Vad har du i truta, Rut? // Tack & Förlåt

Här kommer blogginlägget som jag skjutit upp länge nog - direktreklamen för min och Ellens YouTube-kanal. För igår natt blev vi färdiga med redigeringen av klipp nummer två. Det är irriterande hur ljuset flämtar till och från under videon (jag glömde kirra inställningarna), men annars är vi båda jävligt nöjda. Vi är rätt kul fan, vi två!
 
Det som smärtar med att pubba skiten här på bloggen är att det är jävligt tufft att visa upp sig i rörligt media efter tio år i etern som skribent. Ni är många har haft turen att slippa höra mitt gnällig närkemål in action. Men nu har i alla fall mitt internetintresse utvecklats till det här, så tillsammans får vi, ni och jag, lov att lära oss acceptera mitt skägg på utväxt, störiga beteende och dialekthelvetet.
 
 
INFO OM YOUTUBE-KANALEN "TACK & FÖRLÅT"
 
Namnet: Är hämtat från tionde avsnittet av Mysteriet på Greveholm, när mamma Astrid uppmanar sina barn att "vara snälla, rara barn som niger och säger 'tack och förlåt' till mormor". [se det här, 3:10 in i avsnittet]
 
Och vem är Ellen? En av de viktigaste brudarna i den här mannens liv. Jag har inte (tror jag) nämnt henne innan vid namn pga name-dropping är jävligt ointressant om man inte vet/känner till vem man pratar om. Låter det logiskt? Jag brukar bara skriva "mina peers" och syfta på alla jag umgås med istället för att namnge Bosse, Lasse, Britta osv osv. Jag och Ellen lärde först känna varandra genom McDonald's där vi båda jobbade förut.
 
Vi kommer filma: All möjlig skit! Både jag och Ellen reggade våra egna YT-konton 2006 och delade många gemensamma favoritklipp redan innan vi ens kände varandra. Vi vet vad vi tycker är kul med andra ord. Några av våra favorittubare inkluderar bland andra Grace Helbig, Mamrie Hart och Jenna Marbles.
 
Övrigt: PRENUMERERA! Det blir kult! Och passa på att följa oss på Instagram (@tackochforlat)
 
Nu ska jag sätta mig och spela tv-spel. Ett annat oväntat intresse som uppstår så här på ålderns höst... Ålderskris?
Publicerat i: Youtube
Taggar: ellen, pelle och senapssillen, tack och förlåt!

Ebenholtsborsten med svinborst.

Efter ett par veckor av lathet i förra månaden så bestämde jag mig för att låta skägget växa. "Ju mer jag tappar på skalpen desto mer kommer behövas under hakan" löd resonemang nummer två. Alltså har jag låtit det växa en tid nu. Jag är inne på vecka fem eller sex nu och det börjar... ja, det börjar se ut som fan. Efter att haft en groomingrutin som gått ut på att ställa in trimmern på tre millimeter och ösa på, så blev jag nu tvungen att lära "skäggvård".
 
Och som det välsvarvade urverket ödet är, så fick jag häromdagen ett mail från Sliqhaq - hemsidan som är dedikerad helt till skägg och skäggbärare.  Här finns en webbshop för all din grooming, guider för hur man bäst svarvar till hakbusken och tips om oljor och andra "bra att ha"-redskap.
 
Sliqhaq frågade om jag ville testa någon produkt ur deras sortiment. Det ville jag ju självklart göra och här om dagen så gick jag till postkontoret här på orten och hämtade jag ut den finaste borste en människa kan äga. Så under ett par dagar har jag nu rett ut håret på både haka och huvud (den är multifunktionell, ja) med min finfina ebenholtsborste med svinborst. Och låt mig berätta en sak - den funkar ypperligt jäkla bra!
 
Kika in på Sliqhaq hemsida! Unna dig själv, eller någon som du känner, lite uppfräschning.
 
 
I samarbete med Sliqhaq.se
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: erik haags skägg är min målbild!, i samarbete med Sliqhaq.se, skägg

Men först femtio tusen till CSN.

Såg den här ryggsäcken tidigare och tänkte att "den var rätt cool". Sen såg jag prislappen och tyckte genast att den blev skitful. High five för tisdagens bästa egenskapsfynd - att en dyr prislapp förfular saker för Nilsson.
 
Vem fan köper en ryggsäck för tretton lax? (retorisk fråga)
 
Jag kan ibland tänka på vad jag skulle "unna mig" om jag fick en större summa pengar. Allt jag kan tänka mig är att jag i så fall skulle betala av lånen man åsamkat sig genom åren. Sen kommer jag inte på något mer. Alls. Brukade fantisera om att resa resten av livet, men känner nuförtiden att det kanske inte är värt att spendera så mycket potentiell flygplanskrasch-tid i luften....? Plus att det är rätt skabbigt ur miljösynpunkt att hålla på och nöjesresa (till skillnad från affärsresor som är übergröna). Men helt ärligt så skulle det nog trots allt bli en del resande som en skulle lyckas ursäkta på ett eller ett annat vis.
 
Men först efter att jag lämnat tillbaka mina femtio tusen till CSN.
 
 
Jag gillar verkligen blogginläggen som uppstår efter en riktigt dålig natts sömn.............................
 
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: Det har hänt, Pelle har tappat det?

Pelle på krogen.

I helgen så läste jag HanaPees blogginlägg om krogen och vad hon helst beställer i baren. Det var ett roligt inlägg om ett ämne som kan vara rätt laddat på internet. Speciellt på internet. Ni vet, "man bör ju inte skriva om alkohol utan att lägga in brasklappar om alkoholens dåliga sidor om vartannat" och så vidare.
 
Jag tänkte att jag hakar på HP! För jag gillar att besöka barer och jag gillar alkohol. Jag ogillar att vara full, men jag gillar alkohol. 
 
5 SAKER JAG (HELST) BESTÄLLER I BAREN
 
1. Fidel Castro
Denna ska vara gjord på ginger ale och inte cola, för här dricks inte någon jädra Cuba Libre-djävul. Den här drinken är rätt mustig i smaken. Säkert populär bland gubbar. Jag gillar den, min nyaste favorit!
 
2. Splitta på en vinare
Är man ett gäng så delar vi gärna på en pava vin. Då kan man faktiskt unna sig ett lite dyrare, semifult vin. Det är ändå inget som vi lekmän känner av. Men att det kostar mer smakar lite bättre i sinnet.
 
3. Öl
All öl förutom den allra mörkaste går an. Eller... jag kan faktiskt föredra en Guinness ibland när en våg irländska fyrklöver sköljer över mig. Öl är ett säkert kort och öl är vad jag beställer oftast. Bäst är det i glas. Tips: undvik skitölen Hobgoblin.
 
4. Irish coffee
"Jag vill ha en kaffe, make it irish". Så brukar jag säga och varje gång stirrar bartendern likgiltigt tillbaka och ger en ett mentalt långfinger. Irish coffee stillar både alko- och kaffesug. Ett mildare och lite svennigare alternativ är Kaffe Karlsson.
 
5. Mojito (med extra mynta)
Jävla trist att ta med något så vanligt som en mojito på en sådan här lista. Men det är en fan i mig en favorit! Skiten kommer i en uppsjö av varianter, men jag gillar "originalet" med lime och mynta. Här om sistens så blinkade jag med de två blå och tjejen bakom disken slängde i lite extra mynta, så det kör jag från och med nu (om den som gör drinken ser glad ut/är villig). Tips nummer 2! Mojito utan alkohol är minst lika god, så här finns både ekonomiska och smaklökiga fördelar.
 
Sen har vi ett gäng drinkar och vätskor som är mer säsongs- och upplevelserbetonade. Är jag till exempel på teater i New York och bartendern hetsar kön att skynda på, så dricker jag gärna en onödigt stark GT. Går jag på Lisebergs julmarknad så är det glüwein som gäller. På festival så gillar jag Fireball. På stranden gillar jag vatten. Bjuds det på avec så brukar jag ta apelsinlikör med en isbit. Osv etc.
 
 
Vad har ni för barfavoriter? Vad kan ni tips mig om, som helst föredrar gubbiga diktaturdrinkar?
Publicerat i: Fest och fylla, Pelles vardag
Taggar: dricka, dricka, dricka

Mer hat + uppdatering.

Tack och förlåt!
 
Haha, men shit! Här har man varit frånvarande ett par-tre dagar och då får man en jävla drös med kommentarer. Det är ju precis som den gamla goda bloggtiden. [fäller en tår]
 
Men jag visste det, det var alltså lyckat att få tala av sig om lite skit man inte gillar! Nu var ju hela poängen att jag (eller någon annan) inte skulle kommentera någon annans val "avsky-grejer". och det ska jag inte heller, men jag blev inspirerad av era kommentarer och vill fylla på min egen avsky-lista med:
- Russin i lussekatter
- Snapchat
- Sagan om Ringen
- Manga
- Vin Diesel
- Energidryck
- Halloumi
- Arga snickarn
- Oliver
- Johnny Depp
 
Aaaaaah...... Tillfredsställelsen. :):):)
 
Vad är nytt här då? Jo, låt mig berätta fan. I måndags var jag på arbetsintervju för en annan avdelning på jobbet. Rätt ointressant att prata om i sig, men jag måste få säga att fan vad jag nailade intervjun! Så jävla hårt - ba' pang boom i intervjukrysset! Jag tyckte jag var social, rolig, ärlig och gjorde ett bra intryck. Har inte fått besked ännu, men är 99 procent säker på att tjänsten gick till en annan person med mer "kännedom" i avdelningen. Men jag är nöjd med min intervjuinsats. One shall not complain.
 
Igår klippte jag mig. Det är rätt ointressant det med.
 
Imorgon ska jag och Ellen spela in lite fler klipp till vår YouTube-kanal. Vi gick ju live i förra helgen och, ja jag ska inte ljuga - det är lite awkward mellan varven. Jag var (ÄR) täppt som fan och kollar i viewfindern under hela klippet. Men vår schyssta redigering räddade det mesta. Allt igenom ett kul klipp. Och imorgon blir det mer! Jag kommer skriva ett ordentligt inlägg om hela "projektet" längre fram, när vi landat bättre i den sfären. Tills vidare får ni snoka er fram till klippet på egen hand. Tips: gå via mitt Instagram-konto!
 
Odlar ut skägget också. Status just nu: sådär.
 
Jahaja, vad mer? Det här blev ett jäkla uppdaterande inlägg. Sällan skådat på den här sajten faktiskt. Nu börjar det kännas jag försummat nätet onödigt länge. I nästa vecka ska jag bara serva bilen, annars är jag ledig efter jobbet varje dag. Då får det fan bli bot och bättring på det här med bloggandet.
 
På återseende och all den där dyngan.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: UPPDATERING JAO!

Nu går vi varvet runt, okej?

Jag hörde en rolig grej på radio för ett par dagar sedan. Eller jag tror det var på radio...? Det kan också ha varit en random podcast som slogs på, jag kan för allt i världen inte minnas var ifrån jag plockat detta minne. Men jag vet att det var från någon svensk produktion. Om någon vet så lämna gärna en kommentar, så att cred kan ges where cred is do.
 
En man i denna (för mig) okända duo tog i alla fall upp en lek han lekt vid en middag med sina vänner. Denna lek gick ut på att man gick varvet runt bordet och alla i tur och ordning nämnde en sak/företeelse/person som de inte gillar och som annars är mycket uppskattat av den större massan av människor. I hans falll så hade exempel som James Bond, John Grisham och pulled pork kommit på tal. Haken med leken: ingen fick påpeka någons val av ogillande.
 
Oklart: poängen.
 
Som uppgjort för en riktigt passivt aggressiv kväll. KUL! Folk är ju så känsliga, speciellt när det kommer till musik och film, så det måste ha tagit hårt på vissa av deltagarna.
 
Vill ni leka med mig? Ja? Bra. Jag börjar radda upp lite stora-massan-stuff och ni kommenterar endast med ert eget ogillande över andra (eller samma) saker? Okej? Känns som om det kan bli svårt det här, men låt oss försöka. Blir du för provocerad så hörs alltid vi i nästa inlägg, jag lovar.
 
HÅKAN HELLSTRÖMS MUSIK
STAR WARS: THE FORCE AWAKENS
NYCKELN TILL FRIHET
NIRVANA
FALUKORV
THE OC
DECKARE
FACEBOOKS CHATFUNKTION
TIDNINGEN METRO
 
Pust... Det här kändes jädra skönt. Testa!
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: Pelle lyssnar på radiomediet och snor idéerna rakt av

Det här ger mig mardrömmar.

Satt precis och pillade med saker vid datorn när följande (ytterst obehagliga) tanke slog mig: "tänk om någon står bakom mig just nu och bara kollar. Står där. Rakt upp och ned.........................................................."
 
Ja, jag rös till.
 
Det här avhandlades i ett avsnitt av Creepypodden med Jack Werner (shoutout till Nina som tipsade om den här), som är en pod om spökhistorier och creepypastas. I ett inslag så tog man upp historien om den gymnasieelev som stannade hemma för att plugga när hans mor gick på bio. När mamman sedan kommer hem så skriker hon på sin son att komma til vardagsrummet och förklara varför han gått in med leriga skor över hela mattan. Sonen försäkrar om att det inte var han, att han suttit vid sin dator hela kvällen och inte lyft sig från stolen. Samtidigt som han förklarar detta så förstår de att fotstegen är från en okänd person som gått in i huset, men sedan inte gått ut igen. Då hör de att dörren plötsligt öppnas och smällas igen. Polisen tillkallas och de finner inte att något saknas. Istället är allt man finner små anteckningar skrivna på dörrposten vid studentens rum. Notiser i stil med
 
20:57 jag ser dig
20:59 du glömde låsa bakdörren
21:01 du verkar upptagen
21:24 vänd dig om
21:47 vänd dig om
21:55 titta på mig
22:15 titta på mig
22:49 titta på mig
 
Alltså fy faaaaaaaaaaaaaaaaaaaan. Första gången jag hörde det här på jobbet så fick jag ett nervsammanbrott. Det var det enda jag kunde tänka på och prata om den dagen. Jag har till och med svårt att återberätta den i skrift nu idag. För tanken att någon skulle samexistera eller befinna sig i mitt hem utan min vetskap kan göra mig sömnlös. Ja, det är nog min värsta mardröm när jag tänker efter. Innan jag ska somna vissa kvällar så brukar jag fundera om det kanske inte kan ligga någon under min säng där och då, som väntar på att jag ska somna så hen kan få använda toaletten.
 
Kan fastna på sub-genren "squatting" på YouTube. Läskigare än alla rysare kombinerat.
NEJ! Jag kan inte skriva om detta längre. Måste skingra tankar med något annat.
Publicerat i: Pelles vardag

Fiskarn här.

MEN AAAARGH! Har haft sådan livstorka den senaste tiden. Jag glömmer alltid hur matt man blir efter jul och nyår. Åtminstone i huvudet, där går jag på tomgång i två-tre veckor varje år innan både fantasi och lusta kickar igång ordentligt igen. Det är alltså detta orsaker mitt totala ointresse för internet. Är jag någe saknad eller?
 
Min mest spännande cyberhändelse var den här bildgooglingen (efter att ha lyssnat på HanaPees pod):
 
[klök]
 
[klööööök]
 
Jag minns förr, när man kunde be alla som läste ens blogg om förslag på ämnen att skriva om. Jag hade en hel låda full med asroliga ämnen att beta av. Är det fortfarande en grej? Det är ingen som kommenterar något längre (förutom på sunda feministiska åsikter och Aftonbladet-artiklar). Men jag lovar, om någon av er härinne ber mig skriva om något så kommer jag gör det. Shoot!
 
Kommentarsfiskar like it was 2009.
 
Mvh
fantasilös
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: pelle tomgång

Vad jag kan om Star Wars.

Jag, en mycket trött variant av Ewan McGregor?
 
Idag ska jag se den nya Star Wars-filmen. Och som jag nämnt i flera gånger nu så har jag haft som nyårslöfte att se alla Star Wars-filmer i flera år och misslyckats med uppdraget var gång. Men nu blir det på allvar! Synd på fan att det börjas i fel ände i filmserien bara.
 
Nu när jag tänker efter så tror jag att jag överdriver min okunskap om Stjärnornas Krig. Jag såg den första filmen (episode IV) i gymnasiet, när den sjätte filmen (episode III) hade premiär. Så den har jag någorlunda koll på.
 
Andra saker jag har koll på i SW-världen:
- R2-D2
- C-P3O (som är den enda karaktären som varit med i alla sju filmer)
- Luke och Leia är syskon. #liggernästan
- Darth Vader
- Att Darth Vader är Lukes faaaaaather [kschhhhh] [kschhhh].
- Han Solo blir nedfryst i metall.... (?)
- Jabba The Hut och hans håla där han låter sin fångar dö mot vidriga montster.
- CHEWBACCA! Nnnnnrrrraaaagghh!
- Yoda best is the!
& Death Star, Jar Jar Binks, Natalie Portman, Ewan McGregor, ewoks osv osv osv
 
Blir förvånad själv!?! Jag är ju en jävla expert!
Publicerat i: Film och tv
Taggar: Som Chewbacca uttryckt det: "Nnnnnrrrraaaagghh"

Sista tjötet om 2015.

Jag satt precis och filade på hur jag skulle lägga upp en snabb redovisning av förra året utan att komma på något av värde. Så jag gjorde som så många andra verkar ha gjort: jag googlade "nyårslista". Nu har jag alltså slängt ihop ett inlägg med frågor tagna från diverse bloggande modebrudar. Slit'n mä hälsan tjo.
 
Om du skulle beskriva 2015 med tre ord, vilka tre ord skulle du använda?
Tinder,  Erik och Lotta
 
Vad var det bästa som hände under 2015?
Det var rätt schysst att få fast jobb och att få knata runt på New Yorks gator.
 
Vilket var ditt bästa köp under 2015?Jag ska inte ljuga, vi har redan haft många roliga kvällar framför mitt Playstation 4. Att spela sig framåt i skräckspelens handling = episkt.
 
Vilka resor gjorde du under 2015?
Till utlandet: USA och Danmark. Sen flängde jag runt ja jävlar i hela det här landet. Ett bra reseår! Jag kan förövrigt rekommendera Köpenhamn som weekendresa. Passa då på att gå på 90-talskvällen på utestället Disco som ligger på en tvärgata till Störget. Här är stället där man får pröjsa 100 kronor för tio shots, 200 kronor för tre Redbull och får konstiga blickar när man ber om vatten (tappat direkt från personlhandfatet).
 
Vad gjorde du under din födelsedag 2015?
Den helgen var förjävla trevlig! Först var det spökvandring i Gamla Stan, sen trerätters på Movitz och efter det skulle vi ha slirat runt på Casino Cosmpol. Men eftersom en av glömde sin legitimation så blev vi nekade inträde. Då hamnade vi istället på ett karaokeställe på Odengatan och sjöng till tre på natten. LÄTT en av de bästa kvällarna i mitt liv!
 
Har det skett någon förändring?
Tänker vara ärlig nu fan: jag har gått ned rätt mycket i vikt. Arton kilo för att vara exakt. Och jag har medvetet låtit bli att skriva om saken för att jag värdesätter och förstår vad Lady Dahmer och kompani vill få fram i sina texter om "alla rätt att få vara feta". Jag började känna av skiten i mina knän så det var därför som jag började knata till jobbet, träna annorlunda och la om kosten. Nu har jag tre-fyra kilo kvar till målvikten (75 kilo). Mår nu: skitbra. Också jävla kul att laga rolig, nyttig mat!
 
Har du gjort något du ångrar?
Förstörde en schysst badrumsmatta efter en blöt natt. Fyll i detaljerna på egen hand.
 
Har du varit gladare eller ledsnare i år än vad du varit tidigare år?
I år, liksom tidigare år, så har jag varit rätt bekymmerslös mestadels av tiden. Vi får hoppas det fortsätter så.
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Resor, festivaler och andra sociala tillställningar. En prioterade rätt med andra ord.
 
Saknade nu någon?
Min lästlust. Är erkänd borderline-läsare som antingen betar av 1211 stycken böcker på ett år eller så läser absolut noll text printat mellan två pärmar.
 
Har du blivit bättre på något?
Vispa ihop ägg med mosad banan, steka skiten och intala mig själv att "det är precis som vanliga pannkakor".
 
Har du några nyårslöften/mål för 2016?
Jag har mycket kravlösa FÖRSLAG på saker som kanske skulle kunna vara på tiden att beta av under här året. Som att byta lösenord till allt på internet. Det har till exempel gått flera år sedan sist på vissa sociala medier. Sen har jag mitt stående mål att se alla Star Wars-filmer under de nästkommande tolv månaderna. Kommer antagligen inte ske även detta år. Vill också få platt mage och komma på anledningar för att rättfärdiga Way Out West löjligt höga biljettpris till årets festival.
 
Har du några planer för 2016?
Eventuellt Way Out West (se ovan), men det pratas också om en resa till Amsterdam till våren. I december/januari 2017 så kan det också bli ett par veckor i Asien. Sen ska jag också flytta in till stan i år också. Om det så är det sista jag gör.
 
Vill också gå till banken och se över mitt sparande (mindre kul). Jag har förstått att man behöver göra det nu...........?
 
Nu orkar jag inte googla fler fläskiga frågor. 2015 dög fint som snus!
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: 2015, sluttjötat