Pelles 2016.

Tänk att det redan är dags för ett nytt år. Vad fan? Det känns som om jag inte gör annat än att käkar middag med vännerna och vakar in det nya året. Fast å andra sidan så tycker jag att vissa saker/högtider sker jämt och ständigt. Till exempel; hur ofta "firar" vi inte kanelbullens jävla dag? Eller samlar in pengar till bröstcancer? Ungefär alltid. Nyår känns som det firats sju gånger bara under senaste året.
 
Men - här sitter man så sen igen. Och vad har hänt under 2016 för min del? Inte värst mycket faktiskt. Tycker hela livet gått i slentrian sedan tidigt i våras. Jag och Ellen bokade ju vår Thailands-resa löjligt tidigt (nästa tio månader innan avfärd) och det har fått mig att gå in i zombie-mode rent ekonomiskt. Mantrat har varit "spara pengar, jobba så mycket som möjligt". Jag räknade på det tidigare den här månaden och kom fram till att jag jobbat sjutton av de senaste tjugo helgerna.
 
Och när man jobbar mycket helg så pallar man inte mycket. Åtminstone inte jag. Jag plockade heller inte ut någon semester i somras (sparade dagarna till resan nu i januari) och har alltså till råga på allt jobbat konstant sedan sommaren 2015.
 
Är det synd om mig? Inte ett dugg. Livet har varit svinfint i stort, men vardagen har under större delen sugit fet åsneröv. Jag har haft noll kreativitet och därför inte skrivit eller fotat som vanligt. Jag har ätit som ett as och samtidigt kammat tillbaka lite schyssta kilon som jag tappade under 2015. Jag hoppas att jag tar det lite mer piano under nästa år. Det borde bli lugnare. Bara om nio dagar så drar jag på mitt livs resa så här långt och ska resa runt i sydostasien i över tre veckor. Det blir strandhäng, upptäcksresor och paraplydrinkar med en av mina favoritpersoner.
 
Okej, den här ranten tog mer plats än förväntat. Nu stakar vi upp resten av det gångna året i sann Pelle-manér.
 
The Fall
 
Årets tv-serier: tredje säsongen av The Fall, The Night Of och Stanger Things. Tre svinbra tips till alla som letar bra tv att pilla naveln till! Jag gillade också The People vs. O.J Simpson som fan!
 
Året tv: På Spåret och Historieätarna (rip).
 
Årets musik: Little Jinder är utan tvekan den artist som jag lyssnat mest på under 2016. Hon är underbar! Besattheten började redan tidigare i år, höll i sig inför Way Out West och växte sig till ett slaviskt följande i och hennes medverkan i Så Mycket Bättre och Musikhjälpen.
 
Andra favoritartister har bland annat varit Christine and the Queens, Léon, Sabina Ddumba och Twenty One Pilots.
 
Resa: Som nämnt ovan så har det inte blivit något med något på den här fronten. Men under augusti så var jag på Way Out West i Göteborg. Kanske en av de sämre festivalerna jag åkt på och då mest på grund av vädret och hurmöret som kommer med konstant hällregn. Men musiken var topnotch och kvällarna blöta. Jag är ju en av en de få personer som subscribar helt till WOW:s prettostämpel och äter med glädje vegetariskt och dricker havremjölk i fyra dagar. No problemo.
 
Little Jinder
 
Köp: Ja en råk ju unn sä en iPhone 7 helt oplanerat, joo. "ja, jag tänker inte köpa någon jävla telefon innan Thailand i alla fall" och så brakar skiten ihop helt. "Synd". 
 
..............
 
Ja, det väl i stort sett det. FAN VILKET TORRT ÅR! Det får mer än gärna bli ett nytt om den här summeringen ska sluta upp på det här viset.
 
Förhoppningar för 2017:
- Resa. Jag vill se mer av världen och Sverige.
- Mer dejtande, nu får det vara nog med ensamheten.
- Flytta till nytt.
- Återvända till träningen.
- Jobba mindre, dämpa prestationsångeseten, vara ledig på helger och vara mer utvilad.
- Äta ännu mer veggomat (till min pärons storta förtret).
- Bli rik på Youtube...........? Haha! Prenumera på vår kanal här!
- Sen ska jag börja skriva på min bok i år. Jag ska fan börja! Jag har hela ploten i huvudet, jag har goda vänner med bra verktyg för skrivande och absolut inga anledningar till att åtminstone börja försöka. Kanske är det inget för mig och måhända att det inte blir något med något, vem vet? Men jag måste på riktigt försöka i alla fall en gång innan jag avskriver hela drömmen. Jag ska!
 
SKÅL! RING IN DET NYA! osv
Marie

Apropå spara pengar till resor.. det är vad mitt liv går ut på nu känns det som. Julen 2017 kommer spenderas i London, för jag fick biljetter till HP-teatern då, woho! (Så om du tyckte er Thailand-resa var planerad tidigt så kan jag säga att min London-resa planerades typ 13 månader i förväg.) Men jag hoppas också på att kunna dra iväg till Japan igen det här året, det vore ju drömmen. Detta gör att jag fortfarande lever kvar med min iPhone 5S fast den börjar bli lite wonky...

Och serier då! Har du missat Westworld Pelle? SÅ BRA! Och sen en ny netflixserie jag kan rekommendera ifall en är sugen på komedi: Dirk Gently's holistic detective agency. Svinkul!

Svar: Tack! Jag var på jakt efter lite nytt! Har Westworld på kö faktiskt, alla säger ju att det är så jävla bra. Håller just nu på att beta av The OA (AO?). Lite knarkigt, men bra så här långt. Sett?
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

Ellet

Jag har gått på lågvarv det här året med. Gjort en del roliga saker och hängt mycket med favoritmänniskorna men utöver det har jag inte fått något gjort alls. Ingen kreativitet alls nästan, inte drivit bloggen, inte läst bloggar, bara slössurfat en massa men inte tagit något till mig. Och dribblat med skolan och varit fattig och du vet. Tillochmed nyårsafton itself blev värdo.

MEN! Upp för 2017! Vi får väl se om vi kan sparka igång lite gamla vanor igen detta år.

Svar: Ja! Jag ser en revival för Ellets blogg OCH Pelles blogg skymta i horisonten!
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

Marias bokhylla

Om du skulle behöva en testläsare till din bok (hej framförhållning) så är jag the go-to-person. Fy fan så bra jag är på konstruktiva kommentarer. ;) Korrekturläsning också iofs, men det är ju inte gratis. :'D

Svar: Haha! Men tack, ska ha det i åtanke! Och nej, korrekturläsningen lämnar vi till eventuella bokförlag. :P
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

Marie

Precis sett klart The OA! Tyckte den var bra och skönt med en kort serie.

Svar: Ja, men den är riktigt spännande! :) Om än lite märklig än så länge.
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson