Asienhelgen på schlätta'.

Ohoj! Alles gut? Själv är jag för jävla bakis idag, så det har varit kämpigt här. Men livet börjar ordna upp sig nu och jag fick åter ork till internet precis nyss. Den här helgen, valborgshelgen, brukar ju ses som en av de svenskaste av svenska högtider i det här landet. Man säger farväl till vintermörkret och börjar nynna Ledin-hits ändå fram i september.
 
Detta har jag firat på det bäst av sätt, nämligen asiatisk mat i dagarna tre.
 
FREDAG
Blir bjuden till Grannen 1.0 och Grannen 1.0 sambo (+ deras nyföding till knodd) för att pilla ihop egen sushi. De fåtal av er som följer mig på Snapchat [@personligapelle] fick se hur jag fet-failade på rullandet av makirullarna. Hel-ve-te vilket hantverk sushi är alltså - jag fick nyfunnen respekt för sushikockar på plats. Vilket är tur för alla sushikockar, för innan detta missöde så hatade jag alla...... skojar bara.
 
LÖRDAG
Far på valborgssupé och lagar/bjuds på bibimbap, en koreansk topprätt. Man skär upp, hackar och river en massa färska grönsaker som man steker separat i omgångar, fläskar på med lite kött och toppar med ett stekt ägg. Toppa med lök, misosoppa och rör ihop skiten. Så jävla gött! Tips! Till detta drack vi asiatisk öl, sake och skumpa. Sen gick det som det gick idag, söndag. Urf! Senare, efter käket, så traskade vi till majbrasan vid Örebro slott ( som förövrigt har blivit Sveriges största valborgsfirande). Får man vara en löjlig lokalpatriot och tipsa folk om det här firandet? Det är så jävla fint! Här finns en majbrasa mitt i ån, fyrverkerier och en grymma framträdanden av Örebros studentkör. Utöver klassiska valborgssånger så sjöng de också Adeles "Hello" och "Bridge Over Trouble Water" av Simon & Garfunkel.
 
SÖNDAG
Vakar upp. Odräglig. Törstig. Somnar i soffan framför Freaks & Geeks. Ellen messar. Hon påminner om att vi sa spela in Youtube-klipp. Vi härdar ut (klippet kommer i veckan) och avslutar eftermiddagen med en kolhydratbomb från den lokala thairesturangen på hörnet. Worth it.
 
Och här är vi nu. Pelle mår fint. Hur mår ni? Vad har ni ätit i helgen?
Publicerat i: Fest och fylla, Pelles vardag
Taggar: glad valborg och så vidare
2 kommentarer på "Asienhelgen på schlätta'."
[1] Ellon

Örebro är la inte på schlätta älle.

[2] Helena

En annan har ju varit i London i fyra dagar, så här blev det varken brasa eller större alkoholmängder (vilket jag misstänker att det mest sannolikt inte hade blivit ändå). Maten har därför bestått av fish and chips, hamburgare, asiatiskt och diverse olika sötsaker samt chips. Är idag helt slut, men kul var det och sexåringens betyg blev att hon typ älskar London.

LÄMNA EN KOMMENTAR
» Gillar du vad du läser? Passa på att följa mig på Bloglovin'.
» Vill du skicka mig ett mail? Skriv till pelle@pellespersonlig.se.
» Tänk på att alltid föra en trevlig ton i kommentarsfältet.
Namn:
Mail: (publiceras ej)
URL:
Kommentar: