Sponsrad video: ICA reklamfilm 2016 v.23 - Soffexperterna

I sommar drar fotbolls-EM 2016 igång i Frankrike och i samband med detta så inleds projektet Alla är olika - olika är bra, som är ett samarbete mellan ICA, Svenska Spel och våra egna landslagsspelare. Projektet ska ge Svenska Fotbollsförbundets medlemsföreningar möjligheten att söka om ekonomiskt stöd för sitt arbete med nyanlända, integration och jämställdhets- och HBTQ-frågor. Varje förening som ansöker om ett föreningsprojekt kan tilldelas högst 40 000 kronor, ett bidrag som granskas av en gemensam jury som utses gemensamt av partners.
 
Ett av de projekt som dragit igång är Fotboll för funktionsnedsatta, som är ett samarbete som startats mellan Sörmlands FF och lokala företrädare för Parasport Sverige. Syftet är att kartlägga och finna formerna för ett utökat samarbete kring fotboll för funktionsnedsatta och i förlängningen eventuellt en total inkludering av verksamheten i SvFF:s regi.
 
Fotbollen är en oerhört viktigt och positiv del i det svenska samhället och har främjat såväl god folkhälsa som integration i årtionden. Det är också det viktigaste målet i svensk fotbolls plan för 2013-2017. Det ska vara möjligt för vem som helst, oavsett bakgrund och härkomst, att delta i sporten.
 
Se den alltid lika fyndiga reklamfilmen ovan. Klicka dig sedan vidare för att läsa mer om ICAs arbete för ett jämställdare och mer tolerant samhälle!
 
SPONSRAT INLÄGG