Carola fläkt, deux points // Tack & Förlåt

WOOOP! Det är lördag och dags för ett nytt Tack & Förlåt-klipp. Idag kör vi en schlagertävling för att en gång för alla utse vem som är den här duons schlagerdrottning. Musiktävlingen är ihopslängd av vår vän och tillika schalgerbög, Stefan, som sitter bakom rodret i det här klippet. Men mot slutet så kan det hända att vi tvingar fram den lille kotten, den som lever får se.
 
Och oavsett vad man nu kan få för uppfattning av det här klippet, så är melodifestivalen och dess musik inte min starkaste gren i musikbusken. Tvärtom så är "den musiken", tillsammans med dansbandsmusik, min värsta genre.
 
Men - det blev en rolig tävling och ett kul klipp! Titta!
 
FÖLJ TACK OCH FÖRLÅT PÅ ALLA INTERNETHÄNG
Följ oss på Facebook
+ berätta för alla ni känner! Vi vill bli stora!
Publicerat i: Youtube
Taggar: bögar och inga visor, kalvar hon?, profylax, schlagerhandskar, tack och förlåt!, youtube

BRUUUUUUUUUCE!

Igår sparade jag pengar genom att köpa mig en biljett till Bruce Springsteens konsert på Ullevi. Woop! Fy fan vilket jäkla meckande det är att köpa biljetter till större event, hörni! Är det inte hemsidan som brakar ihop, så är det arenor som fylls ut på två röda. Det tog fan två timmar innan vi landat varsin biljett! Två timmar! Där kan vi snacka två jobbtimmar helt åt helve.... nä, jag jobbade faktiskt samtdigt. Jag lovar, chefen!

[host]
 
Det slutade dessutom med att mitt sällskap kammade hem biljetter till den första ("slutsålda") spelningen, samtidigt som jag norpade ett gäng för den andra spelningen som blev ett par dagar senare + hann boka vandrarhem. Då beslöt vi oss för att inte gå på den sista. Sååååå nu sitter jag här med tre biljetter till över. Någon som vill tjacka?
 
Har också beslutat mig för att sluta skämta om min taskiga ekonomi. Det är inte ett dugg synd om mig. Jag vältrar kanske inte i cash, men svälter gör jag då inte heller. Sorry om någon tagit illa vid sig. Det var bilskatten som drog det ur mig.
Publicerat i: Fest och fylla, Musik
Taggar: BRUUUUUCE PÅ UUUUUUULEVI!

Så jävla ärtig!

Var en sväng på bokrean förut. Och med "bokrea" så syftar jag på det lokala Ica-huset som travat upp högar med böcker på lastpallar precis vid ingången. Jag unnade mig faktiskt två böcker, trots jävla skral ekonomi den kommande månaden.
 
BOK 1: Träna med core-träning
Vet ej vad coreträninge är? Men det verkade bra för rygg, hållning och muskler. Jag köpte. 39 kronor!
 
BOK 2: Vegetariskt, från gröda till föda
Jag äter ett par veggomål i veckan och då oftast samma sak (varvar mellan linsbiffar, falafel eller indisk linsdal). Och nu hittade jag denna guldgruva. Vet ni hur många kikärtsrecept this motherfucker innehåller? Minst tre i alla fall! Sen slutade jag att räkna. Och vägen till samlag med den här mannen går via en god måltid med kikärter. <--TIPS! 39 kronor fick jag ge för också denna!
 
Någon annan som fyndat på rean då? Såg att det fanns mycket av Per Morberg, Leif Mannerström och den där ligan. Glömde kolla om det fanns andra böcker....? Så går det när man är konstant hungrig fan.
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: bokrean

Hornhinnemannen to the rescue.

Triggervarning på denna bild?
 
Jag måste bara visa vad fan mitt öga höll på med igår. Så det kliade till lite lätt i en av hålorna och jag gnuggade (likt en femåring) med ena knogen. Mitt i gnuggen lät det som om någon rev itu ett papper. Lite så här [rrrrrgghhvvv]. Rivandet kom alltså från mitt öga.

Kutar till badrummet och ser efter. Mitt öga är fan fucked up och jag ser ut lite som om ett crack head om ögonvitan. Bilden ovan gör inte verkligheten rättvisa och mot läggdags såg det jävla mycket värre ut. Idag syns ingenting igen.
 
Så - jag är ju logisk och inser att det kanske vara två eller fler ögonfransar som orsakade det raspiga ljudet. Men från och med idag så är jag mannen som kliade sin egen hornhinna på sned och fick pinkeye. Låter lite som en superhjälte.
 
Hornhinnemannen. Med sin sidekick, Gula fläcken. Tillsammans flygandes de fram på en överdimensionerad lins och räddar astigmatiker i fara.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: hornhinnemannen alltså.... jag börjar teckna på serien på en gång, triggervarning

Sponsrad video: Låna inte till vad som helst. Satsa på det som betyder något. För dig.

Har du något du drömmer om, någon idé som skulle göra livet extra värdefullt? Jag har ett par drömmar som jag tänker på ibland. En av dessa är den rätt så självklara "drömmarnas dröm" - att få resa jorden runt. Jag är som lyckligast när jag är på resande fot och bara att leka med tanken på att få besöka land efter land gör mig svag i benen. Jag tror jag skulle utgå från Sydamerika, röra mig upp mot Nordamerika, vidare till Asien och sedan skutta runt lite i Europa där mot slutet.
 
En annan dröm är att vara en ekonomiskt oberoende författare. Det vill säga att jag skulle ha råd att avsätta veckor och månader av mitt liv åt att bara uggla i en stuga vid stranden och bara knåpa ihop en bok. Jag skulle vilja försöka mig på att skriva en roman, men jag förstår inte hur författare finner ork och tid till att skriva böcker? Vilket projekt.
 
Och avsett hur just dina drömmar ser ut, stora som små, så är kanske inte pengar det självklara svaret. Men det kan hjälpa dig lite på vägen mot det du vill. När du vill. Make it happen.
 
Titta på klippet ovan och klicka dig sedan vidare för att läsa mer om re:members förmånliga kreditkort!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Kom och köp! Extrapris på själ!

AAAAAAAAAAARGH.... fan vad räkningar en dragit på sig den här månaden då! Rimmar ju fint med de solreseplanerna som jag nämnde så sent som igår. Varför ska alltid penningpungen svida som mest i början av året? Fan ta dig fordonsskatt som kom som ett brev (höh) på posten.
 
Men jag klarar mig. Ta. Det. Lugnt.
 
[tittar runt i rummet efter grejer att kränga av]
 
Varför får jag inte mina svarta Converse i läder sålda för? Tre gånger har jag haft skiten ute på diverse sälj- och auktionssajter och likt förbannat så står de kvar här på sovrumsgolvet. Vid ett tillfälle så skrev jag paret faktiskt var köpt i SoHo, New York. Hoppas kanske att det skulle locka någon fjortis med NY-fäbelss. Men icke. Tji får jag som är dum nog att köpa för små pjucks på andra sidan klotet.
 
Mjaaa-ha-ja...................
 
.................
 
Vad tror ni man får för sin själ? Kan den rädda upp ett par hyror?
Publicerat i: Den arga kategorin
Taggar: dags att besöka fattighjon dårå, men ärligt - det går ingen nöd på mig.

Ja, varför bara inte dra till K-öarna?

Tänk att få ta en selfie vid vattenbrynet [bilden är ett montage]
 
Så vi går i planerna att boka en solresa till nästa vinter. Flygbiljetterna var svinmycket billigare om man bara var ute i god tid märkte vi, så därför blir det nu en resa tio-elva månader fram i tiden. Det lutar åt Asien, men jag är också öppen för typ... Kanarieöarna? Vad fan, där är jävla soft också!
 
Jag är ju heller ingen solreseexpert. Alls. Den senaste resan jag tog till ett sol-och-bad-ställe var Lanzarote 1998 (därav mitt förslag att "ey, varför åker vi inte bara till K-öarna?"). Jag gillar ju att knata runt i städer, det är min melodi. Man kör en weekend, lever slaviskt efter en reseguide och känner av storstadspulsen. Skulle gärna dra till Tokyo härnäst. Är dock livrädd för att inte greppa alla seder eller råka tacka "ja" till någon urflippad game show.
 
Men det blir en solresa den här gången. Har ni några förslag, vilka som helst? Jag vägrar duka under för två veckor av KONSTANT solande och badande, utan behöver en eller tre utflyktsmål. Så om ni kan få in det i ekvationen så vore det gött. Phuket vet jag kom på tal, men jag har fått för mig att det bara är massa svenskar där? Är ju lite allergisk mot att resa från Sverige för att träffa en massa andra svenskar. Men jag kanske är fördomsfull?
 
Röstar ändå för Kanarieöarna.................. Teneriffa for the win (har varit där)!
Publicerat i: Resa
Taggar: googla inte "nude beach" om ni strävar efter att ha en clean sökhistorik. så jävla mycket blottarporr!

Serial.

Jag scrollade i min podapp i förra veckan, urless på alla mina favoritpoddar som jag lyssnat om flera gånger, samtidigt som jag inte var på humör för någon SR-produktion. Lyssnar mycket på Sveriges Radios poddar, det gör jag. Men ibland står public service en upp i halsen. Jag var kvävd av P3-programmens behov att vara onödigt ungdomliga och trött på P1:s ständiga korrekthet. Som väl är ett ord?
 
Så jag browsade och browsade och browsade. Sprang på Serial och en klocka började ringa långt bak i huvudet. Långt, långt bak i en av loberna. Jag hade hört gott om den. Och det var allt jag behövde där och då - jag tröck på pläj jag!
 
Och jag är så jävla hooked på den här podden nu. Lite arg för att jag var så sen på bollen, men samtidigt glad för att jag hade hela säsonger av material att bara beta av. Jag kör avsnitt efter avsnitt, back to back. Har aldrig haft så koncentrerad blick på jobbet som under den senaste veckan, när jag på en och samma gång skötte jobb, lyssnade på ett mordmysterium och förde min egna utredning i huvudet. Jag gillar upplägget, dramaturgin, intervjuerna med verkliga människor som var med osv osv.
 
Nu har jag lyssnat färdigt på säsong ett och håller som bäst på att dyka in i alla artiklar på nätet. Snacka om att detta skapat en sekt av hängivna fans/hobbyutredare. Själv håller jag mig nog objektiv i frågan, i alla fall så här inför okänt och känt folk på nätet. Men inne i skallen.... här vet jag vem som är skyldig.
 
När man tänker efter så är det vidrigt egentligen att ett mord på en high school-elev skapar en sådan... "podpsykos". Kanske är bäst att backa undan och rannsaka sig själv.? Det ska jag. Efter att jag lusläst den här hemsidan som tar upp det här ur den där vinkeln..........................................
Publicerat i: Bloggtips, Okategoriserbart
Taggar: Har du typ... tio timmar över - lyssna på Serial!

Måndag kväll hos Nilssons.

 
 
 
 
 
Haha! Fan för mig och min mästergoogling "Funny cats gif". Välspenderade timmar I tell you.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: funny pussy on flygande matta

"Jag må vara lite av en nörd, men är jag en sådan stor nörd?"

Så runt månadsskiftet där vid november och december så köpte jag ju ett Playstation 4 efter mycket, mycket övervägande fram och tillbaka. Mest rädd att skada någon typ av "image" som intalat mig själv att jag besatt.
 
"Jag må vara lite av en nörd, men är jag en sådan stor nörd?"
 
Men så slutade det i alla fall med att jag köpte med ett stycke konsol och det kan vara mitt mest underhållande inköp någonsin. Någonsin! Så många kvällar som vi redan avverkat framför skiten, det är få sysslor som hållit mig hooked så länge. För det här är så jävla kul, hörni. Glöm bilden om att tv-spel är för losers - de där nördarna fattade galoppen för länge sedan. Det här är bättre än alla filmer kombinerat. 
 
Jag tänkte snabbt nämna några av de spel som jag och mina medkamrater betat av så här långt. Rätt smalt ämnen jag vet, så ni som inte gillar tv-spelssnack får återkomma till nästa inlägg. Kanske har jag hittat ännu en likmask i duschen? Hoppas inte.
 
LAST OF US - Jag är rätt kräsen och researchar noga innan jag införskaffar ett spel. För min egen del är det viktigt att det jag spelar är lite som en interaktiv film, med en handling, huvudrollsinnehavare och så vidare. Last Of Us (den remastrade versionen) hade allt det och är så här långt det bästa spelet jag spelat. Här kör man som Joel, en man som banar fram genom en postapokalyptisk värld full av zombies. Som bekant också är min bästa genre i alla medier.
 
UNTIL DAWN - Ni vet den där klassiska rysaren från USA där ett gäng ungdomar åker till en ödslig stuga i skogen och hur de en efter en kolar? Precis så är det här spelet och det är awesome! Varje handling man gör påverkar resten av huvudstoryn och avgör vilka som överlever och inte. Första gången vi spelade (under julhelgen) så överlevde endast en person. Sen provade jag och Ellen att köra igen och då fick fyra pers behålla livet. Målet är att vi någon gång ska få alla att överleva till soluppgången.
 
OUTLAST - Så det här är det enda spelet som jag ännu inte spelat helt själv. Som ni märker så är det nästan oavkortat skräckspel som jag ägnat mig åt. Och jag älskar denna fulkultur, det står jag för! Men det här är för mycket till och med för mig och är inget jag vill pina mig igenom alena. Här spelar man en grävande journalist som bryter sig in i ett beryktat mentalsjukhus. Man har inga vapen att försvara sig med, utan enbart en filmkamera med mörkerseende-funktion. Skiten är fullt av jump scares, blod och vidriga miljöer. Men bra spel!
 
GONE HOME - Det här släpptes för bara några veckor sedan. Här spelar man en tjej i mitten på 90-talet som kommer hem efter en årslång resa i Europa. När hon som bäst tror att hon ska komma hem till sina föräldrar och syster, så märker hon att hela huset är tomt. Jag gillade det här spelet, det var mycket känna sig fram och undersöka ledtrådar, för att sedan pussla ihop vad som hänt. Men det var lite för lätt och när det tog slut så trodde vi kanske att vi gjort något fel, men det var helt enkelt slut då. Lite för kort. Fortfarande en jädra fint och spännande spel dock!
 
Det var det om det! Tipsa gärna om andra bra och spännande spel om ni har några på lager. Jag skriver upp allt sådant förresten, det kan jag ju passa på att säga. Ni vet när jag ber er att lämna förslag på ämnen att blogga om, boktips, podtips och så vidare - allt skrivs upp! Inga tips går förgäves.
 
Heppåer!
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: gamern talar, last of us, mentalsjukhus, zombies

Larv.

Det hände en sådan jävla vidrig grej här om morgonen som jag har glömt att berätta om. Det började med att jag blötte håret i duschen när jag skulle fixa till det inför jobbet och hur jag då kollar ned på golvbrunnen/vattenlåset. I brist på andra väderstreck att se åt när vatten strilar uppifrån. Detta är en ytterst kort procesdur, men jag hann ändå uppfatta något gulfärgat sticka ut från undersidan av... silen? Plastredet som finns i många duschar, ni vet. Tingesten var cirka 3-4 centimeter långt.
 
"Vad är det där? En packning som släppt?" tänker jag, osäker på om det ens finns packningar på sil-plastreden i duschar. Jag fingrar på "packningen" i ett ögonblick och märker att den slingrar i mitt grepp.
 
.......det var en fucking larvjävel! I duschen!
 
Jag snavade till från min hukande position och landade på arslet där mitt på badrumsgolvet. Jag kände mig smutsig och misslyckad. Badrummet är det enda rum som får sig en ordentlig genomgång varje vecka eftersom jag är nojig över silverfiskar. Istället får jag likmask fetinglarver. Vattenlåset var rengjort för bara någon månad sedan? Måste jag trappa upp mitt game på duschrengöringen?
 
Och det viktigaste av allt: är mitt avlopp porten ned till helvetet, where likmaskar come alive? Jag känner hur ett gäng lever i mig just nu.
 
 
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: likmask och/eller larv, äckelbloggaren

Sponsrad video: The Thrill Test

Känner du ibland att livet är som ett hamsterhjul och att du kanske skulle behöva ha mer spänning i vardagen? Nu kan du också ta "The Thrill Test" och få chansen att kamma en av de fyra platserna på "the thrillometer".
 
Om du blir en av personerna som går vidare i i "The Thrill Test" så kommer du bli flugen till en anläggning på hemlig ort och få testa en massa spännande experiment. Men det som skiljer detta från en sciene fiction-rulle är att den person som kammar priset som Europas mest spännande person också kommer tilldelas en fin check på hela 1000 pund (motsvarande 12 00 SEK).
 
Så känner du nu att detta kanske vore något för dig och att du vill ta chansen på prispotten - spana in klippet ovan och klicka dig sedan vidare för att läsa mer!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Clara Henrys ____________ // Tack & Förlåt

I lördags gick vi live med klipp nummer tre, y'all! Tanken var att jag skulle ha nämnt detta då, men så kom en festkväll, en risig mage och så vidare och så vidare emellan. Så här är vi nu flera dagar senare. Men det är ju trots allt lillördag (aka veckans bästa vardag som en inte är fredagens eftermiddag).
 
I det här klippet så spelar vi Rackare, den svenska varianten av Cards Against Humanity som tog internet med storm för en tid sedan. Men vi gör det med en tvist och gör meningar av/med/i/på svenska youtubare. Kolla på klippet - ni kommer fatta!
 
Vi har också två-tre klipp på lager och planerar att lägga upp nytt lördagar jämna veckor. Så länge det är kul. Annars lägger vi ned.
 
FÖLJ TACK OCH FÖRLÅT PÅ ALLA INTERNETHÄNG
Prenumerera på vår YouTube-kanal
Följ oss på Instagram
Följ oss på Facebook (här har vi inte gjort något än, men shit kommer)
 
Skurt säger hej då!
Publicerat i: Youtube
Taggar: ellen, pelle och korken som flög, tack och förlåt!, youtube, inte youporn!

#1 Maginlägg.

Fyrtio spänn väl spenderade.
 
TJABAAAA! Hur är det då? Jag mår fint. Eller just nu mår jag fint, för jag fick grava magproblem i lördags kväll när en slängde runt med folket på stan. Och skiten höll i sig till idag. Jag tror mig ha listat ut att det berodde på att buken reagerade på överflödet av kolhydrater som bäst kan beskriva förra veckan. För - man oh man - det blev en del kolhydrater. Googlade vad som kan orsaka "uppblåst" mage och nailade vartenda oralt felintag som fanns med i den där hälsoartikeln.
 
Jag har ju till viss del lagt om kosten det senaste året. OBS! Har inte gått ape shit och helhjärtat svurit av mig allt onyttigt (läs: gott). Helgerna är min tid för reflektion alkohol, pizza och glass, så jag har fortfarande "unnat mig" om än så begränsat. Men så i förra veckan så blev det fika med folket på jobbet i flera dagar, bärs, friterad mat, födelsedagsfika osv osv. Det slutade så med att jag fick bukras. Är det ett vanligt resultat av att minska på kolhydraterna, att man inte längre pallar trycket för svullarveckor? Känns som en rätt värdelös belöning för att man hanterar kroppen väl.
 
Sen också, på tal om ämnet, så är jag så jävla glad att jag så sällan har ont i eller har andra problem med magen (peppar, peppar). Jag kan ta en dag med en stel nacke (sker rätt ofta här) eller huvudvärk, men att ha magvärk ligger fan i en klass för sig. Allt med magen är så... centralt? Man kan inte sitta hur man vill, det gör ont att resa sig/gå på dass/sova och det är svårt att äta. Vidrigt jävla jobbigt! Tycker synd om alla som lider magvärk mer frekvent än undertecknad.
 
Och det här blev ju visst ett maginlägg? Låt mig berätta lite om lördagen, vilket egentligen var hela tanken med det här blogginlägget. Så ja, i lördags firade jag och tvillingen vår födelsedag med att häva ut våra crew på krogen för käk och skoj. Vi var tretton glada pers (skulle ha varit femton, men två valde att akut föda barn............................ snällt) och jag åt fish 'n' chips. = bukras. Vi var på ett sådant där ställe där man kan underhålla sig med olika spelmaskiner, spelbord och bira. Spelade shuffelboard i drygt två timmar och det var fan skitkul! Det enda dryga var att det kom fram en snubbe till mig och muckade gräl?! Haha! Jag, som är noll macho och ointresserad av bråk (+ medveten om att jag skulle förlora alla eventuella fighter), blev så jävla snopen och skrattade bara. Sen sa han något om mitt skägg som jag ignorerade och tillslut ville han bara veta var bowlingbanorna låg. Som låg två meter bort. Ja, han sög röv och började störa andra satar istället.
 
Bra kväll! Förutom drygot och magvärken som kom där mot slutet
Taggar: dryga jävlar och sura magar, pelle fyller, shuffleboard

Sexy swede clean your pipes.

Uj, uj, uj! Fy fa-an vad jag körde på hårt under gårdagens födelsedag. Efter jobbet var det jag som svidade om till finkostymen (svart One Piece) och gick ner på knä (eeeh.....). Framför handfatet. Jag rensade vattenlåset på kranverket i badrummet som runnit segt i ett par veckor nu.
 
Alltid lika intressant att rensa rören fria från den där gröna, hudliknande slemhinnnan. Alla som någon gång engagerat sig i sina avlopp vet vad jag talar om. Månader (ibland till och med år) av hud, skägg och "övrigt" som smälts samman till... "ett". Funderar på att filma händelsen nästa gång och lägga ut den på YouTube. Eller kanske YouPorn? "Sexy swede clean your pipes". Alltid någon sub-genre inom fetischistvärlden som lockar ett par myskon.
 
Aja, efteråt så poppade jag alla tjugofem popcorn jag har kvar här hemma, såg ett halvt Simpsons-avsnitt och däckade i säng kvart i tio. En mycket fin dag.
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: porrfilmen med mig?, youporn eller youtube

Gissa vems födelsedag det är.

Det är ju jag, mannen med tusen ansikten, som fyller!
 
För exakt tjugoåtta år sedan idag så slet mor upp buken och hävde fram först tvillingen och sedan undertecknad minuten senare. Med denna födsel så claimade jag så sedan rollen som yngst bland Nilssons. Något som i mina yngre dagar innebar ett konstant behov av att göra bra ifrån mig och prestera väl. Vilket jag gjorde.
 
Och nu, så här knappa tretti år in i leken, så satsar jag istället på att lägga så mycket pengar som möjligt på festivaler, resor och fest. Detta samtidigt som jag blir mer och mer säker på att kids och ett inrutat svenneliv inte är något för mig.
 
Men det är bara jag det. Och idag får jag säga sådan skit och komma undan med det, för jag har överlevt ytterligare 365 dagar på den där sargade planeten.
 
GRATTIS TILL PELLE! Till helgen slår vi runt! Någon som vill joina?
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: 28, inget med måtta, pelle fyller år

Sponsrad video: 13 Hours: The Secret Soldiers Of Benghazi

Den 17 februari har vinterns stora politiska actionrulle, 13 Hours: The Secret Soldiers Of Benghazi, premiär på de svenska biograferna. Det här är filmen som berättar den sanna historien om sex medlemmar från den amerikanska säkerhetsstyrkan som stred för att skydda den amerikanska ambassaden i Libyen i vågorna av de terroristattacker som hörjade i landet september 2012.
 
Som regissör och producent ser vi Michael Bay (Armageddon, Transformers) och i rollerna finner vi James Badge Dale (World War Z), John Krasinski (Promised Land) och Max Martini (Fifty Shades of Grey).
 
Spana in den spännande trailern ovan och klicka dig sedan vidare för att boka din egna biljetter till denna grymma bioupplevelse!
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Tjugoåtta - gör inget med måtta.

Jag har hört på radio och poddar att många kör med olika "paroller" eller "slagord" för det nya året eller sin nuvarande ålder. Ta exemplet med Morgonpasset i P3 där Hanna Hellquist körde med "Tacksam 2015" under förra året, för att påminna sig själv om att vara jädra tacksam över sin vardag.
 
I och med att jag faktiskt fyller på tisdag och äntrar superba "klubb shotta (28)", så tänkte jag att det kanske skulle vara en god idé att faktiskt leva kommande år efter en schysst paroll. Jag har funderat på följande:
 
"28 - Börja bojkotta". Företag X släpper ut kemikalier i dagsvattnet - BOJKOTT! Person Y säger nedlåtande saker om katter - BOJKOTTA!
 
"Två år till tretti - sluta upp med spagetti". Dags att börja värna om vener och blodkärl. Säg "nej" till pasta och "ja" till mer sallad.
 
"Fortfarande ung, fortfarande kung". För ung för att ge upp makten osv.
 
Men samtliga av dessa har känts sisådär, lite för luddiga och tama. Jag vet inte alls vad jag ska ha för paroll. Allt jag vet r att jag inte vill sluta äta spagetti! Säg inte åt mig vad jag ska och inte ska göra, jag-jag:et! Den här mannen äter hur mycket spagge han vill! Hur. Mycket. Han. Vill! Inget med måtta, biatch!
 
....
 
"Tjugoåtta - gör inget med måtta".
 
Nailed it! Verkar funka åt båda håll också.
 
Exempel 1: Antingen läser jag en hel bok i ett svep eller så öppnar jag den inte alls. Inget måttlig läsande.
 
Exempel 2: Lek och busa med syskonbarnen utav bara fan eller ignorera de hela eftermiddagen. Inget måttligt lekande.
 
Exempel 3: Snorta hela grammet eller rör skiten inte alls. Inget måttligt pundande.
 
BOOM! Kommande år blir intressant och måttlig o-måttligt.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: måtta, paroll, inte parabol, pelle fyller

#MittPaketMittProblem

Om bara en handvändning (alltså på tisdag) så fyller jag år. Igen. Och det finns bara en sak som jag önskar mig i hela världen och det är kalsonger.
 
Ej ironi.

Jag avverkar sådana kopiösa mängder med kalsonger nuförtiden att ni anar fan inte. Och med "avverkar" menar jag att skiten inte längre håller ihop i sömmarna efter år att slit och tvätt, och att jag slänger par efter par i papperskorgen i den gemensamma tvättstugan här i huset. Slänger de våta och tvättade. Ibland smutsiga och torra. Grannarna måste spekulera hej vilt om vem som dumpar all textil i 250 liters-plastsäcken.
 
Så ja - kalsonger. Ge mig! #sponsring någon? Ska man satsa på (i?) märkefillingar? Är det någon som på allvar kan hävda att det är värt att punga ut hundratals kronor på ett par Armani-fillifjökers? Jag undrar vad som gör just underkläder värda sina pengar. Paketpresentation? I ain't got no problem där, mitt paket är mitt minsta problem.
 
Kanske ironi?
 
#MittPaketMittProblem
Let's make it trend.
 
Bara bara 735 dagar kvar till 30.
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: att ta av sig kalsongerna på ett osexigt vis, latex

#brangelinasläppar

TEST: Försök kolla på vad som helst utom deras munnar.
 
Såg att jag kom in på mina reservplatser för kurserna jag sökt nu under våren. Två kurser som redan hållt på i dryga tre veckorna och som jag redan missat totalt tre (!) jävla uppgifter till. Fick grav ångest och undrade om jag verkligen gjort rätt i att söka plugga igen. Sen fick jag se att jag skulle ha accepterat min reservplats innan 31 januari klockan 23:59 (igår kväll alltså). Men då satt ju jag och kollade på Mr. and Mrs. Smith Netflix.
 
Alltså: dodged that bullet. Vinst.
 
Mr. and Mrs. Smith förresten, det var en rätt underhållande film. Vill jag tror i alla fall, för jag satt rätt mycket med telefonen och slösurfade samtidigt. Men Jolie och Pitt - där har vi två munnar som det inte går att inte glo på. Kom på mig själv med stirra på de båda kakhålen filmen igenom.
 
Man ba: "De där ena munnarna kommer tillsammans adoptera så många barn kommande år.... om de bara visste".
 
För Pitt lämnade väl Aniston i samband med den här rullen? Var otrogen och allt den där skiten? Eller? Hur kom det här blogginlägget att handla om den minst aktuella filmen just nu/någonsin?
 
#brangelinasläppar
Taggar: #brangelinasläppar