Lax, de och dem.

Vet ni vad jag gått igång på den senaste tiden? Lax på sesamknäcke. Ingen lögn! Jag äter det här varje kväll och har gjort det i ett par veckor nu. Det hela grundar sig i att jag fick för mig att jag hade näringsbrist (oklart vilken typ av brist just nu) och att jag då införskaffade lax för att fylla på vad-det-nu-var.
 
Så.
Jävla.
Gött.
 
Lyxar man till det och känner att "ja, idag vill jag unna mä" så smetar man på lite Philadelphia-ost också. Fräscht ja jävlar!
 
"Philadelphia" är förresten mitt hatord att skriva ut, för jag lär man aldrig hur det stavas. Hatar också "de"- och "dem"-uppgörelsen i det svenska språket. Vet aldrig när jag ska använda vilket, så kör därför alltid med "de". Jag tänker att så jag inte kör med "dom" så är jag i alla fall lite bättre än den stora massan.
 
Någon som kan grammatikregeln för de/dem - skriv gärna och lär en old bastard! Tack!
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: de och dem och dom och vi och ni

Glitter beard.

I tisdags så spelade jag och Ellen in ett nytt YouTube-klipp. Ovan ser ni en liten tjuvtitt på vad som komma skall. Det rör sig alltså om glitter på könshåret i ansiktet. Men mer om själva den händelsen i det aktuella klippet.
 
Men fan - det är glitter överallt nu. Det sprider sig som akne över hela lägenheten. När man tror sig ha städat bort vartenda litet glitterflarn, så kommer det fram hundra till. Jag har alltså glitter i nyllet fortfarande och det har gått två dagar.
 
Det här kan bli början till mitt förfall. Bara en varning från mig till er.
 
Cause of death: glitter-mania.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: bling bling din jävel, glitter beard

Sponsrad video: Henke Lundqvist blir rejält överraskad i sin senaste schamporeklam – Släkten är värst när Henke får konkurrens

Det är sedan länge känt att hockeyvärlden har fler än ett par tvillingsyskon på elitnivå. Men kanske är den mest kända och framgångsrika duon Henrik och Joel Lundqvist från Åre. Tillsammans har klarat av bragder som OS-guld, SM-guld och diverse utmärkelser i NHL.

Och även om de både bröderna länge har haft hockeyn gemensamt, så är det en grej som Henrik balanserat helt solo de senaste fem åren. Nämligen sin roll som ansiktet utåt åt Head & Shoulders, schampot som räddar den mest sargade kalufs. Men i år har han fått tuff konkurrens av ett välbekant nylle. Det är nämligen brorsan Joel har norpat schampoflaskan den här gången. Något som en Henrik inte tar lätt på.
 
Spana in den roliga reklamfilmen ovan och klicka din sedan vidare för att läsa mer om Head & Shoulders och deras produkter.
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Denna smärta.

Min bästa selfie
 
Igår påbörjade jag äntligen mitt vaccineringsprojekt inför resan i vinter. Blev en enklare historia än vad jag först trott. Behövde 1) inte fylla på mitt grundskydd efter som en fortfarande är UNG och VIRIL eller 2) ta alla hokus pokus-sprutor som jag fått upp när jag "googlat mig till info".
 
Så om du, liksom jag, ska åka till sydost-Asien för att sola, bada, äta och luffa runt öar så ska det alltså räcka med sprutor mot Hepatit A + B. Sova i djungeln kan kräva malaria-vaccin och att hänga längre tid med lokalbefolkningen kan behöva vaccin mot tyfoid och japansk hjärnhinneinflamation. Egentligen samma skit som står på nätet, men gött att få skiten bekräftat av en fysisk läkare och inte doktor cyper.
 
Och om det smärtade? Ja, i plånboken. Mvh förevigt snål.
Publicerat i: Pelles vardag, Resa
Taggar: thailand och luffarna, vaccin-bitchen

Mina tre bästa skräckfilmer på Netflix.

Jag älskar ju som bekant Netflix och jag är sedan länge ett stort fan av skräckfilm. Tyvärr så går ju Netflix och deras skräckkategori inte sådär skitbra hand-i-hand. Det är mycket B-filmer. Faktum är att det är så mycket B-filmer att man till och med valt att ha en subkategori som heter just "B-skräckfilmer". Nuff said.
 
Men jag har hur som helst luskollat i den här kategorin på Netflix och har hittat mina favoriter. Må hända att de inte är gemene filmrecensents favoritrysare, men för mig har de inbringat den där känslan som jag ofta är ute efter när jag ser på rysare. När eftertexterna drar igång så ska jag fortfarande sitta som på nålar och fundera på huruvida jag kommer kunna sova kommande natt eller ej.
 
Så om vi bortser från klassiker som Exorcisten, Alla helgons blodiga natt och The Shining (jag gillar alla!) som alla faktiskt finns och förfinar skräckhörnet av Netflix - här är mina tre favoritskräckisar!
 
HUSH - Framgångsrik författare blir terroriserad av en psykopat på mördarstråk. Låter kanske som något man hört förr, men se det är det inte. Huvudrollsinnehavaren är döv och hör således inte sin förövares nästa drag. Sjukligt nervkittlande och helt min smak.
 
THE STRANGERS - Ni anar ett tema? Ja. Film nummer två i ordningen om psykopater som sprider skräck. I det här fallet så börjar hela filmen med ett par som gjort slut och som kommer till den stuga de hyrt öven helgen för romantisk semester. Ja, början är lite luddig, så långt är jag beredd att kritisera denna rulle. Men sen blir det spännande med mystiska knackningar på dörren, främmande (och maskerade!) personer i hemmet och mycket, mycket mer. Jäkla bra, se!
 
DARK SKIES - Medelklassfamilj i USA som börjar uppleva mystiska företeelser med möbler som ställs på ända, hundratals fåglar som kraschar in i deras hus och minnesförluster där ingen minns vad de gjort under stora sjok av tid. Barnen talar om en ondsint John Blund men päronen gissar på att det är ett annat väsen som hemsöker familjen. BAM! Fan vilken fint text jag fick till, eller hur? Jag gillar den här rullen, även fast jag vet att den är en riktig vattendelare. Den är spännande som fan + att jag alltid gillat Keri Russell som verkligen briljerar i denna film!
 
Andra bra skräckfilmer på Netflix: Silent Hill, Oculus och Cloverfield.
 
Och nu är det den tiden i inlägget som jag frågar efter era bästa Netflix-tips. Har ni några? Vad som helst i vilken genre som helst!
Publicerat i: Film och tv, Sushibetyg
Taggar: dark skies, netflix and fuck, sämsta hushållssysslan, the strangers

Internetdöden.

Slösurfarn' är tillbaka. Tja! What is up? Har ni också upplevt att det blir färre och färre hemsidor och bloggar som man går in på? Så är det för mig i alla fall. Förr kunde jag ha hundra bokmärkta bloggar som jag klickade in på (en i taget, helt manuellt. För fuck RSS-läsare) och som jag slösade timmar på. Nu är det inte alls så. Mest för att alla sajter och bloggare lägger ner sina plattformar stup i ett.
 
Hemsidor som jag besöker dagligen: Youtube, Bloggkommentatorerna, HanaPee, Facebook och....... inget mer....? Eller säkert fler, men inga som ingår i någon daglig rutin. Har ju en jävla hög med bloggare som jag fortfarande återvänder till och catchar up en gång i veckan eller så. Säkert som många behandlar min smörja också.
 
Så poängen här? Vet inte. Det slog mig bara att min spenderade tid på nätet-nätet (vid datorn) blir kortare och kortare för varje år. Saknar lite av den där Lunarstorm-feelingen från förr, när man skrev med sina vänner och sina kända främlingar. Det gör jag inte längre. Jag skriver knappt MED någon på Facebook, bara OM mig själv.
 
Fruktansvärt trött idag. Det märks va? Jag sitter och gäspar mellan varje skriven mening och tycker ändå det här flyter på bra. Det är då andra har svårt att hänga på.
 
Kan inte alla ni som orkar kommentera berätta om vilka hemsidor ni besöker dagligen? Det kan vara vad som helst! Ju uddare desto roligare!
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: pelle har sovit lite inatt, det märks va?

Tog du kaviar? - Ullareds-vlogg // Tack & förlåt

Väntan har varit lång, frågorna har varit många och besvikelsen kommer bli stor. Äntligen är det här, det nya avsnittet ur mitt och Ellens undersköna liv - Tack & förlåt ser åter dagens ljuuuuuuus. [insert pampigt Hollyood-intro]
 
Vi vloggar i dagens klipp och filmar vår helg i Ullared. Vi var ju där för ett par veckor sedan och o-njöt av vardagen. Det är rätt slitsamt hela den här årliga trippen neråt i landet. Vi tvingas gå upp mitt i natten, bila i timmaaaaar och sedan "tvinga" sig själv att vara vaken för att HANDLA. Skit. För ja, man HANDLAR SKIT!
 
Och förresten, fan vad både jag och Ellen ser ut i det här klippet. Fy fan. En Oscar för hjältemod, det är bra strongt att våga visa upp sig på detta viset.
 
Men trevligt är det! Jag och hela min familj åker ju under en helg, så får man umgås med alla. Trevligt ja jävlar! Hoppas ni gillar dagens klipp och hoppas ni inte märker min trötta måndags-hjärna som skriver det här inlägget just nu. Är bra mör idag. Ska slänga mig i soffan och netflixa lite nu. Hörs!
 
+ berätta för alla ni känner! Snälla? :)
Publicerat i: Resa, Youtube
Taggar: Ullared? More like udda filurer som slåss över bakplåtspapper, gekås, tack och förlåt!, youporn eller youtube, youtube

Sponsrad video: South Park säsong 5.

I år firar den kultförklarade serien South Park 20 år i etern. 20 år alltså - kan ni fatta vad länge den funnits! Själv är jag så gammal att jag faktiskt minns när det begav sig och när serien blev som mest hypad och började visas här i Sverige. Man skrattade gott åt Cartman, Kyle, Stan och Kenny (som olyckligt nog behövde i varje avsnit).
 
En av mina favoritsäsonger av South Park är den femte och avsnittet när Cartman står upp mot mobbaren Scott Tenorman, som lurat på honom könshår, genom att laga till en "överraskande" chili con carne. En underbar scen från detta avsnitt finns att beskåda på klippet ovan. Ett annat klassiskt avsnitt ur denna säsong är det när pojkarna möter Osama Bin Laden, som då var efterlyst över hela världen efter terrordåden i USA.
 
Den tjugonde och senast säsongen av South Park går att se på Comedy Central, torsdagar klockan 22:15. Spana in det roliga klippet ovan och klicka dig sedan vidare för att läsa mer om South Park och Comedy Centrals alla program!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Pelle serietipsar, del 3351.

Under ett par dagar i förra veckan så sträckkollade jag på HBO:s omtalade miniserie, The Night Of. Det var det första jag slog på när jag kom hem från jobbet och det sista jag såg innan jag somnade. Binge deluxe alltså. Så jävla bra! Lite slow tv-crime-thriller så där. Låter kanske lökigt, men det var skitbra och man satt på helspänn hela tiden.
 
HANDLING I KORT
Man lånar sin pappas taxi för att fara på en fest. När taxin står stilla så hoppar en ung kvinna in i bilen och får skjuts, trots det att han faktiskt inte var någon taxichaufför. Det ena leder till det andra och mannen och kvinnan festar till på knark och hamnar i säng tillsammans. Några timmar senare så vaknar vår dude upp i tjejens kök och planerar att fara hemåt, då han får se att någon mördat henne i hennes säng. Han flyr i panik från platsen och blev av en slump tillfångatagen av polisen. Osäker på om han mördat eller ej.
 
Som sagt, det låter lökigt! Men man sitter på nålar hela tiden och hoppar ständigt mellan "skyldig!" och "nej, han kan inte ha gjort det!".
 
Ska inte spoila mer nu. Så se! Thx m3 l8r!
Publicerat i: Film och tv
Taggar: Sjukt bra tv!, pelle tipsar

Leasea en bil kanske?

Om ett halvår så går min nybilsgaranti ut. Jomenvisst, bara på en femöring så går "nya Bettan" och blir "gamla Bettan" och med ens förlorar hen alla perks med sin ungdom. Försäkringen blir dyrare, det blir dags att besiktiga åket och ja... det är väl dags att skiten brakar ihop nu också. En har ju varit skonad från allt vad "trasiga bilar" och "verkstadsbesök" heter. Ja, glansperioden som nybilsägare är onekligen över det är ett som är säkert.
 
Funderar lite lätt på att eventuellt leasa en bil. Ni vet - när man plockar ut en schysst kärra och betalar ett fast pris till bilhandlaren? Är det någon här som testat det? På Renault kan man hyra sin egen bil i 36 månader till ett fast pris, där både servicepaket och en förmånlig försäkringspremie ingår i priset, samt vägassistans i fall oturen skulle vara framme och störa friden.
 
Om jag fick drömma helt fritt och föreställa mig mitt livs roadtrip, så skulle den nog faktiskt bli till de nedre delarna av Europa. Kroatien ska ju bara underbart att besöka och jag är säker på att bara bilresan på vägen dit skulle vara halva resan. Förstå tanken att dra ihop ett gäng vänner, tanka telefonen med bra musik och bara ösa neråt på kontinenten. Ja fy satan - det måste bli av någon gång!
 
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: Inlägget är ett samarbete

On the betterings way.

Uj, uj, uj! Nu är det länge sedan som det var ett kontinuerligt uppdaterande på den här bloggen. Jag ska hoppa rakt på sak och säga som det är: jag har inte mått något vidare värst. Jag får perioder av muskel- och ledvärk på jobbet (kontorsjobb ni vet - gamnacke, musarmar, diarré osv). Det kommer liksom i perioder för att sedan försvinna helt i flera, flera månader. Nu börjar jag känna mig bättre igen - peppar, peppar - och måste fan reda ut det här med min "internetkarriär" (hah!). "Synas mer! Höras mer!" är mantrat. Men det har varit svårt att sitta med öm arm en hel dag på jobbet och sen försöka ha lust med nätet samma eftermiddag. Jag har varit sur och gnällig = ingen idé att skriva något då.
 
Men nu är fan hösten här (30 grader och stekhet sol idag.......) och den tid på året då internet får sitt uppsving. Dags att sökoptimera hela sajten igen. #trending #kimkardashian #randomnyhet
 
Sedan sist jag på riktigt uppdaterade er om livet, så har jag upplevt följande:
 
- Vi firade Ellen helgen som var (hon fyllde år igår, måndag). Vi åt på app-restaurang och bärsade på uteservering. Hur jävla bra väder är det inte just nu? Jag, som hatar att engagera mig i vädret, reagerar till och med. Sitta ute till en ett-två en lördagskväll i september utan att frysa det minsta är fan underbart.
 
- Jag håller på att knåpa på nästa Youtube-klipp i skrivande stund. Kommer på måndag! Då får ni följa med oss till Ullared i en vlogg.
 
- Jobbat över som en grävling. Snart dags för tre veckor Thailand och jag behöver dryga ut semesterkassan så mycket som möjligt.
 
- Har sett hela säsongen av The Night Of. Så kopiöst jäkla bra serie! Kan inte annat än rekommendera den med hela meine arsle. Hörde lovorden först från tvillingen och Spiderchick. De ljög då inte. Någon mer som sett? 
 
- Påbörjat vaccinations-skiten inför resan. Mitt vaccinations...kontor (?) rekommenderade endast vaccin mot Hepatit A och B. Men läser man på 7711 så ska man ju gardera sig mot diverse sattyg? Ni som varit i sydost-Asien under några veckor, vilka vaccin har ni tagit? Jag undrar på riktigt!
 
Ja, det var nog bara det här. Vi får höras snart igen! "Don't be a stranger" som en säger i USA.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: har varit lite sjuk, men verkar må lite bätte. peppar, peppar!

Den perfekta reklamen.

Aldrig har den riktade (?) reklamen på Facebook varit mer träffsäker än den på bilden ovan. Vill verkligen bära en ren i lågor på den här bringan. Det är osunt hur mycket jag vill se den brinnande jäveln på mig själv!
 
OBS! Ironi! Kläder som företag gör reklam för på Facebook, fy fan vad skiten ser ut. Den brinnande tjugotaggaren ovan är ingenting mot vad jag har sett under mina dagar på det sociala mediet. Jag borde kanske, nu när jag tänker på det, göra det här till min "nya grej". Förr så var det ju som bekant katter och fötter som folk härjade om och skickade in bilder på. Sen blev ett par år med Comic Sans-tjat. Ska kanske det här bli året av herrmodets bottenskrap....?
 
Vi får se.
 
PS. Inget illa menat till dig som äger en tröja med en brinnande ren. Faktum är - more power to you din modiga jävel. DS.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: facebook och kreaturen