Sponsrad video: Hem till världen med Eric Saade och Florent

Hem till världen är Coca Colas nya videoserier där Eric Saade får uppleva fotbollsgemenskapen hos olika personligheter från deltagarnationerna i EM, fast då på hemmaplan i Malmö. I det här avsnittet får vi träffa Florent från Albanien, som är det land som tävlar i fotbolls-EM för allra första gången i år.
 
I klippet får vi lära oss om Florents jobb med ungdomar och att han jobbar för Skånes största fotbollsförening för ungdomar med invandrarbakgrund, Liria IF. Och utöver att stå för inkluderande fotboll, så betyder också "liria" något på albanska - nämligen "frihet". 
 
Kika på klippet ovan för att se mer av Florent och hans fina arbete för ungdomsfotbollen! Klicka dig sedan vidare för att se fler klipp av Hem till världen med Eric Saade.
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Och så sista dagen (Universeum, bira, mat osv)

STÖÖÖÖÖN! Vems idé var att splitta upp en och samma resa i flera blogginlägg? Min egen såklart. Jag fattar inte vad jag tänkte på, jag brukar ju kunna sammanfatta hela världskrig med fem meningar. Men på något sätt var det alltså ett "smart drag" att splitta fyra dagar i fyra olika inlägg.
 
Så söndagen alltså, då drog vi till Universeum. I svagt ögonblick så tänkte vi köra Liseberg, men det var rätt lökigt väder. Och Universeum har jag inte besökt sedan det öppnade. Det var.... inte skitkul faktiskt. Ledsen alla som tar illa vid sig. Jag var nöjd med besöket då, men nu när jag försöker sammanfatta det i huvudet så får jag en trökig känsla över hela bygget. Kan också bero på det här "fyra dagar/fyra inlägg"-upplägget som gör att jag snear till. Men också: jag är nog inte rätt publik (dvs ej barn eller überintresserad av natur). Men jag kan uppskatta att det är jävla fint och har många intressanta djur. Alltid något!
 
Efteråt tog vi ett glas på ett hotelltak. DÄR snackar vi ett bra nöje! Hehe! "Fuck the jungle, ge mig alkohol" blir min nya svanktatuering.
 
Kvällen: tapas, uteserveringshäng och kafferep (med kakor) på rummet! En mycket bra dag!
Taggar: Nu blir det inget mer om den här resan!

Bruuuuuuuuce!

Har semester även idag och har spenderat dagen med att coola ner efter helgen som var. Jag vet inte varför, men jag blir alltid astrött efter att ha varit på resa. Om resan så än bara gick till västkusten i fem dagar.
 
Tänkte beta av Bruce Springsteen-konserten i lördags. Vi drog dit direkt efter utcheckningen från High Chaparral. Syrran fick köra, eftersom jag vågar vägra Göteborgs grötiga vägsystem. Det gick galant och vi gled liksom fram till vandrarhemmet via en bakväg.
 
Och vandrarhemmet var ett svintrevligt ställe i anslutning till Linnégatan. Där har man ju hängt undra många sommarkvällar. Vi körde lite fördrinar på rummet, ett par på Linnéterassen och så gick vi till slut vidare mot Ullevi. Där jag inte höll på att bli insläppt i biljettkassan. Stefan och syrran gled in utan problem med min biljett blev röd och noterad som "redan förbrukad". "DAFUQ!?" tänkte jag och skrek till.  Men snubben i kassan la ihop ett och ett och fick se att min biljett var platsen mellan Stefan och syrrans. Så jag fick glida in. Sweet! Men också: tänk OM den hade varit utnyttjad redan, vad skulle vi ha gjort då? Sparkat bort hen som tagit vår plats? Var sparkar man bäst?
 
Nåväl. Sen satt vi och väntade i en halvtimma på att skiten skulle börja. Det var faktiskt rätt skönt att ha sittplats den här gången. Är inte detta tecken på att man börjar bli gammal, så vet jag inte vad? Vi kom också fram till att detta var vår sjunde Springsteen-konsert. Märkligt antal konserter egentligen, då ingen av oss faktiskt inte är skitstora fans. Vi är vanliga entusiaster. Det kanske förklarar valet av sittplatsbiljetter?
 
BÄST: att jag äntligen fick höra I'm On Fire live. ÄNT-LI-GEN! En klassiker som står sig än idag och som jag alltid lyckats missa. Men nu kan jag alltså bocka av den på bucketlistan.
 
SÄMST: paret som började bråka bakom oss. Vad var det med den här helgen och par som bråkar ute i det fria bland folk? Det handlade visst om att killens tjej korsat gatan lite för fort, utan att killen hann med...................... Helt seriöst! Och sen satt de griniga hela konserten. Men vi hade kul! :D
 
KONSERTEN I STORT:  en av de bättre vi varit på, skulle jag säga! Med många hits som brändes av en efter en! I fyra timmar höll karln på också! Att han orkar det den gamle räven.
 
Det om det. Hörs va!
Publicerat i: Musik, Resa
Taggar: Hähä!, Syrran började böla när I'm On Fire började spela

Midsommar i vilda västern.

Så torsdag blev till fredag och jag och Steven for mot High Chaparral. Moderkakan och father christmas hade bokat hotellrum för de flesta av deras barn + barnens avkommor. Själv drog jag med mig min schlagerbög i brist på egna kids (jag, han och syrran skulle vidare på Bruce Springsteen i Gbg dagen efter. Men mer om det sen).
 
Så High Chaparral... jag hade inte varit där på femton år. Minst. Rätt kul ställe och inte riktigt lika "EU-styrt" om-ni-förstår-vad-jag-menar. Ungar klättrar på hustak (precis som i riktiga västern liksom), hundar är tillåtna och folk FÅR (och VILL) klä sig i chaps och mamelucker som suger ut sig värme som få andra klädesplagg. Helt i min smak. Inte att klä ut sig då, utan "fuck the system"-mentaliteten.
 
Vi gjorde: åkte tåg och blev rånade av banditer, åkte hjulångare, försökte avgöra vilka personer som var lajvare och vilka som faktiskt jobbade på stället. Så många hardcore cosplayare det måste finnas i Sverige, hade ingen aning!? Jag ville i ett svagt ögonblick klä ut mig till cancan-dansare.
 
Sen såg vi också en man som blivit så jävla dragen på grogg (han hade sprit med sig i en pet-flaska) stå och bråka med sin flickvän. Någon tillkallade vakt och han blev utslängd. Fy fa-an vad pinsamt att bli utkastad från High Chaparral. Pus att man dessförinnan bråkat högljutt med sin partner. Skämdes. Inte för hans skull, utan för min. För jag kommer aldrig kunna glömma detta. Stackars mig.........
 
Mer då, mer då - vad hände....? Jo, det var ju midsommar och folk dansade runt midsommarstången! Lucky Luke sjöng och bröderna Dalton haltade fram. Alla som dansade fick tårta (jag dansade inte, men på något sätt hamnade en bit tårta ädå i mina händer). Jävla trevligt firande faktiskt och lite ovanligare än att dega på en hembygdsgård ute i sockeln.
 
På kvällen sen så blev det kvällsdop i campingens sjö. Det var så jävla ursvenskt gjort av oss att jag grät sill ur ögonhålorna. Vattnet var varmt och det blev inte alls mycket "krympning" i "nedra regionerna". Hehe!
 
Vi avrundar där, med min penis. Hade ni en bra midsommar?
Publicerat i: Fest och fylla, Resa
Taggar: fyllon bland barn, pelle i chaps - vad tror ni?

The Conjuring 2 - en Pelle-recension.

AMEN HALLÅRÅÅÅÅÅÅ! Har varit runt i landet de senaste dagarna och sista stoppet på resan var Gbg, därav lite feske-dialekt där i början. Hur är det? Jaså? Okej! Bra. Tack. Så jävla mycket har hänt här och jag tänkte att jag fyller ut veckans inlägg med shit jag upplevt under dagarna fem. Inte för att ni bett om det, utan enkom för att jag vill.
 
Vi börjar med torsdagen, då gick jag och mitt crew på bio och såg The Conjuring 2. Egentligen ett ganska oväntat bioval från min sida, då jag inte var superförtjust i första filmen (läs om det här). Jag har sett den tre gånger nu och tycker väl att den är "meeeh okeeej". Trots detta så blev det ändå till att se uppföljaren. Och jag lever ju för skräckfilm, så det är ju klart som fasen att det här är ett måste!
 
Handling i kort: familj i england blir terroriserade av vålnad och paret Warren kommer till undsättning. Det blir en fråga om familjen hittar på spökerierna för att få uppmärksamhet kontra THE REAL GHOST DEAL. 
 
Mitt utlåtande: jag gillade den! Mycket mer än första filmen! Sjukt läskigt att det utspelar sig i ett grådassigt hus i London (eller?) med läskiga dialekter och läskiga britter som dör i husens hörn. Min vissa bitar var lite löjliga, men en kan ju inte få allt antar jag.
 
Läskigast (liten spoiler): nunnevålnaden och när den gamla mannen syns bredvid tv-apparaten. Brr!
 
Sen också; Vera Farmiga är väl kanske världens bästa skådis just nu! Fan vad gör allt hon tar sig an bra! Och så gillar jag Franka Potente (Spring Lola och The Bourne Identity) även om hennes brittiska var lite sisådär. But who can blame her liksom daaaarling.
 
THE CONJURING 2 FÅR TRE SUSHIBITAR SOM GÅR IGEN
Taggar: nunnor och andra vålnader, pelle leker Orvar, the conjuring

Sponsrad video: Favoriten är tillbaka på Burger King!

Nu är storfavoriten tillbaka på Burger King! Jag talar självklart om deras superkampanj där man får ett niopack + en dippsås för endast 15 kronor! "Endast femton kronor, är det ens möjligt?" skriker du. Ja - på Burger King är det möjligt!
 
Saker som är svåra att finna för femton kronor eller mindre: en god kopp kaffe, en kaktus, en spännande bok, en enkelbiljett i kollektivtraffiken, en flaska ketchup och kalsonger. Det blir svårt, riktigt svårt! Men på Burger King kan du alltså just nu få ett ordentligt skrovmål för endast 15 kronor! Och kom ihåg dippsåsen! På Burger King finns det hela nio stycken olika dippsåser att välja på, allt ifrån sweet & sour till garlic. Vilken är din favorit?
 
Det här ett tillfälligt erbjudande - så skynda att matfynda nu! Och glöm inte att spana in den roliga reklamsnutten här ovan och att sedan klicka dig sedan vidare för att läsa mer om Burger Kings utbud!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Sommarplanerz för 2016!

Jag har ju glömt mitt sedvanliga humblebragande över sommarplanerna. Hur gick det till? HUR!? Men bättre sent än aldrig och allt det där - nu kör vi!
 
Och då kan jag ju börja med att säga att jag faktiskt inte har värst mycket ledigt nu i sommar. Av den anledningen att jag i vinter drar iväg på långsemester och till Thailand. Jag och Youtube-Ellen ska båtluffa runt och leva loppan, det kommer bli ett äventyr värt namnet! Så på grund av denna planerade vintersemester så hoppas jag så klart att vädret den här sommaren blir skit. Inte för andras skull (inte missunnsam), utan för att jag "tvingas" häcka på ett kontor hela sommaren (egoist, ja). Men det finns några datum då solen gärna får skina på utav bara fa-an.
 
MIDSOMMAR
Av någon anledning så beslöt sig min familj att fira midsommar på High Chaparall (wild wild Småland) och av någon anledning så beslöt jag mig att följa med. Men det blir kul, har inte varit där på säkert 15-20 år? Vill bli rånad på tåget och se Lucky Luke rädda dagen. Kanske dra en tequila på mexikanska restaurangen.
 
BRUCE SPRINGSTEEN, 25 JUNI
Direkt från vildaste Småland så drar jag, Stefan och syrran direkt till Götet för att se bossen själv, herr Bruce Springsteen. Det är lite av en tradition vi har faktiskt och det blir väl kanske.... sjätte gången som vi ser han live nu? Jag gillar't! Alltid en fin folkfest och svinbra! Det finns en låt som jag aldrig hört live och det är I'm On Fire. Antagligen blir det inte så den här gången heller, men jag slutar inte hoppas.  Någon av er som ska dit?
 
RÄKFROSSA
Det här blev jag bjuden till häromdagen! Så jävla kul! Har aldrig varit på räkfrossa, men hoppas det är lika kul och gött som det låter vad fan! Det är hawaiitema och jag rekar för fullt efter den perfekta munderingen. Funderar febrilt på om det är en god idé att klä in moobsen med kokosnötter eller inte....... Återkommer.
 
WAY OUT WEST
Way Out West/Fest/Bäst/Häst/Präst. Åker åter till Gbg för att hänga med folk och gå på världens bästa festival. Det här året åker jag som ensam korv tillsammans med tre bruds. Men det gör inget alls, ville bara säga det. Ser fram emot Seinabo Sey, PJ Harvey, Sia, Little Jinder och James Bay. + att hänga med mina västkustvänner! Hoppas på fint väder och billig öl!
 
Tror inte jag har mer planerat. Det kanske inte är så lite ändå, nu när jag tänder efter? Är jag... är jag en äcklig person? Svara inte på det.
 
Vad gör ni i sommar då? Berätta på riktigt! Kanske får idéer till någon ledig helg fo fän!
Taggar: BRUUUUUCE PÅ UUUUUUULEVI!, humblebraggarn, sia? jag spår!

Pelle på bank.

Kolla in 1: mitt lazy eye!
Kolla in 2: jättenäven
 
Vad fan, nu har jag försökt skriva det här inlägget i två timmar. Men datorn kukar ur och jag har haft problem med att att få in den här skeva selfien på hårddisken. Att maila funkade inte, synkning mellan lur och dator funkade inte, dropbox suger.... Det tog onekligen udden av den känsla jag kände i eftermiddags och som låg grund till det här blogginlägget. Ska försöka gå in i mig själv och finna det igen.
 
[OOOOOOOOOOOOOOOUMMMMM]
 
Idag var jag på banken! Japp! Fick änt-li-gen tummen ur och gick för att prata och se över mitt sparande. Det var för kanske ett halvår sedan som jag blev uppmanad, via post, att göra det i och med att nya lagar för pensionssparande trädit i kraft. Jag tänkte göra det på en gång då, men första veckan blev till andra veckan och andra veckan blev till 16 juni. Vilket var dumt, för det "kostade" mig visst onödig skatt. ... .... Nå.... Väl.
 
Nu är det fixat och från och med den 25:e den här månaden så kommer mitt sparande att se helt annorlunda ut. Uppstyrt liksom. Älskar för övrigt att få professionell hjälp från riktigt kunniga personer som bara "om du sätter in X antal kronor här varje månad, så kan du ta Y antal kronor till denna fond och samtidigt köra den här lösningen för att få avkastning Y på ditt pensionssparande". Så jävla SEXIGT!
 
Tucking in mah boner.
 
Nu ska jag bara sätta mig in i tjänstepensionen och se vad som blirZZZzzzzZZZzZZZzzzzzz...... Fan så trist.
Taggar: #kåtpåbank

Mina fem cent om händelserna i Orlando.

Jag tänker att jag vill säga ett par ord om helgens händelser i Orlando, USA. Dels det terrordåd på nattklubben Pulse, men även mordet på youtubern och artisten Christina Grimmie, som också hon sköts ihjäl i Orlando. Då vid ett annat tillfälle och på en annan plats. Det kommer antagligen bara bli svammel, så förvänta er inget matnyttigt eller någon djupgående analys.
 
Först av allt: går inte dessa två stora nyheter relativt okommenterade förbi i sociala medier? Åtminstone bland människor jag följer - här är det dödstyst. Fast ska man säga som inte redan blivit sagt? Återigen har den amerikanska konstitutionen kostat oskyldiga människor livet. Debatten om ett mer kontrollerat vapensamhälle kommer att blomma upp IGEN och vapenlobbyisterna kommer få det hett om öronen IGEN. Och inget kommer antagligen att hänga IGEN.
 
Jag hatar mig själv för att jag blir så jävla involverad och tagen av dessa händelser. Jag läser varenda artikel, ser på vartenda inslag på nätet och vill på något sätt att dessa totala främlingar ska veta att "här är en man som bryr sig". Det tär något så fruktansvärt på ens egen ork och livsglädje.
 
Sen jag hatar mig själv för att jag inte bryr mig lika mycket när det händer minst lika hemska saker på andra platser i världen. "Närhetsprincipen!" ropar man här Sverige, men jag vet inte det jag... Jag känner mig mest smutsig av mitt selektiva engagemang.
 
Och så hatar jag såklart alla som prompt måste utsätta oskyldiga människor för ondska. Ständigt denna terrorism. Varför ska skiten ens finnas? Hur kan den ens finnas? Hur kan personer som vill oskyldiga människor illa ha sitt eget ord? Den gör ju så mycket den där terrorismen. Rädslan för att själv uppleva oprovocerat hat rotar sig mer och mer för varje meningslös händelse och snart kommer man inte våga ta sig för någonting.
 
Händelsen på gayklubben Pulse är obeskrivligt vidrig och inget man önskar sin värsta fiende. Men jag vill också lyfta Christina Grimmie, vars död (av förklarliga skäl) hamnat något i skymundan. Här hade vi en reko och helt vanlig brud som gjort sig känd som The Voice-deltagare och youtuber. Jag följde inte henne själv, men har hört ett par poddar som hon gästat och sprungit på hennes klipp då och då. Hon sjöng asbra och jag kan allt igenom förstå hur hon fått ihop tre miljoner följare. Så jävla go' tjej!
 
Och nu har Grimmie tyvärr blivit ansiktet utåt för "crazy fans" på internet.  Det är inte längre "bara" världsartister eller A-skådisar i Hollywood som råkar ut för galna fans som bestämt sig för att döda sin idol, nu har det alltså tagit sig till internetnivå. Talangfulla tjejer som sjunger covers på internet kan inte längre anta att ingen vill de något ont.
 
Det är så vidrigt att jag spyr och jag vet att när Ellen berättade för mig så blev jag på riktigt nedstämd. Det är en sådan stor förlust på så många plan.
 
Ja, den här sommaren kunde onekligen ha börjat bättre. Ta hand om er!
Publicerat i: På tapeten
Taggar: har ej spellcheckat pga stressad. hoppas ni förstår

Quizzat i Qarlstad // Tack & förlåt

Idag var det dags igen, det var dags för ett nytt Tack & förlåt-klipp att gå live i etern. Dagens video spelade vi in hos syrran för ett par helger sedan. Hon sa: "ta med er kameran" och så gjorde vi det. Vad hon hade skapat var ett musik-detektiv-quiz. Vi fick höra låtar och lägga ihop 1+1 för att komma fram till en historisk händelse. Askul! Och vi hade på riktigt inte en susning vad hon slängt ihop.
 
KURIOSA
- Bortklippt: en fis
- Bortklippt: tio minuter när vi fastnar framför Google Translate. Mitt bästa tips till er är att skriva in "punkt" flera gånger och få det uppläst på japanska. Så jäval roligt!
- Jag vet fortfarande inte vem Calle Schewen är/var/på/under.
- Schlagerbögen gillar verkligen Ulla Billquist. Riktigt, riktigt, riktigt mycket.
- Jag hade aldrig hört talas om "Kungssången" innan. Fan vad förspänt adeln har det alltså, till och med egen hit.
- Syns ej i bild: syrrans hint för bröderna Herreys var en Diggiloo Diggiley-dans.
- Sonja, syrrans knodd, är vårt största fan. Känns lagom bra att en femåring ser på det här, eller hur?
 
+ berätta för alla ni känner! Vi vill bli stora!
Publicerat i: Fest och fylla, Youtube
Taggar: karlstad levererar, pelles syrra syns i bild, tack och förlåt i värmlandet, youporn eller youtube

Sponsrad video: ICA reklamfilm 2016 v.23 - Soffexperterna

I sommar drar fotbolls-EM 2016 igång i Frankrike och i samband med detta så inleds projektet Alla är olika - olika är bra, som är ett samarbete mellan ICA, Svenska Spel och våra egna landslagsspelare. Projektet ska ge Svenska Fotbollsförbundets medlemsföreningar möjligheten att söka om ekonomiskt stöd för sitt arbete med nyanlända, integration och jämställdhets- och HBTQ-frågor. Varje förening som ansöker om ett föreningsprojekt kan tilldelas högst 40 000 kronor, ett bidrag som granskas av en gemensam jury som utses gemensamt av partners.
 
Ett av de projekt som dragit igång är Fotboll för funktionsnedsatta, som är ett samarbete som startats mellan Sörmlands FF och lokala företrädare för Parasport Sverige. Syftet är att kartlägga och finna formerna för ett utökat samarbete kring fotboll för funktionsnedsatta och i förlängningen eventuellt en total inkludering av verksamheten i SvFF:s regi.
 
Fotbollen är en oerhört viktigt och positiv del i det svenska samhället och har främjat såväl god folkhälsa som integration i årtionden. Det är också det viktigaste målet i svensk fotbolls plan för 2013-2017. Det ska vara möjligt för vem som helst, oavsett bakgrund och härkomst, att delta i sporten.
 
Se den alltid lika fyndiga reklamfilmen ovan. Klicka dig sedan vidare för att läsa mer om ICAs arbete för ett jämställdare och mer tolerant samhälle!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Dagvill deluxe.

Amen tjaba på er! Hur är det fatt? Jag mår bra men är så jävla dagvill att man undrar vad fan som gått snett. Men det har ju sin förklaring. En var ledig i måndags, jobbade halvdag i tisdag, drog på jobb-kickoff på tisdagseftermiddagen till onsdag lunch, jobba halvdag och imorgon är det genast fredag. Höll på att glömma det vanliga torsdagsbetyret: tvätten. Har nu bara 1,5 h att tvätta och torka skiten på. Ska väl gå.
 
Så kickoffen - så jävla trevligt! Vi var på någon kursgård (?) mitt i skogen och det var det trevligaste stället på mycket länge. Vi lekte med GPS i skogen. Vi lekte På Spåret med platser på jobbet (jag var Kristian Luuk). Vi åt mat som grillades på stekbord vid vattnet. Vi hyrde en bastuflotte. Vi satt uppe till småtimmarna. Vi blev knottbittna. Och ja - en del jobb också! Men så jävla fint alltihop, jag gillar mina kollegorjävlar alltså.
 
Men igår, efter att jag kommit hem; fuuuuuuuck up. Ville gå och lägga mig vid sjutiden och fick dra i armskinnet för att inte slockna framför Djurakuten.
Taggar: bastade med öl, jajemen det gjorde jag, kickoff och sparkpå

Skrev det här inlägget speedad på kaffe.

Har jag sagt att jag har en stående lottorad? Jomenvisst, är inne på vecka elva nu och har vunnit exakt noll kronor på dessa tio dragningar som varit. Kommer jag någonsin vinna? Antaligen inte. Men chansen lär ju öka något när man har en lottorad till skillnad från när man inte har någon. Basic matte ju.
 
Vi är tre pers (jag, YouTube-Ellen och schlagerbög-Stefan) som har varsin rad och som vi alla köper in oss på. Med andra ord så byter vi pengar med varandra för på så sätt "säkra sin plats på varje rad". Ingen vill ju att den tredje ska vinna. Nu = ingen chans att komma undan med cashen. Fast ärligt så gör vi så här mest för att bumpa upp våra vinstchanser ytterligare. Basic matte ju.
 
PELLEL LISTA PÅ VAD HAN SKULLE SPENDERA SINA PENGAR PÅ:
 
Vet inte ens varför jag vill vinna pengar egentligen, jag har ett mer än drägligt liv. 1) Det skulle i och för sig vara gött att få investera i ett boende utan problem, men det vore väl det.
 
2) Betala av CSN vore ju inga fel heller - detta djävulens pisslån.
 
3) Kanske skulle köpa en riktigt fin katt också. Typ något utställnings-ex som jag skulle låta förfalla (eftersom jag inte vet hur man underhåller utställningsfina katter)?
 
4) Jag skulle resa. Helst tågluffa genom Europa och unna mig flådiga hotellnätter. Jag har samma plan just nu, men den inkluderar skabbiga vandrarhem med sovsalar fulla av stenade nederländare.
 
5) Investera i en app. Något som ingen visste att de behövde. Kanske starta ett alternativt Twitter där det är okej att vara rolig och att skämta?
 
6) Ni vet doktor Frankensteins maskin som han använder för att vfå liv i liket? En sådan maskin.
 
 
............måste ta en kalldusch nu och lugna ner mig lite.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: så jävla speedad just nu, ni anar inte

Tre roliga YouTube-klipp.

Jag spenderar ju en hel del på YouTube, det är ingen hemlighet. Jag är idag inne på år tio av att prenumerera på olika kanaler och se på folk göra bort sig i sina vardagsrum. Och det är fortfarande skitkul - jag önskar att fler svenska kunde se storheten i att se på YouTube-klipp.
 
Kanske att folk förstår om ytterligare tio år...?
 
Och eftersom jag har så pass lång erfarenhet av att glutta på internetfolk på tuben, så tänkte jag dela med mig av tre favoritklipp som jag återvänder till om och om igen. Se det som en tisdagsgåva från Pellzor. Nu kör vi.
 
På sin gamla YouTube-kanal brukade Grace Helbig recensera random saker. Här min favorit: Helbig, med sin väninna Mamrie Hart, ger sina fem cent om den då superpopulära 50 Shades of Grey. Så jävla kul! Speciellt när de "act out" handlingen när den andra läser. Så fort jag och Ellen får feeling (aka är fulla) så hamnar vi på det här klippet. Lika kul varje gång!
 
Det här mitt go to-klipp när jag vill minnas den gamla goa' tiden, återigen med Helbig. Så det var ju ett par månader där under 2013 som det blev på tapeten att mixa in skrikande getter i kända låtar. Genigalt? Ja! Här synas Grace internet på olika remixer. Roligast är den med Whitney Houston och hennes garv som följer.
 
DUET FAIL - FAIL BLOG
HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAAH! Såg det här precis nu - lika kul idag som för tre år sedan! Tänk dig att du sitter på en uppblåsbar banan i livesändning och ska sjunga. Bara det är pinsamt nog. Tänk sen att du, på samma banan, glider iväg och studsar ned för några trappsteg. Episkt!
Hoppas ni hade det kult på restaurangen! HEJ DÅÅÅ!
Publicerat i: Youtube
Taggar: grace helbig, kul klipp!, läskig tysk med läskigt öga

Pratglada människor på buss.

Jag i en perfekt värld
 
Väkommen till dagens I-landsproblem!
 
Så i lördags var det fint väder. Det var första dagen på långledigheten. Det var feeling. Jag och min vän drog in till stan för att sluta upp med en eller ett par personer till. Vi började med indiskt käk och slutade sedan på en uteservering hela kväll och natten fram tills det att bussen gick hem.
 
Och det är där jag vill landa idag: bussresorna hem. Varför - åh gud varför - ska det alltid vara någon störig sate som ska envisas med att hålla låda med en på bussresan hem? Vad fasen, jag är semi-lullig och seg - låt mig vara! Men det är alltid någon "happy drunk" som ska diskutera med alla och tvinga alla att väga in i puckade sakfrågor. 
 
Som i lördags, när vi stod i kön in till bussen för att betala och någon börja härja långt bak i kön. "ÖH! Jag ääääälskar hans skägg, det är ett sådant skägg jag haaaaa" och så får jag en hand på axeln. "Ursäkta, min sambo gillar ditt skägg". Osäker på vad jag skulle svara (märklig komplimang, visst?) så svarade jag bara "ah men tack, jag har odlat det själv" och slänger iväg ett smile. #civiliserad Han säger något mer och jag hör inte riktigt. Vi betalar för vår bussresa och slår oss ned långt bak i bussen. Mitt bussällskap säger "jag lovar att han [mister happy drunk] kommer sätta sig bredvid oss och inte hålla tyst en sekund".
 
Vi fick fel, han och hans sambo hamnar längst fram i bussen. Pust! Vi undkom han och hans eventuella raljerande en hel bussresa. Men då ser jag hur han vrider på huvudet, kollar bakåt i bussen, reser sig upp och trevar bakåt. STÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖN!
 
Vi fick rätt, det blev inte en tyst sekund. Jag var "snyggskägg" och fick svara på diverse dret som ploppade upp i den här snubben huvud. Någon kille som slumrade några säten bakom oss hade solbrillorna på sig och blev väckt i tid och otid för att happy D skrek "ÖJ! HÅKAN HELLSTRÖM! VAD TYCKER DU?". Värst utsatt var dock mitt bussällskap som blev tvungen att utstå korsförhörens korsförhör.
 
Och alltså - jag klagar ju inte egentligen. Hellre en muntergök som fått ett par glas för mycket, än ett svin som bara muckar bråk (jag har upplevt båda). Men dessa människor tycks sakna förmåga att känna av sin publik. Absolut noll personer var sugen på att kvartssamtal där mitt i natten, småtimmarna mellan lördag och söndag. Men det blir så. Varje gång!
 
Vad säger ni?
 
Rant over.
Taggar: bussresor och fyllon

Sponsrad video: Testomax™ SE

De flest av oss känner till att det kvinnliga könshormonet kallas östrogen och att det manliga kallas testosteron - det är något vi får lära oss redan i grundskolan. Men vad jag aldrig hört innan är att det manliga könshormonet minskar med åldern? Ja, det stämmer - testosteronnivån sjunker ju äldre man blir!
 
Testosteronbrist kan påverka en på många olika sätt. Vanligaste symptomet är att den sexuella lusten minskar, man blir orkeslös, lättirriterad och nedstämd. Det är också vanligt att man förlorar muskelmassa och får ökad fettmängd, då särskilt kring buken. Men det kan också gå så långt som att man drabbas av urkalkat skelett och diabetes.
 
Testomax™ innehåller ingredienser som kan bidra till att reducera några av de negativa konsekvenserna som följd av en lägre testosteronnivå. Kika på klippet ovan och klicka dig sedan vidare för att läsa mer om Testomax™ och tidigare kunders upplevelse!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Det säkraste sommartecknet.

Det säkraste sommartecknet är ändå när snutas dyker upp på bakgården för att lugna ned situationen som uppstått hos grannarna. Vad är det nu, min tredje eller fjärde sommar i den här lägenheten? Sommarfyllan och bråken hos folket tvärsöver slår aldrig fel.
 
Den här gången var jag nere i tvättstugan och vek tvätt. Hör världens kalabalik (det hördes över mitt poddlyssnande!) från bakgården. Någon (jag tror det var familjens vuxna son) skrek uppåt mot balkongerna och slängde ur sig mordhot, homofobiska fraser och allt vet det fan. Jag, som hade blivit tvungen att passera den hetsiga mannen nere på mark och riskerat att öppna portdörren åt honom, undrade vad fan jag skulle ta mig till och blev stående i tvättstugan. Kisade lite lätt genom ett fönster som en riktig fluktare.
 
Men rätt som det var så kommer två polisbilar och räddar situationen. Mannen haffades tror jag, han var utom synhåll fort som fan i alla fall. Jag klev ut ur stugan med mina blå Ikea-påse och kilade mot mitt håll. Släppte in farbror blå gjorde jag också. Dagens goda gärning - check!
Publicerat i: Fest och fylla, Pelles vardag
Taggar: fulla grannar

#flashback till en ung Pelle.

Jag har hamnat i en Ted Gärdestad-period. #flashback till Pelle femton-sexton bast som skulle äntra gymnasiet med nerviga ben. På tågresan till plugget så hade jag fyllt min mp3-spelare (En blå Philips, 512 mb, fet) med Gärdestad-låtar och försökte hålla mig lugn bäst det gick.
 
Allt började den här gången med dokumentären Ted Gärdestad - För kärlekens skull som jag såg på SVT Play (som kan ses t.o.m. 20 juni - klicka här). Så. Jävla. Fin dokumentär! Jag kan inte beskriva den annat sätt! Hans dotter Sara är med, hans bror Kenneth, hans ex, Björn Ulvaeus och andra välbekanta nyllen och alla bara hyllar Gärdestads person och geniala musikskatt.
 
Ja - fint!
 
Lyssnar just nu mest på Nooni Baos version av Come Give Me Love. Den är härlig!
 
Och det var allt! Vi hörs för fan!
Publicerat i: Film och tv, Musik
Taggar: ted gärdestad :' )

3 random bilder i min lur.

Såg en rolig grej på Snapchat (följ mig - @personligapelle) där den som filmade scrollade i sin telefons kamerarulle, satte fingret på random bild och beskrev den kortfattat. "Kul idé" tänkte jag och snodde den så alltså rakt av till ett blogginlägg. 
 
Jag har en jävla massa bilder i min telefon. De flesta tagna i samband med blogginlägg, men också en hel del selfies. För att vara en som hatar att ta selfies så har jag ovanligt många i min telefon? Lös den ekvationen. Jag har nog heller inget hemligt.... alls. Någonstans. Jag brukar tänka att mitt dödsbo måste bli det törraste eventet någon skådat. Inga sexleksaker, inget knark, ingen porr, ingen samling med erövringars underkläder.... nada. Bara sorgsna, dammig dvd:er och äckliga lakan.

Alltså: inga hinder för den här utmaningen. Nu kör vi!
 
BILD ETT - Tagen för någon månad sedan. Jag tror jag var på väg att sova och fick lite selfiefeeling. Ser förjävlig ut. Rent av psykotisk.
 
BILD TVÅ - Syrrans unge fatshamear.
 
BILD TRE - Åh fy fan.... okej, den här sved litegrann. Det var jag, det var en lördagmorgon och det var dags att uppdatera portfolion Tinder-bilderna. Här står jag i min H&M-hoodie och Tintin-lugg. SEX! Är jag också inte lite väl blank i pannan?
 
KUL IDÉ ELLER HUR?!! Kan inte alla som har en blogg (någon därute?) också göra det här? Hojta till om ni godtar utmaningen - jag vill se!
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: kul utmaning eller hur? JOINA! Men inga dickpics tack!

Min hatserie.

Jag fick det här mailet sänt till mig under gårdagen. Nu finns den andra säsongen av Scream-serien ute på Nettan.
 
Om jag såg den i ett svep under en lördag? Ja.
Om jag förstod på en gång vem som var mördaren? Ja.
Om jag fann den minsta underhållande/bra/kvalitativ? Nej.
Om jag kommer att se den andra säsongen? Ja antagligen.
 
Vissa serier bara suger och ändå kolla man.... varför är det så? Scream funkar ju enbart för att man vet vad man får. Det är en enda behållningen med hela franchisen. Det är en liten ort, det är kids som slaktas en efter en och det är en mördare som avslöjas först i slutscenen.
 
Såatteeeeee.... någon som är up for veckorapportering? "Pelle skriker om Scream".

OBS! Arbetstitel.
Taggar: jag gissar på att den tredje personen i bild är mördaren i denna säsong, scream