Mantrat har varit "spara pengar, jobba så mycket som möjligt". Jag räknade på det tidigare den här månaden och kom fram till att jag jobbat sjutton av de senaste tjugo helgerna.
 
Och när man jobbar mycket helg så pallar man inte mycket. Åtminstone inte jag. Jag plockade heller inte ut någon semester i somras (sparade dagarna till resan nu i januari) och har alltså till råga på allt jobbat konstant sedan sommaren 2015.
 
Är det synd om mig? Inte ett dugg. Livet har varit svinfint i stort, men vardagen har under större delen sugit fet åsneröv. Jag har haft noll kreativitet och därför inte skrivit eller fotat som vanligt. Jag har ätit som ett as och samtidigt kammat tillbaka lite schyssta kilon som jag tappade under 2015. Jag hoppas att jag tar det lite mer piano under nästa år. Det borde bli lugnare. Bara om nio dagar så drar jag på mitt livs resa så här långt och ska resa runt i sydostasien i över tre veckor. Det blir strandhäng, upptäcksresor och paraplydrinkar med en av mina favoritpersoner.
 
Okej, den här ranten tog mer plats än förväntat. Nu stakar vi upp resten av det gångna året i sann Pelle-manér.
 
The Fall
 
Årets tv-serier: tredje säsongen av The Fall, The Night Of och Stanger Things. Tre svinbra tips till alla som letar bra tv att pilla naveln till! Jag gillade också The People vs. O.J Simpson som fan!
 
Året tv: På Spåret och Historieätarna (rip).
 
Årets musik: Little Jinder är utan tvekan den artist som jag lyssnat mest på under 2016. Hon är underbar! Besattheten började redan tidigare i år, höll i sig inför Way Out West och växte sig till ett slaviskt följande i och hennes medverkan i Så Mycket Bättre och Musikhjälpen.
 
Andra favoritartister har bland annat varit Christine and the Queens, Léon, Sabina Ddumba och Twenty One Pilots.
 
Resa: Som nämnt ovan så har det inte blivit något med något på den här fronten. Men under augusti så var jag på Way Out West i Göteborg. Kanske en av de sämre festivalerna jag åkt på och då mest på grund av vädret och hurmöret som kommer med konstant hällregn. Men musiken var topnotch och kvällarna blöta. Jag är ju en av en de få personer som subscribar helt till WOW:s prettostämpel och äter med glädje vegetariskt och dricker havremjölk i fyra dagar. No problemo.
 
Little Jinder
 
Köp: Ja en råk ju unn sä en iPhone 7 helt oplanerat, joo. "ja, jag tänker inte köpa någon jävla telefon innan Thailand i alla fall" och så brakar skiten ihop helt. "Synd". 
 
..............
 
Ja, det väl i stort sett det. FAN VILKET TORRT ÅR! Det får mer än gärna bli ett nytt om den här summeringen ska sluta upp på det här viset.
 
Förhoppningar för 2017:
- Resa. Jag vill se mer av världen och Sverige.
- Mer dejtande, nu får det vara nog med ensamheten.
- Flytta till nytt.
- Återvända till träningen.
- Jobba mindre, dämpa prestationsångeseten, vara ledig på helger och vara mer utvilad.
- Äta ännu mer veggomat (till min pärons storta förtret).
- Bli rik på Youtube...........? Haha! Prenumera på vår kanal här!
- Sen ska jag börja skriva på min bok i år. Jag ska fan börja! Jag har hela ploten i huvudet, jag har goda vänner med bra verktyg för skrivande och absolut inga anledningar till att åtminstone börja försöka. Kanske är det inget för mig och måhända att det inte blir något med något, vem vet? Men jag måste på riktigt försöka i alla fall en gång innan jag avskriver hela drömmen. Jag ska!
 
Taggar: SKÅL! RING IN DET NYA! osv

Lucka 24 - Till din älskling

Lucka 23 - Julklapp till tomten.

Lucka 22 - En fika.

Lucka 21 - Till Carola

Lucka 20 - Till chefen

Julbord i Stockholm.

Jag har funderar lite på om man kanske inte skulle ta en spontanresa till Stockholm i helgen och göra något kul? Jag har sett att den där Tutankhamun-utställningen äntligen kommit till Sverige och huvudstaden. Jag har alltid fascinerats av den prinsens (kungens) öde och mystik. I hemlighet så önskar jag ju att jag var Howard Carter, snubben som hittade graven där på 20-talet. Eller i alla fall någon medhjälpare som var med och grävde. Alternativt en åsna som bar bort sten.
 
Fast vad kan man annars göra, om man inte orkar läsa på om möjliga mumier? Hmm.... Äta gör jag ju mer än gärna, alla dagar i veckan och alla timmar på dygnet. Jag såg på nätet, när jag surfade runt tidigare, att det finns en del upplevelseföretag som har restaurang med diverse olika aktiviteter. Ni vet, saker som air hockey, shuffle board, Black Jack-bord och sådana grejer. Tänkte om man kanske skulle köra på Ballbreaker och deras julbord? Det verkar rätt nice faktiskt, jag vet en del folk som varit där. Och ett julbord i kombo med ett parti biljard? JA TACK!
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: Inlägget är ett samarbete

Skam.

Okej, så senaste tidens mest omtalade ting är väl ändå den norska serien Skam? Det måste vara det! Jag läser om den överallt, jag hör om den överallt och den är allas favoritämne vid "klickfiske" på nätet. För alla är intresserad av Skam, så är det bara.
 
Jag har självklart sett på denna serie. För finns det en omtalad tv-serie = är jag där. Och även om jag inte är tilltänkt publik eller rätt målgrupp, så tycker jag det är jäkla bra. En må vara snart trettio, men man har ju en gång varit en smygsupande sjuttonåring. Nu är man bara en smygsupare.
 
Jag undrar dock, eftersom alla nu säger så, hur väl Skam egentligen speglar samtiden? För att ta ett exempel:  det är rätt mycket "shaming" och vänner som blir ovänner för absolut ing-en-ting. Fast å andra sidan - jag höll mig alltid (och kommer alltid) borta från tonårs- och vardagsdraman. Redan som sjuttonåring fann jag det oerhört meningslöst att bråka om världsliga problem och diskutera huruvida "hen verkligen hade strulat med hen". ZzzzZzzzZzZ.... + att jag var/är från landet. Inte direkt att jämföra med huvudstäder som Oslo, där allt säkert är lite mer råbarkat.
 
Men det som jag tänker mest på när jag ser Skam är att jag är så jävla glad att det inte fanns smartphones och sociala medier när jag gick i gymnasiet/var tonåring. Fy fan för att vara i puberteten och ha Facebook! Vi hade bara MSN och Lunarstorm på en uppkoppling som bröts när någon lyfte på luren. Det fanns inte tid att näthata värst mycket.
 
Men serien är klart sevärd! Eller den är mer än sevärd - riktigt bra! Må hända lite cringeig mellan varven och att man får lov att se mellan fingrarna på den ibland rätt löjliga ploten. Har ni inte sett, så finns den att se på SVT Play fram till maj 2017.
 
Sen vill jag också säga, även fast jag inte borde, att hon spelar Noora är den vackraste människan jag någonsin sett. Det är fel att jag både blir kär i en "gymnasieelev på tv" och att en talar om utseende så här, jag vet. Men människan är bara så jävla vacker! Och helt perverst är det inte från min sida. Skådisen är typ 22 bast i verkligheten och jag är bara 28 såatte....
 
Döm mig inte!
 
Någon här som sett Skam? Vad tycker ni i sådana fall?
Publicerat i: Film och tv, På tapeten
Taggar: russebuss-vadå-för-något?, skam, tv-serier

Lucka 19 - Till kollegan

Lucka 18 - Till brorsan.

Lucka 17 - Ett bonsaiträd.

Lucka 16 - Till hunden.

Lucka 15 - En bordsfläkt.

Lucka 14 - En vitlökspress.

Lucka 13 - Ett nitbälte.

Lucka 12 - En weekendresa.

Lucka 11 - Till farbror Arne.

Lucka 10 - En mobiltelefon.

Lucka 9 - Till buksvågern.

Lucka 8 - Till mamma.

Lucka 7 - Till Donald Trump

Lucka 6 - Till far.

På lägenhetsvisning.

Vill helst bo här.
 
Jag var på lägenhetsvisning idag för en ny lya inne i stan. För det är nu det sker, det är nu som jag som får tummen ur och flyttar iväg från den här hålan och in till city.
 
Fast det blev inget beslut om flytt den här gången. Fastigheten var skitfin och nästan helt nytt, hela rubbet hade bara stått färdigt i två år. Men hyran var för dyr. Eller... hyran är okej egentligen, men kändes ologiskt hög för området. Det var två kilometer till tågstationen och bara från tågstation sen så är det en "bra bit" in till city. Och jag tänker på de gånger man kommer behöva rumla hem från krogen mitt i natten. Ska en behöva tappa kilon på den promenaden hem? Nej. Det ska man inte.
 
Men jäääävla fräsch lägenhet ändå. Den hade inglasad balkong (som för övrigt drog upp månadshyran med 2500 kr/månaden wtf?!). Bäst: tvättmaskin, torktumlare OCH badkar i badrummet. Hade varit fint ja jävlar!
 
Men................................................. jakten fortsätter visst.
 
Om du känner någon i Örebro som vill bli av med en stor trea eller en fyrrummare - HOJTA! Har god ekonomi, fd storbloggare, blivande Youtube-stjärna och är inte rädd för att visa lite hud för att få vad jag vill ha.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: Planen: vinna storvinst på lotto och KÖPA eget. Fan vad fint det hade varit!

Lucka 5 - Till mormor

Den där gången jag nästan köpte en gran.

Jag är på jakt efter en gran, jag. Precis som vid varje jul så pågår jakten på den perfekt barrbusken. Den lokala blomsterhandeln här på orten har granar av den glesare modellen (se bild ovan) och som jag kommit tycka är rätt cool, trots sin uppenbara fulhet.
 
"En ful gran är en bra gran"
mvh söder-hipstern.

Blev speciellt fäst vid en högre variant stående i skyltfönstret. Den var cirka tjugofem gånger glesare och högre än den här på bilden. Och i fredags beslöt jag mig för att unna mig en egen gles gran som jag kunde pynta närmre jul.
 
Jag, klivnandes in i blomsterhandeln, möts av en supertrevlig expedit och blev genast taktisk. Jag har ingen koll på priser för grarnar i krukor eller växtindex rent generellt. Så innan jag ber henne kånka fram en gran, så bör jag kanske fråga om priset. Så att man inte "råkat köpa en gran för trehundra spänn höhöh".
Ja, jag tänkte till.

Pelle: "Hej! Jag har mest en fråga. Jag tänkte köpa en gran i nästa vecka. Vad tar ni för de där glesa granarna där?". Jag pekar mot skyltfönsret.
Expedit: "Vår största modell kostar 6-99".
 
Hon sa priset allts som "sex-nittionio". Och jag frös till i huvudet. "Sex-nittionio, så  typ sjuttio spänn eller va....?". Och så föll poletten ner. Granjäveln kostade alltså sjuhundra spänn! Den var 90 cm hög och kostade en sjundedel av min månadshyra för den här lyan.
 
Poker face: ON
 
Pelle: "Ah, okej! Och vad kostade de andra storlekarna sa du?". Samma hutlösa pris där. En sådan som på bilden fick man punga ut trehundra spänn för och en som var kanske tio cm hög låg på 99 spänn. Vad fan? Kostar växter så här? Tackar vet jag garderobsblommor från Ikea och dess priser.
 
Svensk som man är så tackade jag för mig och lovade att komma tillbaka nästa vecka för graninköp. Men det blir en från OKQ8:s kundparkering igen. Det är ju en tradition god som någon.
Taggar: en dyr gran är en löjlig gran, räkna antalet citationstecken i det här inägget, vetja!

Lucka 4 - Doftljus.

Lucka 3 - En kaffemaskin.

Lucka 2 - En tidningsprenumeration.

Lucka 1 - Till den havande