Tips: Amanda Knox

I söndags så slog jag på en dokumentär på Netflix som jag hört väldigt många fina ord om - Amanda Knox. Hade ingen aning om vad detta handlade om och hade helt missat "nyheten" som var/är Amanda Knox. Det utspelade sig förvisso för tio till sex år sedan som "mest" och var kanske inget som det skrevs om värst mycket i Sverige, men det kändes som om det var en världsnyhet när man såg dokumentären.
 
Allt handlar ("handlar" och "handlar") om en tjugoårig tjej som åker till Italien på språkresa. Hon får bartenderjobb, hon träffar en pojkvän och lever ett relativt vanligt liv. Detta tills hennes rumskamrat blir mördad och Amanda Knox, tillsammans med två andra, ställs för rätta och till slut blir dömda till fängelse för sagda mord. Detta på jävligt lösa grunder och med en snäv jäkla utredning.
 
Det här är faktiskt en mina mardrömmar. Att man befinner sig ett okänt land med korrupt rättssystem, där det är viktigare att hitta EN syndabock istället för RÄTT syndabock, och sedan blir satt i finkan. Fy fan!
 
Spännande, gripande och jävligt bra! Jag rekommenderar varmt!
 
Betyget blir fyra inburade sushibitar
 
Ps. Till och med för att vara jag, så är jag jävligt offline från bloggen just nu. Allt har sin förklaring och det blir tydligt den första december. HINT! HINT! Ds.
Publicerat i: Film och tv
Taggar: amanda knox, true crime
Inga kommentarer på "Tips: Amanda Knox"
LÄMNA EN KOMMENTAR
» Gillar du vad du läser? Passa på att följa mig på Bloglovin'.
» Vill du skicka mig ett mail? Skriv till pelle@pellespersonlig.se.
» Tänk på att alltid föra en trevlig ton i kommentarsfältet.
Namn:
Mail: (publiceras ej)
URL:
Kommentar: