Årets julkalender.

Hej på er! Välkommen tillbaka till mig! Jag mår fint, bara fint. Jag är tillbaka i etern för att meddela er om årets julkalender här på Pellespersonliga.se! Kul va?! Och som ni kanske kan ana av bilden ovan, så kommer det att bli tjugofyra dagar av YouTube., där jag och Ellen kommer underhålla er ända fram till självaste julafton.
 
Det kommer bli så fint, så fint.
 
Upplägget: vi kommer att starta varje lucka med att göra något typiskt juligt. Ni vet, äta tomtegröt, tända adventsljus och så vidare. Sen avrundar vi varje klipp med ett julklappsrim. Kalendern i sig heter också "Rimstuga" och det kommer delas ut julklappar till mor, far, brorsan, syrran och alla möjliga kända och okända karaktärer.
 
Jag hoppas ni kommer gilla det! Premiär imorgon!
 
Publicerat i: Julkalendern, Youtube
Taggar: julkalendern, pelle och ellen, tack och förlåt!

Tips: Amanda Knox

I söndags så slog jag på en dokumentär på Netflix som jag hört väldigt många fina ord om - Amanda Knox. Hade ingen aning om vad detta handlade om och hade helt missat "nyheten" som var/är Amanda Knox. Det utspelade sig förvisso för tio till sex år sedan som "mest" och var kanske inget som det skrevs om värst mycket i Sverige, men det kändes som om det var en världsnyhet när man såg dokumentären.
 
Allt handlar ("handlar" och "handlar") om en tjugoårig tjej som åker till Italien på språkresa. Hon får bartenderjobb, hon träffar en pojkvän och lever ett relativt vanligt liv. Detta tills hennes rumskamrat blir mördad och Amanda Knox, tillsammans med två andra, ställs för rätta och till slut blir dömda till fängelse för sagda mord. Detta på jävligt lösa grunder och med en snäv jäkla utredning.
 
Det här är faktiskt en mina mardrömmar. Att man befinner sig ett okänt land med korrupt rättssystem, där det är viktigare att hitta EN syndabock istället för RÄTT syndabock, och sedan blir satt i finkan. Fy fan!
 
Spännande, gripande och jävligt bra! Jag rekommenderar varmt!
 
Betyget blir fyra inburade sushibitar
 
Ps. Till och med för att vara jag, så är jag jävligt offline från bloggen just nu. Allt har sin förklaring och det blir tydligt den första december. HINT! HINT! Ds.
Publicerat i: Film och tv
Taggar: amanda knox, true crime

Korv vs. korv

Amen tja! Kör det här inlägget på telefonen. Ni vet, det som jag i somras "lovade dyrt och heligt att göra oftare". Det blev två inlägg totalt. Här har vi alltså ett tredje mobilinlägg.

Hörni, har ni sett alla de där omröstningar på Facebook. Visst... visst avskyr vi skiten? Strömmar det kollektivt hat från pellespersonliga-sfären? Bra!

Det är väl egentligen inget fel med skiten i sig. Det var rätt kul under presidentvalet och se vilken kandidat som folk trodde skulle vinna. Nu, när det endast går ut på spä på manliga och kvinnliga normslögner (som är ett ord ja), är det inte lika kul.

Såg en omröstning som löd:
VILKEN ÄR BÄST?
Biltema-korv 😁
Ikea-korv 👍🏻

......var fanns Bullens Pilsnerkorv?!

Publicerat i: Pelles vardag

Vlogg: Speed shopping // Tack & förlåt

MÅNDAG! NYTT KLIPP! RING THE ALARM! Idag blir det ni som får följa med oss och shoppa. Det är inte högkvalitativt, men gudarna ska veta att vi hade kul när vi filmade. 
 
+ berätta för alla ni känner! Snälla? :)
 
Nu ska jag laga go'-käk och avnjuta den till Historieätarna. Vi hörs snart!
Publicerat i: Youtube
Taggar: shopping, tack och förlåt!

Imorgon kommer mitt favoritprogram tillbaka.

Håll i hästarna nu, allihopa! Imorgon smäller det, då är det äntligen dags för mitt absoluta favoritprogram att ha premiär igen - Historieätarna. Min relation till det här programmet är allt annat än sund, för fy fan vad jag älskar det. Villkorslöst! Det är skitbra, roligt, har snygga programledare, lärorikt, bra musik, äcklig mat - DET HAR ALLT!
 
I den här säsongen så kommer programmet också hit, till mina hemtrakter! Jag kommer att gå i Erik och Lottas fotspår minuten efter att det avsnittet sänts färdigt. Kanske kan man ana en uns av duons dofter/energier kvar i luften.
 
Nä, flämt å sido. Jag är ett fan, ja, men på en "normal nivå". Har ni inte sett skiten ännu, så tycker jag att jag ni ska passa på att kolla imorgon klockan 20:00 på ettan. För det är verkligen svinbra! Är osäker på om tidigare säsonger finns ute på SVT Play. Annars finns det ute på Youtube. piratkopierat och fint. 
 
SE!
Publicerat i: Film och tv, På tapeten
Taggar: erik haags skägg, erik och lotta mellan två bröd, historieätarna

Dagens känsla:

Clint eller Te-Te?

I morgon smäller det så äntligen - presidentvalet i USA. Spontan reaktion: fan vad skönt när det är över! En andra spontan reaktion: kul att det kommer bli en första kvinnliga president i Amerika.
 
Ungefär så långt ska man sträcka sig i glädjen över Clinton, vad jag har förstått.... är egentligen inte insatt/intresserad nog, men har ändå försökt att sluka allt jag kan i Youtube-väg. Jag har velat se pro-Trump-klipp och pro-Clinton-klipp.
 
Tredje spontan reaktion: kanske vore bäst att alla röstade blankt ändå?
 
Det är verkligen ett pest eller kolera-race, men jag tror ändå att Clinton kommer vinna. Och sen blir det världskrig och jorden går under! KUL! Heja politiken!
 
Alla som läser detta - vem tippar ni vinner, Clint eller Te-Te?
Publicerat i: På tapeten
Taggar: snart är skiten över och vi kan börja skriva om mello igen.............................

Monica Lewinsky och klänningen.

Har ni lyssnat på senaste P3 Dokumentär? Här tar man upp Lewinsky-affären. Ni vet, när president Bill Clinton fick ihop det med sin praktikant och det blev en nyhet över världen. Jag minns faktiskt det här när det hände där och då. Jag var inte speciellt gammal och borde väl fokuserat på annat än en så kallad "affär", men på något vis så snappade jag upp det. Och det var jättefascinerande att höra om allt igen, speciellt så här i valtider.
 
Brasklapp innan jag kör igång: Monica Lewinsky var ung och korkad och Bill Clinton var gubbslemmet om utnyttjade sin maktposition. Punkt.
 
Det var en grej som jag reagerade över och började asflabba i min ensamhet när jag lyssnade på podden. Det var rörande Lewinskys klänning, denna ökända GAP-klänning med en fet sats på ena sidan, och hur hon "behandlade" den.
 
Lewinsky upptäcker en sats på klänningen och ringer till sin vän ("vännen från helvetet", Linda Tripp) och säger att hon upptäckt en fläck på klänningen. "I don't know what to doooooo.....?" säger hon. Och så blir hon övertalad av Tripp att inte tvätta skiten och resten är historia.
 
..............alltså.
 
Varför ringer man upp någon och säger att man upptäckt en komfläck på sina kläder och sedan påstår "att man inte vet vad man ska göra"? Hur jävla dum får man bli?
Att göra: du suger av någon - du blir "nedsölad" - du lägger klädesplagget i smutstvätten.
Att inte göra: ringa inte upp en kompis.
 
Tänk om jag skulle ringa upp en vän och ba; "Tja fan! Sög av en dude precis. Han kom på hela min skjorta, jag vet inte vaaaaaaaaad jag ska ta mig till?!"
 
Undra hur reaktionerna skulle bli?

Aja, det var det om det. Väldigt mycket ett inlägg i ropet det här, eller hur? #nyhet
Publicerat i: Okategoriserbart, På tapeten
Taggar: sats på stass

Sponsrad video: Coke Powerlevel Cup HERO

I Coca Colas senaste kampanj, Coke Powerlevel Cup, så möts två världar av olika proffs. I ena änden har vi två av Sveriges mest bekanta ansikten, Eric Saade och Ace Wilder, och i den andra hittar vi två av Sveriges största inom e-sport, zAAz och AdmiralBulldog.
 
Under några intensiva veckor är planen att zAAz och AdmiralBulldog ska ta våra svenska popstjärnor från n00bs till Pro i Rocket League. Det blir två lag där Eric Saade teamas ihop med zAAz och Ace Wilder med AdmiralBulldog. Med livesändningar på nätet så vi följa deltagarnas väg till stordåd för att sedan se de i den direktsända finalkampen den 5 november.
 
Vilket lag tror ni står segrande efter lördagens kamp? Det blir riktigt spännande att se! Spana in klippet ovan och klicka dig sedan vidare för att läsa mer om Coke Powerlevel Cup.
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Slut i huvudet.

Alltså helvete vad jag använt hjärnbalken den senaste timman nu. Jag och Ellen håller på och roddar i alla resor till och från flygplatser inför vår resa i januari. Vi behöver ta oss till och från Arlanda, till och från Stockholm, till och från Bangkoks flygplats och så vidare och så vidare. Sen vill man ju alltid göra ett kap, eller hur? Vilket alltså är anledningen till att vi satt med den här skiten nu, månader innan avgång. Billigt ska det vara! BILLIGT! Inte vill man punga ur för mycket för logistiken till och från en massa flygplatser.
 
Så ja, nu är vi färdiga med allt sådant. Förutom resan från Krabi till Bangkok dagarna innan vi ska flyga hem. Då tänkte vi kanske hyra en sovkupé och ta tåget upp genom landet. Kan bli kul, men det spikar vi först på plats tänkte vi.
 
Saker kvar att ordna innan avfärd:
- Nytt bankkort
- Köpa solsmörj
- Kirra lektyr för strandhäng
- Kanske unna sig en behändig kamera, vi får se
 
Bara lyxproblemen kvar med andra ord. Först nu börjar det känna att det lönade sig att jobba hela sommaren.
Publicerat i: Pelles vardag, Resa
Taggar: lyxproblem, thailand och luffarna