Pelle på krogen.

I helgen så läste jag HanaPees blogginlägg om krogen och vad hon helst beställer i baren. Det var ett roligt inlägg om ett ämne som kan vara rätt laddat på internet. Speciellt på internet. Ni vet, "man bör ju inte skriva om alkohol utan att lägga in brasklappar om alkoholens dåliga sidor om vartannat" och så vidare.
 
Jag tänkte att jag hakar på HP! För jag gillar att besöka barer och jag gillar alkohol. Jag ogillar att vara full, men jag gillar alkohol. 
 
5 SAKER JAG (HELST) BESTÄLLER I BAREN
 
1. Fidel Castro
Denna ska vara gjord på ginger ale och inte cola, för här dricks inte någon jädra Cuba Libre-djävul. Den här drinken är rätt mustig i smaken. Säkert populär bland gubbar. Jag gillar den, min nyaste favorit!
 
2. Splitta på en vinare
Är man ett gäng så delar vi gärna på en pava vin. Då kan man faktiskt unna sig ett lite dyrare, semifult vin. Det är ändå inget som vi lekmän känner av. Men att det kostar mer smakar lite bättre i sinnet.
 
3. Öl
All öl förutom den allra mörkaste går an. Eller... jag kan faktiskt föredra en Guinness ibland när en våg irländska fyrklöver sköljer över mig. Öl är ett säkert kort och öl är vad jag beställer oftast. Bäst är det i glas. Tips: undvik skitölen Hobgoblin.
 
4. Irish coffee
"Jag vill ha en kaffe, make it irish". Så brukar jag säga och varje gång stirrar bartendern likgiltigt tillbaka och ger en ett mentalt långfinger. Irish coffee stillar både alko- och kaffesug. Ett mildare och lite svennigare alternativ är Kaffe Karlsson.
 
5. Mojito (med extra mynta)
Jävla trist att ta med något så vanligt som en mojito på en sådan här lista. Men det är en fan i mig en favorit! Skiten kommer i en uppsjö av varianter, men jag gillar "originalet" med lime och mynta. Här om sistens så blinkade jag med de två blå och tjejen bakom disken slängde i lite extra mynta, så det kör jag från och med nu (om den som gör drinken ser glad ut/är villig). Tips nummer 2! Mojito utan alkohol är minst lika god, så här finns både ekonomiska och smaklökiga fördelar.
 
Sen har vi ett gäng drinkar och vätskor som är mer säsongs- och upplevelserbetonade. Är jag till exempel på teater i New York och bartendern hetsar kön att skynda på, så dricker jag gärna en onödigt stark GT. Går jag på Lisebergs julmarknad så är det glüwein som gäller. På festival så gillar jag Fireball. På stranden gillar jag vatten. Bjuds det på avec så brukar jag ta apelsinlikör med en isbit. Osv etc.
 
 
Vad har ni för barfavoriter? Vad kan ni tips mig om, som helst föredrar gubbiga diktaturdrinkar?
Publicerat i: Fest och fylla, Pelles vardag
Taggar: dricka, dricka, dricka
13 kommentarer på "Pelle på krogen."
[1] Jasmine

När jag och sambon går ut blir det oftast förväxlingar när vi får vår drinkbeställning, hans mojito ställs framför mig och han får min gubbiga whiskey sour (mitt favodrink och givna tips!). Ett annat tips är Lynchburg lemonade. Surt ska det va i mitt drinkglas! Om ingen lockar med en fläderdrink, då är jag inte omöjlig :)

Svar: JA! Whisky sour är fint som snus! Den tar jag imorgon - tack för tipset Jassy- Jass-Jass!
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

[2] Marie

Varför har barer så sällan en drinkmeny? Jag går ut så sällan och kan liksom inga roliga i huvudet. Men mojito vet jag ju är gott så den ska jag försöka komma ihåg till nästa gång. Annars älskar jag en strawberry daiquiri (stavning?) på sommaren, sån är enkel att göra hemma också!

Svar: MEN HUR GÖR MAN DEN DÅ? Har ju en blender and shit nu, så jag kan alltså mixa skiten hemma.
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

[3] Anonym

Jag älskar drinkar med fläder, så jag får väl säga elder flower Collins (som är den enda jag vet). Men vad fan är det för fel på redbull/vodka? Väljer den över konstiga drinkar every day.

Svar: RBV (som vi säger i drinkbranschen) är god mycket god, ja!
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

[4] Ellen

PS, jag heter inte anonym.

[5] Ellen

PS, jag heter inte anonym.

Svar: Hej Anonym!
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

[6] Isabelle

Storfavoriten sen en var en nykläckt 18-åring: Sur jävel. Ingen aning om den heter något annat egentligen då det bara är ett uteställe här som serverar den (av typ 10st, semistor stad). Men åh så god! Har jättesvårt för allt som är för sött. Älskar GT, nån drink med hälften Gin och hälften nåt annat beskt, blodapelsinjuice och granatäpplejuice. Annars kan en Passoa gå ner om en är i Malmö för att glida runt på happyhour. Long Island Ice Tea (gärna Blackberry-varianten) är alltid gott men satans dyrt. Isbjörn är för gott med tanke på att de inte smakar nån alkohol typ! Freaky Fläder är en favorit om man ska ut på restaurang. :)

Svar: Kan det vara Tom Collins? DEN är god! Glömde helt bort den på listan. Vad smakar egentligen Long Island Ice Tea? Jag har inte testat den.
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

[7] Helena

Eftersom jag aldrig är på krogen numera och inte ens under mina svirardagar var någon hejare på drinkar har jag inte så jättemycket att komma med. Dock! I somras hittade jag på en drink hemma som blev så satans god och läskande. Jag mixade vattenmelon så att det blev vattenmelonjuice, som jag sedan hällde i ett glas tillsammans med Bacardi hallon och fruktsoda. Slurp, sa det bara!

Och relaterat tips: som efterrätt på nyår gjorde jag en frozen mojito cheesecake (https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/f/frozen-mojito-cheesecake/), definitivt något för den som gillar mojito.

Svar: Men sluuuuurp fo fäään! Lät inte illa!
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

[8] anna

Jag kan inte dricka mojitos hemma i sverige längre efter att ha druckit den riktiga mexikanska varianten. Jävlar vad vi häller i socker och skit i onödan, smakar ju inte alls lika mycket!

Okej nu lät jag som en jäkla dryg know it all som tror att hon vet allt för att hon minsann varit i mexico och druckit ääääääkta mojito haha. Jag ber om ursäkt för detta!

Svar: Men hur kan du lämna en sådan jävla dryg kommentar (hehe) och inte ge oss receptet på en äkta mojito??!?!?!??! Vad tänker du med? ;)
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

[9] Marie

Strawberry daiquiri: Mixa frysta jordgubbar, lite limesaft, valfri sprit (egentligen är det väl rom men jag känner ingen skillnad, sån är jag) och Sprite! Låt gärna jordgubbarna tina en aning bara annars kan det vara svårt. Sååå enkelt och gott en varm sommardag.

[10] Anneli

GT, Cosmopolitan eller en torr cider. Oftast en torr cider. Händer att jag får ölcravings men då vet jag inte vad jag vill ha för jag suger på ölmärken/smaker. Inte IPA i alla fall, det vet jag.

Svar: Jag började med ljus öl och rörde mig sakta, sakta åt det mörka hållet. And once you go mörk öl, you never go back.
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

[11] Anneli

GT, Cosmopolitan eller en torr cider. Oftast en torr cider. Händer att jag får ölcravings men då vet jag inte vad jag vill ha för jag suger på ölmärken/smaker. Inte IPA i alla fall, det vet jag.

[12] Anneli

Wi-fi är väldigt ostabilt hos mig i Dublin, jag spammade inte med flit :(

[13] Anneli

Jo, jag har hört att det är tillvägagångsättet. Gillar dock Guinness, vilket är ett konstigt hopp från cider haha (och det var innan jag drog till Irland). Men det kommer med tiden, när mina smaklökar jäser och växer till sig. Har aaaall tid i världen!

LÄMNA EN KOMMENTAR
» Gillar du vad du läser? Passa på att följa mig på Bloglovin'.
» Vill du skicka mig ett mail? Skriv till pelle@pellespersonlig.se.
» Tänk på att alltid föra en trevlig ton i kommentarsfältet.
Namn:
Mail: (publiceras ej)
URL:
Kommentar: