En schysst, sliten lergök // Tack & förlåt

Nu är det live, det nya klippet från Sveriges mest förbisedda YouTube-kanal - Tack & Förlåt. I veckans klipp så pärlar vi loss och embrassar det onödigaste beslut vi någonsin tagit, nämligen att köpa pärlor. Det fanns en tid då vi tänkte att vi skulle kunna bli lika bra på det som @pappasparlor (som är awesome på vad han gör!). Men så visade det sig rätt snabbt att det inte är skitkul att pärla. Speciellt inte efter en helg med intensivt pärlande.
 
Men nu kom alltså de färgkodade lådorna fram ur mörkret. Och som vi levererade!
 
KURIOSA
- Det oklippta materialet blev över 1h och 20 minuter långt. Fan vad rödtjut kan få en att tala!
- Min mage, var uppror nämns lite i början, var verkligen i kaotiskt tillstånd och jag fick hela tiden koncentrera mig på att inte "söla ner mig själv". Jag tycker också det syns att den är extra svullen. #poopbaby
- Vi filmade vid solnedgång. Det syns på ljuset.
- Bortklippt: en historia där Lill-Babs nöp mig på kinden när jag jobbade på Idrottsgalan.
- Bortklippt: när vi jämför vilka kändisar man delar födelsedags med. Jag delar med Linda Isaksson. Ellen kunde kontra med Josephine Bornebusch och Amanda Jenssen.
- Tinder-matchningen.... den sved på riktigt.
- Jag fes inte, det var inte mitt strykjärn som luktade och jag har lärt Ellen att fisar helst inte bör lukta kön.
- Efter det här klippet så trimmade jag skägget :D:D:D Svarvade till det liksom.
 
+ berätta för alla ni känner! Vi vill bli stora!
Publicerat i: Youtube
Taggar: fisande strykjärn, lergök, tack och förlåt!

Hold the door (spoiler!)

Ikväll är det dags att lapa i sig ännu ett avsnitt Game of Thrones. Jag tycker att den här säsongen leverera mycket, mycket, mycket bättre än förra säsongen. Nu händer det episkt skit i varje avsnitt! Och nu vill jag lyfta det som hände i förra avsnittet. Såååå..... SPOILER!
 
SPOILER! SPOILER! SPOOOOOOILER!
 
Ni är varnade.
 
Så det handlade återigen om Bran Starks, hans visioner och vita ögonen. zzZzZzZZ. Jag har länge hävdat att så fort det handlar om Bran så är det pisstråkigt. Må hända att detta är ett kontroversiellt uttalande, ja - men hans plot är den sämsta av alla. Hans och "han som nu ska bli mäster" och har rest iväg med sin flickvän (jag vet inte ens vad han heter, så snarkig är hans story). Det händer nästan aldrig något plus att Bran var helt utskriven i förra säsongen. Man har inte fått någon ordentlig relation till honom. (<-- försöker hitta ursäkter)
 
Så på grund av detta så - och bli inte arga nu - brydde jag mig inte värst mycket när Hodor fick ryka. Jag menar, GoT-fans världen över hävdade "att ens favoritkaraktär fått lämna",  att"man kommer saknar Hodor som fan" osv osv osv.
 
Det här är ju ändå serien som tar död på varannan person. Hellre Hodor än Arya vad fan. Eller?
 
Men avsnittet var riktigt bra! Och spännande! Och litelitelite sorgligt. Men Hodor: he ain't gonna be missed här.
 
Mvh
död på insidan.
Publicerat i: Film och tv, Okategoriserbart
Taggar: Sjönk jag i era ögon nu? Älska mig ändå! Snälla?

Sponsrad video: Audi och Marvel's Captain America

Alla superhjältar har ju ett par saker gemensamt, det kan vi alla vara ense om. Det är dels att alla har sin hemliga identitet som bäst döljs med ett par glasögon, att de alla ha tillgång till häftiga superhjälteprylar och att de alla äger ett eget spektakulärt vrålåk.
 
Det är sedan länge bekant att Tony Stark, mister Iron Man han själv, helst tar sig fram i en flådig Audi. Och Audi har faktiskt varit en betydande biroll i både Iron Man 3 och i den senare The Avengers-filmen, The Avengers: Age of Ultron. Och så är fallet också denna gång i Captain America: Civil War, där superhjälte-alliansen står för nya prövningar mot onskan.
 
Återigen är Audi, varumärket med de fyra ringarna, på deras sida. Med Audi SQ7 TDI så blir superhjältefighterna både snyggare, snabbare och säkrare.
 
Spana in klippet ovan och klicka dig sedan vidare för att läsa mer om Audi SQ7 TDI!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Fuck the rest i Karlstad.

Mitt senaste dygn: fest i Värmland. Det var syrran som firade sin födelsedag, så jag och Ellen åkte dit och slöt upp med henne och hennes vänner. Det blev alkohol. Mycket alkohol. Och en del fylledrama....? Med lätt betoning på "drama". Jag är faktiskt inte så van vid fulla människor som pratar strul, sex, bråk, hetsar och så vidare och så vidare. Enbart för att jag är totalt jävla ointresserad av "sånt". När jag festar så vill jag bara hänga med folk. Fuck the rest liksom.
 
Men det var skiiiiiitkul! Det är alltid kul att festa i Karlstad. Dagens tips! Här finns också många dokusåpakändisar att spana på, om man nu är intresserad av det.
Publicerat i: Fest och fylla
Taggar: tack och förlåt i värmlandet

Is this really you, sir?

Ser ni mitt passfoto? Det är alltså undertecknad på denna bild och jag ser förjävlig ut. Det var 2012, det var en tidig morgonen efter ett kvällsskift på donken och det var jag som hävde mig iväg till snutas för fixa ett nytt pass. Kortet den dagen blev så dåligt att jag, när jag såg skiten, inte fick mål i mun och kunde be om en omtagning.
 
Det ser inte ut som jag. Och ja - det brukar vara en sådan där löjlig grej som folk (läs: störiga) häver ur sig om sin egen ID-bild, jag vet. Men det här är inte jag. Eller det är jag, version slutkörd och... knarkig? Till och med mina vänner håller med.
 
Fö-öh-jäh-veh-lig. Jag tror att det var på Island eller i Spanien som någon medarbetare på flygplatsen till och med frågade om det verkligen var jag på bilden. Då är det illa.
 
Jag kom att se bilden igen eftersom jag upptäckte att passet går ut i februari, ett par dagar innan vi kommer hem från Thailand. Så då behöver jag traska iväg och kirra nytt. Så synd på en sådan fin bild.....
Publicerat i: Pelles vardag, Resa
Taggar: Vem har fulast passfoto? Vi tävlar!

Akta! Någon ser på dig i detta nu!

Såg på nyheterna igår, där man bekräftade mina värsta farhågor. Det har blivit vanligare att "folk" hackar sig in i andra personers datorer och spanar på sina offer genom webcamen.
 
...
Fy.
Fan.
 
Själv är jag inne på mitt femte år med post it-klutt placerad rakt över kameran. Tack mitt paranoida jag, det gjorde du bra! Inte för att jag har något alls att dölja egentligen, mer än ett face från en ful vinkel. Mitt koncentrationsnylle är inte det vackraste det ska alla hackerzzz ha klart för sig. Så egentligen har jag kört på mina post it-lösning för deras skull.
 
Men det har ju varit gånger du jag tagit bort lappen på grund av Skype-träffar osv. Helveteeeee...
 
Vad tror ni är det värsta som skådats igenom en hackad webbkamera? Djurplågeri? Dåliga modeval? Nakna kroppar?
 
Usch, tänk om någon sett mig...... nä, jag tänker inte ens avsluta den tanken.
Taggar: runka aldrig vid datorn utan att tejpa för hålet. TIPS!

Åskar ni när det duschar?

Det åskar här. Och när det åskar här så gör jag följande saker utan minsta rädsla:
- Duschar
- Har internet inkopplat
- SVT Play:ar något.
- Pratar i mobiltelefonen
osv
 
Detta är saker jag aldrig skulle gjort när jag bodde på landet, hemma hos päronen. Där är åskväder lika med amish life. Man drar ut allt elektriskt, undviker rinnande vatten och unnar sig lite stearinljus. Och det behövs fan - det har rykt både en dator eller två när det åskat. Här, "i city", så skiter jag lite i vilket. Duschade precis nyss, när åskan härjade som värst.
 
Är detta beteende dumdristigt? Är man safe i lägenhet? Jag vet inte varför jag lämnat alla åskprinciper bakom mig.
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: vädret

Sponsrad video: Teenage Mutant Ninja Turtles 2

Den 3 juni är det äntligen dags för världspremiären av den andra filmen om nittiotalets stora flugor - Teenage Mutant Ninja Turtles. Ännu en gång ska sköldpaddorna Michelangelo, Leonardo, Raphael och Donatello rädda staden från stora hot. Till sin hjälp har de sin vän och tillika fältreporter, April O'Neil, och mäster Splinter.
 
I denna efterlängtade uppföljare får vi också se andra klassiska karaktärer från Teenage Mutant Ninja Turtles-världen. Återigen får vi se Shredder smida onda planer efter att han rymt från fängelset. Tillsammans med en galen vetenskapsman så skapar han sina hantlangare, Bebop och Rocksteady, som både är hälften människan och hälften fasansfullt djur. Ryktet säger också att Krang, den ondskefulla hjärnan, ska dyka upp i denna uppföljare och skapa kaos. Det blir spännande det!
 
Jag och min tvillingbror var hängivna TMNT-fans som små och hade allt från kläder, samlarfigurer, masker och muggar tryckta med det de gröna gubbarna. Min favorit var alltid Michelangelo - han var roligast! Räddast var jag för Krang.
 
Teenage Mutant Ninja Turtles 2 har premiär den 3 juni! I rollerna hittar vi bland andra Megan Fox, Laura Linney och Will Arnett. Spana in trailern ovan och klicka dig sedan vidare för att fixa premiärbiljetterna!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Vårt dagliga bröd ruttna idag. Amen!

Gjorde min vanliga lunch, quesadillas, igår och hade lite väl bråttom. På grund av utsvultma så stekte jag bara lite lätt på vardera sida, mest så att osten skulle smälta i mitten. Lägger skiten på en tallrik, doppar lite i vitlökssås och tar en stor jävla tugga. [glufs]
 
Mitt i tuggandet så ser jag något konstigt på brödet. Tortilliabröd är ju från början rätt udda till utseendet, men det här stack ändå ut från den vanliga "bröd-looken". Svaret: här fanns Sveriges värsta mögelattack. Brödet var ludet och härligt grönt på ena sidan. Och mycket av detta dret befann sig i min käft, mitt i det heligaste tuggandet.
 
Uuuuuuuuuuuuurf..... Är inte så jävla pjoskig med mögel i mat i vanliga fall, men nu var det nära att vända sig. Hade jag haft kunskap om hur man spyr nykter, så hade detta varit ett ypperligt tillfälle att nyttja den kunskapen. Nu blev det istället att anda sig igenom händelsen.
 
Men fan så vidrigt! Och brödet hade öppnats för bara ett par dagar sedan - det är det mest irriterande. Det är årstiden som gör det.
Taggar: i-landsmänniskan som slänger mat, mögel i maten

Tips på makaber söndagsläsning.

Kolla Stig Helmer-tofsa där bak!
 
Hörni, jag slog till och köpte en sådan udda sak igår. Nämligen en tidning med samlade artiklar från Illustrerad vetenskap och Historia som bara behandlar seriemördare. Jag, som unnar mig tryckt fyrfärg lika ofta som Donald Trump är vettig, köper det mest makabra när det väl gäller. Mysigt.
 
Jag pratade med Ellen om det igår - jag tycker det är jävla fascinerande med seriemördare. Något som kanske är en grej man aldrig bör säga högt, jag är inte helt säker? Haha! Men jag finner tröst i att jag, samtidigt som jag är fascinerad, hela tiden sitter och tänker "fan vilken sjuk människa, fan vilken sjuk människa, fan vilken sjuk människa" i hundra procent av fallen. Den ena artikeln trumfar hela tiden den andra i vidrighet. Det känns lite som om redaktionen hade det i bakhuvudet.
 
Någon av er får gärna köpa samma tidning, så jag inte är makaber på egen hand. #ejsponsrad Finns på Coop och kostar en hunka!
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: tabu

Ställ min diagnos.

Meningslös på Snapchat (@personligapelle)
 
Jag måste höra efter med er här nu. Är det bara jag som får känslan av att livet är rätt meningslöst ibland? Speciellt den här tiden om året, kring sen vår, får jag dessa tankar och jag känner att allt jag gör är att:
1) sova
2) äta
3) jobba
4) skita
5) hoppa till punkt 1 igen.
 
= livet är meningslöst.
 
Allt är en kraftansträgning. Det kräver enorm viljestyrka att laga mat, att ta sig utanför dörren, att gå till gymmet osv... Oftast är det så jobbigt att det överhuvudtaget inte ens blir av.
 
Sen också - jag är inte deppig eller ledsen alls. Det känns bara så jävla.... meningslöst. Ja, meningslöst. "Varför ska jag åka på det där, när jag kan ligga inne och se på Freaks & Geeks hela dagen" och så gör man det. Lördag blir till sorglig söndag.
 
Brukar tänka att det kanske beror på sommaren/sommartid/längesedan man var ledig-ish. För rätt in i juni kör man och då börjar livet bli betydligt bättre igen.
 
Så, internetfolk, har ni någon diagnos? Hur botar man? Aktiverar man sig med saker? Jag har ju länge önskat mig en hobby.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: livet, meningslös

TV-serier jag ser på just nu.

Är det inte länge sedan som jag gav er en rundown av vilka tv-serier jag gluttar på för tillfället? Jag tror det. Vi öser på. Jag kan ju börja med och säga att jag såg färdigt The people v. O.J. Simpson igår och den serien var fan-tas-tisk! Jag hoppas innerligt det kommer fler säsonger med fall hämtade från verkligheten, det var nytt och spännande.
 
Annars blir det mest lite av detta hära:
 
Game of Thrones, säsong 6 - Såklart går våren mestadels åt till att glutta på GoT. Och sjätte säsongen levererar! Det händer lite i varje avsnitt och nu har man glömt katastrofen som var säsong fem. Vilka kollar? Vad tycker ni? Hur jävla ball är inte Danderyd?!!!! Hon är min favorit. Hon och Sansa. Och Arya för fan!
 
 
iZombie, säsong 1 - "Du måste se, det är från skaparen av Veronica Mars" ljöd lovorden. Meeeeeeeen jag vet inte? Det är lite för barnvänligt och töntigt. Inte skitunderhållande plot heller. Är tio-elva avsnitt in i säsong ett och är inte direkt såld. Vi får se om den artar sig, men något VM är den då inte. Finns på Netflix!
 
 
Grace & Frankie, säsong 2 - Serien jag alltid glömmer vad den heter, men det är den med Fonda och Tomlin. Rolig serie, jävligt underhållande att se äldre människor vara rappa i käften och svära till det. Det kanske är det enda jag behöver - svordomar? Sen är jag såld? Gudarna ska veta att ingen svär i iZombie...............
 
 
Freaks & Geeks - WOOOOOOOOOOOP! Loggade in på Netflix en eftermiddag och fick se vad - jo, Freaks & Geeks under "senast tillagda"-fliken. Skiten är snart tjugo år gammalt, men det håller än! Jag tror att den är odödligt eftersom serien redan då, 1998, utspelade sig sig i dåtidens amerikanska 80-tal. Kan inte förklara det bättre än att det här är skitbra och en självklar favorit hos Pelle Nilsson. Se det annars för det ikoniska introt? Det måste väl höra till allmänbildningen?
 
Vad gluttar ni på? Dela gärna med er, för jag är vilken sekund som helst färdig med tre av fyra serie nämnda här ovan.
Publicerat i: Film och tv, På tapeten
Taggar: Game of Thrones, Grace & Frankie?, freaks & geeks, iLamie

Är du helt koko[sboll]? // Tack & förlåt

ÖJJJJJJJJ! Igår laddade jag och Ellen upp ett nytt klipp på tuben! Se skiten ovan eller klicka här.  I veckans klipp så borstar vi på ytan av detta som vi kallar "allmänbildning". Med andra ord så kör vi frågor från mina dammiga Bezzerwizzer-spel och straffar den som svarar fel SÅ JÄVLA HÅRT!!!!!!!!!111
 
Närå, det blev kokosboll i nyllet.
 
KURIOSA
- Bortklippt: ett par-fyra stycken sekvenser där Ellen slickar på fingrarna.
- Mitt golv var så jävla nedsölat av kokosbollsrester efter detta.
- Det är inte lätt att gno bort kokosbollssöl från golv.
- Det är inte lätt att gnå bort kokosbollssöl alls. Från någon yta.
- Fråga: vem kan ens texten till Mauro Scoccos "Sarah" mer än Scocco själv?
 
+ berätta för alla ni känner! Vi vill bli stora!
 
HEPP! HEPP!
Publicerat i: Youtube
Taggar: koks eller kokosboll? vem vill ens välja?, tack och förlåt!, youtube

Den där gången jag föll av cykeln.

Den närmsta bildgoogling jag hittade för att illustrera gårdagens blunder.
 
Fan igår snavade jag till med cykeln och föll av skiten. Så jävla ovärdigt och onödigt fall också, det är nästan det värsta i hela den här historien. Dessutom var jag inte själv på färden för att plussa på misären.
 
Så jag och Grannen 2.0 var på väg till några vänner för att se på Eurovision Song Contest. Eftersom det planerades alkoholintag så tog vi hojarna ut i ödemarkerna. Trots det stilla regnet som föll. En vill ju inte köra på alkoångor (som en aldrig bör göra heller). Sen ska man också leda sin cykel hem från fest blablabla #sensomoral
 
Jag har en jävla pisscykel, sa jag det? Det är ett riktigt måndags-ex från Cykelringen. När jag tänker på det så har jag köpt fyra cyklar från Cykelringen som alla varit katastrofdåliga. Jag tror till och med att jag hatar Cykelringen. Modellen jag har nu samlar vatten i sin ram, har växlar som aldrig funkar och har något vajsing med pedalerna/kedjan. Man kan liksom trampa på i stilla mak och för att sedan känna hur skiten hakar till som om kedjan hoppar ur och fötterna far handlöst i halvt varv innan kedjan är med igen. Hajar ni? Cykeljävlen suger - det räcker om ni är med på det. Jag har lämnat in den två gånger (en gång där jag köpte den och en gång på en oberoende cykelverkstad) och den är uppenbarligen bortom all lagning.
 
Alltså: det är jag, det är Grannen 2.0, det är regn och det är min rövcykel. I min ena hand så håller jag ett paraply och vi far framåt. Plötsligt uppstår problemet som nämner i stycket ovan. Det brukar inte vara några problem när jag håller båda händerna på styret, men nu när jag hade nävarna på två olika håll så vara katastrofen ett faktum. Jag kör in i Grannen 2.0:s bakdäck (ingen skada skedd där), slirar av cykelbanan ned på en gräsmatta och slungas av cykeln.................
 
Som sagt; ovärdigt.
 
Ömma knän, ömma handleder, skitiga byxor, blöta byxor. Jag skrattade nervöst, men var egentligen så jävla skakis.
 
Och det var det. Ny cykel nästa!
Taggar: ovärdig pelle being ovärdig

Sponsrad video: Man kan visst

Varför har män så svårt att prata känslor? När och var uppstod normen som är att män inte ska få berätta hur han känner för sin vän? Interflora har i sin rikstäckande undersökning om manlig vänskap kommit fram till just detta - att män har svårt att prata om sådant som är viktigt med sina killkompisar och att de aldrig vågar lyfta frågor och funderingar om till exempel kärlek eller oro. Och visste du att 7 av 10 män aldrig sagt "jag älskar dig" till en nära vän?
 
Många män lever i villfarelsen att man som man måste leva och bete sig som en känslokall viking och alltid vara tuff och stark. Så behöver du inte vara år 2016. Vikingatiden är över! Det är okej att känna! Våga vara den du vill vara och säga vad du vill säga!
 
Vill du visa dina killkompisar att du tycker om dem? Då är Interfloras nya kampanj något för dig: ”Man kan visst” är ett vänskapligt initiativ från Interflora med syfte att göra det lite mer okej att prata om och visa sina känslor, män emellan. Kika på videon och klicka dig vidare för att läsa mer - och kom ihåg att #mankanvisst.
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Hettan talar.

Kan. Inte. Tänka. Hettan. Denna hetta.
 
"En ska inte klaga, för snart står vi där med snö upp till vaderna" och blablabla - jag vet! Jag skyller på att jag ännu inte acklamatiserat mig till den här handvändningsvärmen som drabbade det här landet på... ja, en handvändning (fast föredrar ändå vinterhalvåret mer i all ärligthet).
 
Har alla en god måndag? Såg ni veckans Game of Thrones? Hade jag rätt om Jon Snow eller hade jag rätt? Läs här. Ny tes: det är kortvarigt! Snart är han ni-vet-vad igen.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: het hetare växthuseffekt

Får man prata porr på YouTube? // Tack & förlåt

I måndags gick vårt senaste klipp live på tuben. Ursäkta att jag nämner det här först idag, lördag, men jag har fan haft fullt upp i veckor nu. Jag har jobbat som en gorilla på jobbet, det har varit planer privat och högsommaren kom visst ett par månader för tidigt. Och är det en sak som är accepterat i internet-dissar-väg så är det solväder. För imorgon kan det slå över till perioden av tre månader mulet och regn.
 
Aaaaah.... svensk sommar.
 
I veckans klipp så kollar jag och Ellen på porr och reagerar med ord (väldigt svårt) vad korpgluggarna registrerar. Vi körde med metoden att man slår upp en random sida i en bok och pekar på första bästa ord. Detta slumpade ord blev sedan den sökterm vi skulle använda på närmsta porrsajt. Se skiten ovan!
 
KURIOSA
- I ett svagt ögonblick så ville vi basera samtliga sökningar på ord från Bibeln, men valde bort detta efter noga övervägande.
- Borklippt: när vi söker på ord hämtade ur Anne Franks dagbok. För morbitt.
- Dagen innan var det Valborgsmässoafton vilket förklarar vår bakfylla. Amatörer som vi är.
- Mikrofonen har fel inställningar i det här klippet. Och det stör en petig mother fucker.
- "Beard meat" är inte ett ord, vi har googlat.
- Ellen börjar gråta på riktigt ja. Jag kunde inte vara gladare för detta.
 
+ berätta för alla ni känner! Vi vill bli stora!
Publicerat i: Youtube
Taggar: ellen och porren, pelle och porren, tack och förlåt!

Pelle på Snapchat, del 2.

Okej, nu har jag aktivit försökt mig på Snapchat i någon veckas tid och det är dags att följa upp. Domen: fan alltså, jag gillar det rätt mycket. Jag gör en social medie-pudel och erkänner att jag haft fel.
 
Jag fattar fortfarande inte hur man manövrerar riktigt, jag fattar inte vad "snappoäng" är och jag har inte riktigt greppat att man hoppar över en snap om man råkar trycka på skärmen. Det gör mig lika förbannad varje gång eftersom jag visst vilar tummen på skärmen rätt ofta. Nåväl det är väl en i-landsproblem om något, inget att böla vidare om.
 
Jag fattar å andra sidan nu tjusningen med att något bara visas för en tillfälligt. Det är jävla gött att kasta iväg en bild eller klipp som bara varar tillfälligt och som inte behöver vara direkt fint och skapat med eftertanke. Ta bara Instagram som gått till att bli något skitnödigt. Lägger man upp en fel bild på fel motiv vid fel tidpunkt så blir alltid någon sne och avföljer en. Det känns inte riktigt lika hårt på Snapchat.
 
Men vad vet den här mannen, han som bara varit aktiv i cirka sex dagar?
 
Vill ni följa mig? Jag heter @personligapelle och lägga gärna till mig om ni vill, för jag fattar inte hur man gör. Tidigare snaps har innehållit sushifails, svordomar och hundar i sälposition. Allt ni kan se på den här bloggen med andra ord, men i mer rörligt format.
 
HÖRS PÅ SNAP! Yolo! Swag! AF! White vans! osv.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: personligapelle, snapchattaren pelle

Asienhelgen på schlätta'.

Ohoj! Alles gut? Själv är jag för jävla bakis idag, så det har varit kämpigt här. Men livet börjar ordna upp sig nu och jag fick åter ork till internet precis nyss. Den här helgen, valborgshelgen, brukar ju ses som en av de svenskaste av svenska högtider i det här landet. Man säger farväl till vintermörkret och börjar nynna Ledin-hits ändå fram i september.
 
Detta har jag firat på det bäst av sätt, nämligen asiatisk mat i dagarna tre.
 
FREDAG
Blir bjuden till Grannen 1.0 och Grannen 1.0 sambo (+ deras nyföding till knodd) för att pilla ihop egen sushi. De fåtal av er som följer mig på Snapchat [@personligapelle] fick se hur jag fet-failade på rullandet av makirullarna. Hel-ve-te vilket hantverk sushi är alltså - jag fick nyfunnen respekt för sushikockar på plats. Vilket är tur för alla sushikockar, för innan detta missöde så hatade jag alla...... skojar bara.
 
LÖRDAG
Far på valborgssupé och lagar/bjuds på bibimbap, en koreansk topprätt. Man skär upp, hackar och river en massa färska grönsaker som man steker separat i omgångar, fläskar på med lite kött och toppar med ett stekt ägg. Toppa med lök, misosoppa och rör ihop skiten. Så jävla gött! Tips! Till detta drack vi asiatisk öl, sake och skumpa. Sen gick det som det gick idag, söndag. Urf! Senare, efter käket, så traskade vi till majbrasan vid Örebro slott ( som förövrigt har blivit Sveriges största valborgsfirande). Får man vara en löjlig lokalpatriot och tipsa folk om det här firandet? Det är så jävla fint! Här finns en majbrasa mitt i ån, fyrverkerier och en grymma framträdanden av Örebros studentkör. Utöver klassiska valborgssånger så sjöng de också Adeles "Hello" och "Bridge Over Trouble Water" av Simon & Garfunkel.
 
SÖNDAG
Vakar upp. Odräglig. Törstig. Somnar i soffan framför Freaks & Geeks. Ellen messar. Hon påminner om att vi sa spela in Youtube-klipp. Vi härdar ut (klippet kommer i veckan) och avslutar eftermiddagen med en kolhydratbomb från den lokala thairesturangen på hörnet. Worth it.
 
Och här är vi nu. Pelle mår fint. Hur mår ni? Vad har ni ätit i helgen?
Publicerat i: Fest och fylla, Pelles vardag
Taggar: glad valborg och så vidare