Mina fem cent om händelserna i Orlando.

Jag tänker att jag vill säga ett par ord om helgens händelser i Orlando, USA. Dels det terrordåd på nattklubben Pulse, men även mordet på youtubern och artisten Christina Grimmie, som också hon sköts ihjäl i Orlando. Då vid ett annat tillfälle och på en annan plats. Det kommer antagligen bara bli svammel, så förvänta er inget matnyttigt eller någon djupgående analys.
 
Först av allt: går inte dessa två stora nyheter relativt okommenterade förbi i sociala medier? Åtminstone bland människor jag följer - här är det dödstyst. Fast ska man säga som inte redan blivit sagt? Återigen har den amerikanska konstitutionen kostat oskyldiga människor livet. Debatten om ett mer kontrollerat vapensamhälle kommer att blomma upp IGEN och vapenlobbyisterna kommer få det hett om öronen IGEN. Och inget kommer antagligen att hänga IGEN.
 
Jag hatar mig själv för att jag blir så jävla involverad och tagen av dessa händelser. Jag läser varenda artikel, ser på vartenda inslag på nätet och vill på något sätt att dessa totala främlingar ska veta att "här är en man som bryr sig". Det tär något så fruktansvärt på ens egen ork och livsglädje.
 
Sen jag hatar mig själv för att jag inte bryr mig lika mycket när det händer minst lika hemska saker på andra platser i världen. "Närhetsprincipen!" ropar man här Sverige, men jag vet inte det jag... Jag känner mig mest smutsig av mitt selektiva engagemang.
 
Och så hatar jag såklart alla som prompt måste utsätta oskyldiga människor för ondska. Ständigt denna terrorism. Varför ska skiten ens finnas? Hur kan den ens finnas? Hur kan personer som vill oskyldiga människor illa ha sitt eget ord? Den gör ju så mycket den där terrorismen. Rädslan för att själv uppleva oprovocerat hat rotar sig mer och mer för varje meningslös händelse och snart kommer man inte våga ta sig för någonting.
 
Händelsen på gayklubben Pulse är obeskrivligt vidrig och inget man önskar sin värsta fiende. Men jag vill också lyfta Christina Grimmie, vars död (av förklarliga skäl) hamnat något i skymundan. Här hade vi en reko och helt vanlig brud som gjort sig känd som The Voice-deltagare och youtuber. Jag följde inte henne själv, men har hört ett par poddar som hon gästat och sprungit på hennes klipp då och då. Hon sjöng asbra och jag kan allt igenom förstå hur hon fått ihop tre miljoner följare. Så jävla go' tjej!
 
Och nu har Grimmie tyvärr blivit ansiktet utåt för "crazy fans" på internet.  Det är inte längre "bara" världsartister eller A-skådisar i Hollywood som råkar ut för galna fans som bestämt sig för att döda sin idol, nu har det alltså tagit sig till internetnivå. Talangfulla tjejer som sjunger covers på internet kan inte längre anta att ingen vill de något ont.
 
Det är så vidrigt att jag spyr och jag vet att när Ellen berättade för mig så blev jag på riktigt nedstämd. Det är en sådan stor förlust på så många plan.
 
Ja, den här sommaren kunde onekligen ha börjat bättre. Ta hand om er!
har ej spellcheckat pga stressad. hoppas ni förstår
Ida L

Väl talat. Kan inte göra mer än att instämma i det du skriver.

Sjuk värld, att det kan finnas så mycket ondska...