Den där gången jag nästan köpte en gran.

Jag är på jakt efter en gran, jag. Precis som vid varje jul så pågår jakten på den perfekt barrbusken. Den lokala blomsterhandeln här på orten har granar av den glesare modellen (se bild ovan) och som jag kommit tycka är rätt cool, trots sin uppenbara fulhet.
 
"En ful gran är en bra gran"
mvh söder-hipstern.

Blev speciellt fäst vid en högre variant stående i skyltfönstret. Den var cirka tjugofem gånger glesare och högre än den här på bilden. Och i fredags beslöt jag mig för att unna mig en egen gles gran som jag kunde pynta närmre jul.
 
Jag, klivnandes in i blomsterhandeln, möts av en supertrevlig expedit och blev genast taktisk. Jag har ingen koll på priser för grarnar i krukor eller växtindex rent generellt. Så innan jag ber henne kånka fram en gran, så bör jag kanske fråga om priset. Så att man inte "råkat köpa en gran för trehundra spänn höhöh".
Ja, jag tänkte till.

Pelle: "Hej! Jag har mest en fråga. Jag tänkte köpa en gran i nästa vecka. Vad tar ni för de där glesa granarna där?". Jag pekar mot skyltfönsret.
Expedit: "Vår största modell kostar 6-99".
 
Hon sa priset allts som "sex-nittionio". Och jag frös till i huvudet. "Sex-nittionio, så  typ sjuttio spänn eller va....?". Och så föll poletten ner. Granjäveln kostade alltså sjuhundra spänn! Den var 90 cm hög och kostade en sjundedel av min månadshyra för den här lyan.
 
Poker face: ON
 
Pelle: "Ah, okej! Och vad kostade de andra storlekarna sa du?". Samma hutlösa pris där. En sådan som på bilden fick man punga ut trehundra spänn för och en som var kanske tio cm hög låg på 99 spänn. Vad fan? Kostar växter så här? Tackar vet jag garderobsblommor från Ikea och dess priser.
 
Svensk som man är så tackade jag för mig och lovade att komma tillbaka nästa vecka för graninköp. Men det blir en från OKQ8:s kundparkering igen. Det är ju en tradition god som någon.
Taggar: en dyr gran är en löjlig gran, räkna antalet citationstecken i det här inägget, vetja!
2 kommentarer på "Den där gången jag nästan köpte en gran."
[1] Marie

Man kanske skulle börja odla granar på balkongen...

Svar: Precis! Det är där pengarna finns.
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

[2] Helena

Men vad var granarna gjorda av? Guld som sprayats med grön färg? Här i vår håla brukar vi köpa gran för under 300 och då ingår hemkörning. Det är för övrigt en sån himla bra tjänst, man går dit och väljer ut sin gran, de sätter en adresslapp på och senare på dagen dyker ens utvalda gran upp utanför dörren och man slipper böka in den i bilen, med nästan garanterat bruten topp och bilen full av barr som följd, eller knö upp den på det obefintliga takräcket.

Svar: Den heter visst "rumsgran" något som verkar vara jävla hett i inredningsväg (fick jag se när jag googlade igår). Jag antar att det är därför som priserna trissas upp till absurdum..... Men hey, schysst lösning med hemkörning! fan för att slippa all barr i bilen. grymt!
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

LÄMNA EN KOMMENTAR
» Gillar du vad du läser? Passa på att följa mig på Bloglovin'.
» Vill du skicka mig ett mail? Skriv till pelle@pellespersonlig.se.
» Tänk på att alltid föra en trevlig ton i kommentarsfältet.
Namn:
Mail: (publiceras ej)
URL:
Kommentar: