Jesus i duschen

Ser ni det här? Ser ni att det är ett ansikte i mitt duschdraperi? Jag väljer att se Jesus. En sneögd kind of Picasso-Jesus. Ja, jag tror nu. Tror på något större. På ett ställe där världen inte styrs av Coca Cola och Big Macs™.

Funderar också på att det kanske mer föreställer en indianhövding i profil? Det kan jag också tro på. UGH! osv.

Jag skriver det här inlägget på min telefon förresten. Hur känns det för er? Jag vill bli mer mobil i bloggandet och kunna uppdatera oftare. Alla andra gör det ju utan problem, så varför måste jag vara så anal och tvunget skriva på datorn? Vem gör ens det längre? Motherfucker, this is 2016!

Fler mobila inlägg alltså! Ok? Tack! Ciao!

Taggar: Herren skaparens son, Jesus i draperiet, eller en indian!

Att köa i öst - hur funkar det?

Jag har en grej jag vill ta upp som kaaaaaaanske kan uppfattas som lite rasistiskt...? Jag tror inte det är rasistiskt, men med alla grenar av rasism nuförtiden så går man aldrig säkert. Jag menar i alla fall inget illa, utan ni får gärna komma med all eventuell information ni sitter i frågan jag ställer nedan.
 
Så jag bor granne med ett hotell. Detta hotell har någon typ av deal med resebyråer och tar emot asiatiska besökare. Jag talar mängder av turister i veckan, det kommer bokstavligen talat busslaster. Vilket är skitkul! Jag, med mitt übersvenska yttre, har fallit under både en och två kamerablixtar. Ta bara gången när vi lekte med ett storskaligt Kasta gris och fick en ordentlig publik. KUL! Poserar världsvant, ja det gör jag.
 
Så det jag undrar är följande: finns det något asistiskt land där man inte står i kö i matbutiker? Det har hänt mer än en gång att man vandrat in på Ica samtidigt som ett gäng av dessa turister. Man  står i kö för att pröjsa sina varor och så glider det förbi både tre och fyra pers före en i kassan och hävdar sin plats.
 
Jag blir inte arg, utan mer fundersam på hur det funkar "där ifrån de kommer" (jag är inte säker, men jag tror att fölket är från Japan). Någon som varit i Asien och upplevt detta? Står man inte i kö "där"? Om inte - hur kommer man någonsin ut ur butiker? Eller är det kanske en fråga om äldre versus yngre? Ska man visa de äldre respekt (man ska alltid visa respekt blablablaosv)?
 
Skitintressant ju! + jag måste veta, ska ju mot Asien åt i vinter och planerar ju att göra framtida stoppa i Japan.
 
Svara gärna!
 
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: ej rasism men...

Sponsrad video: Jason Bourne

I dagarna har en sommarens mest efterlängtade film premiär - Jason Bourne. För fjärde gången är Matt Damon tillbaka i sin episka roll som Jason Bourne, mannen som inte längre har något minne av sitt mörka förflutna som mördande lakej åt CIA. Det enda han är riktigt säker på är att han inte längre vill vara det han en gång var.
 
Jag älskar Bourne-filmerna och jag är ett stort fan! Det är faktiskt inte alls speciellt länge sedan som jag såg de tre första filmerna för första gången. Innan hade jag sett någon scen här och där runt om på internet, men så beslutade jag mig till sist att se rubbet i ett svep. Och jag blev hänförd! Det här är så spännande att man får ont i magen och inget går riktigt som man tänkt sig - vilket är helt i min smak! Tror ni inte att jag blev superglad när jag fick se att en femte film (den fjärde med Matt Damon) var på gång? Jag blev glad. Riktigt, riktigt glad!
 
Jason Bourne har premiär på onsdag, 27 juli. I rollerna återfinns återigen Matt Damon och Julia Stiles. Men nu får vi också möta veteranen Tommy Lee Jones och vårt svenska stjärnskott Alicia Vikander. Regi står återigen för Paul Greengrass.
 
Spana in den spännande trailern här ovan! Och klicka dig sedan vidare för att boka dina egna biobiljetter redan idag!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Amélie, är det du?

Märkliga saker händer här. Jag börjar tro att någon spelar mig ett spratt i stil med spratten som Amélie i Amélie från Montmartre spelar på sin granne. Små, subtila djävulstyg som gör att man ska ifrågasätta sin verklighet och sitt förnuft. 
 
Så på jobbet har jag i dagar lyssnat på Miley Cyrus' version av Don't Dream It's Over (som från början sjöngs av Crowded House och som var mitt jam som ung) på repeat genom luren. Den finns endast på YouTube och man får då alltså ha klippet rullandes bredvid sig på skrivbordet. Och när mobildatan började tryta, så gjorde jag en fuling och körde in mina hörlurar i hårddisken och slog upp tuben på webbläsaren. Det är egentligen ett big no-no, men vad ska en göra?
 
Märker att ljudet är fucked up och klickar upp inställningarna. Får se att ljudet är vänsterställt. Det vill säga att ljudet är "mer åt vänster öra till". Tänk mono. Ej stereo. Tänkte inte mer på det (det är ju inte min dator) och centrerade skiten. 
 
MEN - upptäckte precis att ljudet sög här hemma, på min egen dator. "Amen det var väl själva fan" brölade jag och slog upp inställningarna. Jag skämtar inte - det var exakt samma "fel" här också? Vad fa-an?! Se bilden ovan. Har länge känt att ljudet sugit på den här datorn, men har tagit det för att skiten är gammal och sliten. Nu är allt i full stereo och låter grymt!
 
Jag ääääär..... 90 procent nöjd och 10 procent halvrädd.
 
Vem rattar på mina spakar när jag inte ser? Jävla freaky.
Taggar: Grym låt btw, skäms inte ens. Har ju iofs haft den på repeat en gång förr våren.

Så blir du av med dina bananflugor.

I lördags: invasion av bananflugor.
Idag: kallblodig massdöd i Yes.
 
Jag har testat många olika vägar för att bli av med bananflugor på sommaren (utom att kanske städa och hålla god bas-renlighet i hemmet). Många tipsar om hopkok av diskmedel, honung, ättika osv osv osv. För mig funkar enbart följande recept (jag menar, se beviset ovan):
 
1 del grönt diskmedel
2 delar vitvinsvinäger
Blanda ej, utan häll bara de två ingredienserna i ett glas. 
 
Det luktar lite i fis i två ögonblick, men det försvinner snart.
Happy killing!
 
(Titeln är lite clickbait-esk, jag vet. Men det ligger ju i tiden att lura in folk på sin sajt och jag vill inte vara sämre)
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: kallblodigt dödande av insekt

Mitt senaste serietips!

Idag har jag ett svinbra tips till alla er serieälskare där ute i världen. Jag hade fått mail från Netflix om att "här är en serie vi tror du skulle gilla", jag hade läst fina recensioner runt om på nätet och jag slog på riktigt slag i saken när long time internet friend Marie (tja Marie!) skickade till mig på Snapchat. Alla ni därute — se Stranger Things! Stremas på Netflix just nu! Tacka mig sen.
 
Det här är så jävla spännande! Och läskigt! På riktigt läskigt också, inte som American Horror Story som önskar att hen vore läskig.
 
Plot i (extremt) korta drag
En grabb försvinner spårlöst efter att han en kväll lämnar kompisgänget och far hemåt. En mystisk varelse syns i periferin och en stum flicka dyker upp i samhället....
 
Vill inte säga mer pga vill inte spoila någon endaste liten jävla bit! Men extremt bra! Jag beskrev den på Instagram igår som en blandning av Goonies, Alien och alla bra 80-talsskräckisar. Stand by that jämförelse också idag.
 
Sen är Winona Ryder med också och bara hennes prestation är värd en... egen planet?! Hon är fenomenal! Och för att inte tala om alla kids som spelar så jävla duktigt.
 
Ja, jag är lyrisk! Asbra! Fem av fem mystiska sushibitar i periferin
Publicerat i: Film och tv, På tapeten

Beautiful swedish "couple" trying asian stuff // Tack & förlåt

Äntligen kommer vi ur sommardvalan och fick upp ett nytt klipp på tuben. Så ja, om ni inte förstått det ännu - nytt klipp är live! Se det ovan! Vår vän Anna köpte på sig ett lager att random prylar från någon "asiatisk shop" eller hur man nu ska kalla det....? Billigt skit som tar veckor att frakta hit - ni fattar vad jag menar!
 
Mycket nöje!
 
Och ja, titeln är kanske lite clickbaitig insåg jag nu. Det är inte värst många av prylarna som PROVAS. Men kul hade vi!
 
+ berätta för alla ni känner! Snälla? :)
 
PS. Bloggar mer den här veckan, så ta're chill! Har varit under vädret den senaste tiden (mentalt), men börjar repa mig. Har skrivit upp både en och tre olika idéer på inlägg. Håll utkik fo i helvede! DS.
Publicerat i: Youtube
Taggar: Ellen är nu mustachfri, ansiktshår, asiatiska prylar, ellens mustach

Hur blir jag ren?

Selfie game is strong
Kan fortfarande inte hantera mitt lazy eye. Ser ni det? Det högra ögat hänger inte riktigt med hela vägen upp. Det sker inte alltid, ibland är det alert jävlar. Men oftare än inte så hänger det lite slappt där på kanten. Jag gillar't. Mr Lazo är hens namn.
 
Idag vill jag prata om gym och framförallt gymhygienen. Så jag bor hyfsat nära mitt gym, det tar kanske en fem minuter att gå till skiten. Och på grund av detta icke-avstånd så duschar inte jag på gymmet, utan sparar det till hemmaplan. Inte för att jag är skygg i omklädningsrum (även om det är ett av mänsklighetens märkligare påfund) eller att jag räds för att visa skrev i publika sammanhang, nej inte alls. Jag pallar bara inte leva med "blöt gymhandduk" i onödan. Fattar ni? Jag bor nära, = jag är snart hemma = jag duschar då.
 
MEN det är det som är "problemet", min lathet i allt detta.  Vad är det nu, typ tre timmar sedan jag gick till gymmet? Har ännu inte duschat. Vad jag har gjort är att jag rullat runt i soffan, sängen, ätit mat, bloggat (just nu, fortfarande oduschad) och betalat en rövräkning från Ica Banken.
 
Vill se bot och bättring på detta eviga brist på tvagande. Har ni några tips? Hur blir jag ren?
 
Taggar: Min svett - ett återkommande ämne här på nätet

Mina tre mest spelade låtar just nu.

Spotify - en rolig grej det där! Jag kan fastna i alla möjliga träsk och spela låtar på repeat hela dagar. Om min bordsgranne på kontoret höra ljudet läcka ur från mina hörlurar, så skulle han undra var fan det gick snett. Som tur är så har han också snäckor som pluggar igen hörselgångarna.
 
Alltså lyssnar jag som mest på dessa tre random melodier:
 
Du måste finnas ur Kristina från Duvemåla [LÄNK]
För det första: kan inget om Kristina från Duvemåla. Vet inget om handling (men gissar att det handlar om Karl-Oskar och Kristina?), hur den uppstått, om musiken eller något alls. Men så hade vi en musikfråga på jobbkickoffen med musik från musikalen. Slungades tillbaka till barndomsköket och P4 som alltid stod på bakgrunden. Svensktoppen ftw osv. Faktiskt en väldigt frän (?) låt det här!
 
Orpheus in the Underworld av Jacques Offenbach [LÄNK]
Denna klassiker (bokstavligen) shufflades in helt oväntat i mina öron. Cancan-låten ju! Har lyssnat non-stop och vill nu alltså åka till Wien och se deras symfoniorkester framför denna live. Någon som vill joina?
 
Kingdom Come av Sabina Ddumba [LÄNK]
Tur att man har en låt som räddar upp imagen lite. Kan Sabina Ddumba släppa sitt album någon j-la gång?
 
Hepp! Hepp!
Publicerat i: Musik, På tapeten
Taggar: Har någon sett Kristina från Duvemåla? Är inte den musikalen egentligen 20 år gammal? Var är filmen?

Jag med mina Vänner.

Så här sitter jag i soffan varje kväll och har gjort så de senaste veckorna. Vad gör jag? Vad ägnar jag tiden åt? Vänner. Inte mina fysiska vänner (va? vem? vilka vänner?), utan Vänner - tv-serien!
 
Har inte aktivt tittat på Vänner på kanske.... sju-åtta år? När skiten sändes så var jag besatt. Köpte alla VHS:er allt eftersom de släpptes och sedan sålde jag rubbet och fixade DVD:erna. Har också två brädspel, ett PC-spel, samlarbok.... ja, ni hör ju, Dum i huvudet  besatt. Kollade på serien varje kväll innan jag skulle sova i flera, flera år och har, utan att överdriva, kanske sett hela serien från början till slut tjugo gånger.
 
Så sprang jag på skiten på Netflix häromdagen och tryckte på play. Var fast igen. MEN - och lyssna på det här - jag skrattar inte. Därav bilden ovan. Är underhållen av serien och vill se mer, men rör inte på käften. Är inte det märkligt så säg? Kan ju vara för att en kan alla repliker + är halvt utbränd varje kväll, jag vet inte.
 
Så här fanns det ingen poäng med detta. Men nu vet ni var ni finner mig. Surmulen i soffan.
 
OBS! Phoebe har alltid varit min favorit. Vem är er?
Publicerat i: Film och tv, Okategoriserbart
Taggar: klapp, klapp, klapp, klapp [introt ni vet]

Grymma idéer för en rolig kväll

Vad är poängen med att ha den perfekta ungkarlslyan om du aldrig visar upp den för dina polare? Samla grabbarna och bjud dem på en kväll så att de förstår att det är hos dig som all action sker.
 
Här är några grymma idéer som du kan använda dig av när du planerar en kväll som grabbarna sent kommer glömma.
 
Öl-kväll
Du kanske tror att du vet allt som har med öl att göra, men förmodligen sträcker sig din kunskap sig bara till att veta att ölen bör vara kall och vara fylld med alkohol så finns det en hel del att lära sig om denna vackra dryck. Det finns många olika slags öl och alla varierar i smak och styrka. Därför kan det vara en rolig idé att samla killarna och ha en ölprovning. Gör lite research och köp in ett par olika ölsorter som alla är unika på sina sätt så har ni något att snacka om i timmar. Se till att du också har lite goda snacks till ölen – och det räcker inte med lite chips. Fixa lite goda mackor, kebab eller tacos så förstår dina vänner snart att du är en man med många talanger.
 
Spelkväll
En vanlig kväll med killarna består antagligen av sport på TV och en massa alkohol, men varför inte testa något annorlunda och köra en kväll fylld med onlinespel? Om du kollar på populära spelsidor som Europalace så kommer du se att det finns mängder av roliga spel som ni kan tävla i mot varandra för att se vem som är den bästa onlinespelaren. Ni kan spela gratis slots online på Europalace och sen vinna lite extra pengar som ni kan använda nästa gång ni ses. Det bästa är att ni inte behöver klä på er finkläder och ta er till närmsta casino för att ta del av all casinospänning. Istället kan ni slappna av och ta fram mobilerna och ha en avslappnad kväll med kall öl och casinosnurr.
 
Bjud på middag
Alla killar vill inte spendera kvällen med att bli fulla framför TVn. Många vill faktiskt sitta ner och uppskatta god mat i gott sällskap. Om du vill visa upp dina kulinariska färdigheter eller om du vill testa något helt nytt, överväg då att bjuda vännerna på middag. Det är kanske det bästa sättet att prata med vänner som man inte träffat på ett tag, och killarna kommer garanterat uppskatta att du skapat en god hemmagjord måltid. Du kanske gillar idén att laga mat till vännerna men är osäker på var du ska börja. Då är det ju bra att det finns så många matlagningsappar som med lätthet gör det enklare för dig att få till en festmåltid.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: Inlägget är ett samarbete

Det här inlägget..........

Mitt bästa kollage på den här bloggen?
 
Tankar när jag vaknade upp igår, söndag:
 
"Aj? Aj! AAAAAAAJ!"
 
"Hånglade jag med Ellen?"
 
"Först vatten, sen dasset, först vatten, sen dasset"
 
"Tappade jag en öl på dansgolvet? Var det verkligen jag? Är det jag att göra så?"
 
Så jag blev medbjuden att åka på räkfrossa under lördagskvällen. Det var en upplevelse. Vi var en klick personer mitt i en större klick där alla "kände någon som kände någon". Ni fattar, folk hade bjudit in hej vilt och där satt vi så sen mitt i skrovet och åt skaldjur. Och som sagt - det var en upplevelse! En mycket rolig sådan. Folk went apeshit, skrek och härjade sig blåa i käften. Så var det dessutom trubadur på det. Och räkor! Sa jag "räkor"? Räkor!
 
Efteråt blev det Harrys och jag ska erkänna: hade aldrig varit på Harrys innan. Någonstans i Sverige. Det var riktigt trevligt förutom när en random snubbe hugger tag i min arm. Jag hade tappat bort mitt sällskap och gick helt lugnt runt och letade efter folket. Heeeelt lugnt. Hade druckit sparsamt. Ish. Men var nykter ni vet? Är ju snart trettio år, jag vet vad jag gör.
 
Snubbe: "Du, tagga ner lite va?"
Jag: "Haha, va?"
Snubbe: "Ja, tagga ner lite bara, OK?"
[Pelle stirrar]
 
Helt rimlig tillsägelse om jag kanske gjort något annat än att bara trava runt med händerna i fickorna och ögna en lokal.
 
Jag har en teori om snubbar på krogen. Ända sedan jag fick för mig att odla ut skägget så är krogen-snubbarna så oprovocerat dryga mot mig ("inte alla män" osv osv ja ja). Jag = ointresserad av både krogen-snubbar och att mucka bråk. Muckar aldrig bråk. Jag säger vad jag tycker om jag behöver, men muckar inte.
Ta bara min födelsedag och när vi alla står och spelar shuffleboard. Då släntrar en "snubbe" fram och dunkar mig i ryggen och säger "tja, duuuuu.... vad sägs som skaffa ett ordentligt skägg va?" och kupar sin näve framför sitt nylle, flinar och går.
 
HAHA! LOL!
 
Eller den gången när jag firade syrrans födelsedag i Karlstad och stod i baren. "Snubbe" börjar prata med mig och berättar att han stod i kön för att köpa öl till sig och sin tjej. "Amen du, mannen - jag tar din nota också. Björnen ordnar sörru, jag pröjsar, höhöh". Han var förvisso trevlig, men körde med samma alfahanne-kukmätartävling-mentalitet som ovan och som jag är TOTALT ointresserad av. Jag vill bara hänga med mina vännerz. Ångrar dock att jag envisades med inte ta emot allmosan från främligen. Vad fan tänkte jag på?
 
Fan det här inlägget, vad blev det av det här....?...... Lördagen var allt som allt svintrevlig, vi lämnar det där. Hörs!
Publicerat i: Fest och fylla, Resa
Taggar: räkbåt? more like kräkbåt!