Vad har du i truta, Rut? // Tack & Förlåt

Här kommer blogginlägget som jag skjutit upp länge nog - direktreklamen för min och Ellens YouTube-kanal. För igår natt blev vi färdiga med redigeringen av klipp nummer två. Det är irriterande hur ljuset flämtar till och från under videon (jag glömde kirra inställningarna), men annars är vi båda jävligt nöjda. Vi är rätt kul fan, vi två!
 
Det som smärtar med att pubba skiten här på bloggen är att det är jävligt tufft att visa upp sig i rörligt media efter tio år i etern som skribent. Ni är många har haft turen att slippa höra mitt gnällig närkemål in action. Men nu har i alla fall mitt internetintresse utvecklats till det här, så tillsammans får vi, ni och jag, lov att lära oss acceptera mitt skägg på utväxt, störiga beteende och dialekthelvetet.
 
 
INFO OM YOUTUBE-KANALEN "TACK & FÖRLÅT"
 
Namnet: Är hämtat från tionde avsnittet av Mysteriet på Greveholm, när mamma Astrid uppmanar sina barn att "vara snälla, rara barn som niger och säger 'tack och förlåt' till mormor". [se det här, 3:10 in i avsnittet]
 
Och vem är Ellen? En av de viktigaste brudarna i den här mannens liv. Jag har inte (tror jag) nämnt henne innan vid namn pga name-dropping är jävligt ointressant om man inte vet/känner till vem man pratar om. Låter det logiskt? Jag brukar bara skriva "mina peers" och syfta på alla jag umgås med istället för att namnge Bosse, Lasse, Britta osv osv. Jag och Ellen lärde först känna varandra genom McDonald's där vi båda jobbade förut.
 
Vi kommer filma: All möjlig skit! Både jag och Ellen reggade våra egna YT-konton 2006 och delade många gemensamma favoritklipp redan innan vi ens kände varandra. Vi vet vad vi tycker är kul med andra ord. Några av våra favorittubare inkluderar bland andra Grace Helbig, Mamrie Hart och Jenna Marbles.
 
Övrigt: PRENUMERERA! Det blir kult! Och passa på att följa oss på Instagram (@tackochforlat)
 
Nu ska jag sätta mig och spela tv-spel. Ett annat oväntat intresse som uppstår så här på ålderns höst... Ålderskris?


KATEGORI: Youtube
TAGGAR: ellen, pelle och senapssillen / tack och förlåt!

Ebenholtsborsten med svinborst.

Efter ett par veckor av lathet i förra månaden så bestämde jag mig för att låta skägget växa. "Ju mer jag tappar på skalpen desto mer kommer behövas under hakan" löd resonemang nummer två. Alltså har jag låtit det växa en tid nu. Jag är inne på vecka fem eller sex nu och det börjar... ja, det börjar se ut som fan. Efter att haft en groomingrutin som gått ut på att ställa in trimmern på tre millimeter och ösa på, så blev jag nu tvungen att lära "skäggvård".
 
Och som det välsvarvade urverket ödet är, så fick jag häromdagen ett mail från Sliqhaq - hemsidan som är dedikerad helt till skägg och skäggbärare.  Här finns en webbshop för all din grooming, guider för hur man bäst svarvar till hakbusken och tips om oljor och andra "bra att ha"-redskap.
 
Sliqhaq frågade om jag ville testa någon produkt ur deras sortiment. Det ville jag ju självklart göra och här om dagen så gick jag till postkontoret här på orten och hämtade jag ut den finaste borste en människa kan äga. Så under ett par dagar har jag nu rett ut håret på både haka och huvud (den är multifunktionell, ja) med min finfina ebenholtsborste med svinborst. Och låt mig berätta en sak - den funkar ypperligt jäkla bra!
 
Kika in på Sliqhaq hemsida! Unna dig själv, eller någon som du känner, lite uppfräschning.
 
 
I samarbete med Sliqhaq.se


KATEGORI: Pelles vardag
TAGGAR: erik haags skägg är min målbild! / i samarbete med Sliqhaq.se / skägg

Men först femtio tusen till CSN.

Såg den här ryggsäcken tidigare och tänkte att "den var rätt cool". Sen såg jag prislappen och tyckte genast att den blev skitful. High five för tisdagens bästa egenskapsfynd - att en dyr prislapp förfular saker för Nilsson.
 
Vem fan köper en ryggsäck för tretton lax? (retorisk fråga)
 
Jag kan ibland tänka på vad jag skulle "unna mig" om jag fick en större summa pengar. Allt jag kan tänka mig är att jag i så fall skulle betala av lånen man åsamkat sig genom åren. Sen kommer jag inte på något mer. Alls. Brukade fantisera om att resa resten av livet, men känner nuförtiden att det kanske inte är värt att spendera så mycket potentiell flygplanskrasch-tid i luften....? Plus att det är rätt skabbigt ur miljösynpunkt att hålla på och nöjesresa (till skillnad från affärsresor som är übergröna). Men helt ärligt så skulle det nog trots allt bli en del resande som en skulle lyckas ursäkta på ett eller ett annat vis.
 
Men först efter att jag lämnat tillbaka mina femtio tusen till CSN.
 
 
Jag gillar verkligen blogginläggen som uppstår efter en riktigt dålig natts sömn.............................
 


KATEGORI: Okategoriserbart
TAGGAR: Det har hänt, Pelle har tappat det?

Pelle på krogen.

I helgen så läste jag HanaPees blogginlägg om krogen och vad hon helst beställer i baren. Det var ett roligt inlägg om ett ämne som kan vara rätt laddat på internet. Speciellt på internet. Ni vet, "man bör ju inte skriva om alkohol utan att lägga in brasklappar om alkoholens dåliga sidor om vartannat" och så vidare.
 
Jag tänkte att jag hakar på HP! För jag gillar att besöka barer och jag gillar alkohol. Jag ogillar att vara full, men jag gillar alkohol. 
 
5 SAKER JAG (HELST) BESTÄLLER I BAREN
 
1. Fidel Castro
Denna ska vara gjord på ginger ale och inte cola, för här dricks inte någon jädra Cuba Libre-djävul. Den här drinken är rätt mustig i smaken. Säkert populär bland gubbar. Jag gillar den, min nyaste favorit!
 
2. Splitta på en vinare
Är man ett gäng så delar vi gärna på en pava vin. Då kan man faktiskt unna sig ett lite dyrare, semifult vin. Det är ändå inget som vi lekmän känner av. Men att det kostar mer smakar lite bättre i sinnet.
 
3. Öl
All öl förutom den allra mörkaste går an. Eller... jag kan faktiskt föredra en Guinness ibland när en våg irländska fyrklöver sköljer över mig. Öl är ett säkert kort och öl är vad jag beställer oftast. Bäst är det i glas. Tips: undvik skitölen Hobgoblin.
 
4. Irish coffee
"Jag vill ha en kaffe, make it irish". Så brukar jag säga och varje gång stirrar bartendern likgiltigt tillbaka och ger en ett mentalt långfinger. Irish coffee stillar både alko- och kaffesug. Ett mildare och lite svennigare alternativ är Kaffe Karlsson.
 
5. Mojito (med extra mynta)
Jävla trist att ta med något så vanligt som en mojito på en sådan här lista. Men det är en fan i mig en favorit! Skiten kommer i en uppsjö av varianter, men jag gillar "originalet" med lime och mynta. Här om sistens så blinkade jag med de två blå och tjejen bakom disken slängde i lite extra mynta, så det kör jag från och med nu (om den som gör drinken ser glad ut/är villig). Tips nummer 2! Mojito utan alkohol är minst lika god, så här finns både ekonomiska och smaklökiga fördelar.
 
Sen har vi ett gäng drinkar och vätskor som är mer säsongs- och upplevelserbetonade. Är jag till exempel på teater i New York och bartendern hetsar kön att skynda på, så dricker jag gärna en onödigt stark GT. Går jag på Lisebergs julmarknad så är det glüwein som gäller. På festival så gillar jag Fireball. På stranden gillar jag vatten. Bjuds det på avec så brukar jag ta apelsinlikör med en isbit. Osv etc.
 
 
Vad har ni för barfavoriter? Vad kan ni tips mig om, som helst föredrar gubbiga diktaturdrinkar?


TAGGAR: dricka, dricka, dricka