Buy my shit!

När andra bloggare och lösa profiler säljer av halva garderober, så väljer jag istället att promota mina Tradera-auktioner bestående av begagnade DVD:er, spel och teknikprylar.
 
Jag har kommit in i någon rensningsfas av saker jag inte använder. Börjar misstänka att jag eventuellt är gravid...? "Bygger bo" ni vet? Kan det stämma? Köper ett test imorgon!
 
Klicka på bilden ovan eller på DEN HÄR LÄNKEN för att komma till mina auktioner!
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: första! andra! TREDJE! Såld till din mamma!

Fakta om valborgsmässoafton.

 
[EDIT]
........... inlägget som jag hade tidsinställt, och som var så kul, verkar ha blivit raderat?
 
Well fuck me then!

Glad valborgshelg på er i alla fall!!
Publicerat i: Fest och fylla, På tapeten
Taggar: "fakta"

Den okunnige kocken.

Imorgon ska jag och mitt sällskap iväg på "korvfest" (vi ska grilla korv). Jag erbjöd mig att göra "picklad rödlök" och ta med mig, något som de andra lät sig bli imponerade av. Slog upp receptet på skiten i en av mina kokböcker och fick se att, ja, det kan vara något av det absolut enklaste man kan göra.
 
= det krävs ingen talang för pickla rödlök. Jag visste att det var en lätt procedur, men inte att det var SÅ lätt! Wtf? Kommer skämmas när/om jag dyker upp med det här och någon får för sig att slå upp ett recept.
 
Men trots all sin enkelhet så det ju jävla gott. Måste man skämmas? Vad kan jag komplettera min syltade lök med? Ett bag-in-box-vin i samma nyans? Hmmm............
Publicerat i: Fest och fylla
Taggar: När Pelle briljerar i köket så gör han det för 23 kronor totalt

Vårlista

 
Såg en rolig lista inne på Hanapees blogg. Ja ba snor'n rakt av ja.
 
Har våren börjat som du tänkt dig?
Börjat som i "inte alls"? I så fall ja. Snöade en del dag så sent som för en veckan sedan. Är rädd att våren kommer utebli helt i år och att vi går direkt på hösten.
 
Hur såg dittt liv ut förra året?
Ny tjänst, ny lön. Rätt bra! Samma sak i år för övrigt. Jag hoppar mellan avdelningarna på jobbet och låter mig styras av lönelöften. Är ett lite av kontorsludret alltså.
 
Hur hoppas du att våren blir i år?
Varmare.... punkt.
 
Hur hoppas du ditt liv kommer att se ut nästa vår?
Jag vill ha en ny lya och bo i en ny stad. Det ska ske fan i mig! Men vill helst inte hamna i Sölvesborg. No offence mot Sölversborgs-bor, men tänkte att jag ska klargöra det så att universum inte ger mig en tvåa i Sölve-city. #thesecret
 
Vad är ditt vårplagg nummer ett?
Köpte en jävla schysst ryggsäck i Thailand. Så det får bli den! Obs! Ej äkta skinn! Men säkert gjord under oschyssta villkor istället.
 
Föredrar du våren eller hösten?
Hösten. En av de två kravlösa årstiderna under ett år. Underbart!
 
Vem/vad är din vårförälskelse?
"Vad".....? Som i ett ting? I så fall Eiffeltornet! Undra om hen är singel?
 
[googlar]
 
fan!
 
Tre saker som stoppar vårkänslorna?
Snö, när saker man trodde var singlar inte är singlar och viktuppgång.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: våren är här och listorna likaså

Reklamsamarbete: McDonald's - Jureskog

Kolla vad som sker! Jag har fått äran att göra reklam för min gamla arbetsgivare. Those were the days när man stod i Donken-köket och flippade burgare på löpande band. Jag kan sakna det ibland, att få jobba hela dagar med högst tempo och leverera gott käk. Det var väldigt annorlunda från mitt kontorsjobb idag. Minst sagt.
 
Just nu håller i alla fall McDonald's som bäst på att söka efter världens bästa hamburgare. Med sig på sin jakt har de mästerkocken Johan Jureskog, en riktigt expert på hamburgare och allt som hör till. Han har återigen varit och rest runt i "det stora landet i väst" för sin andra säsong av Världens Bästa Burgare som sänds på TV3. Denna gång så snöade Jureskog in sig på syd-mellersta USA, där hamburgerkulturen är enorm, vilket resulterade i nya McDonald's-burgare som hämtat smak från Memphis, New Orleans och El Paso. De nya burgarna serveras en i taget på McDonald's meny mellan 4 april–29 maj.
 
Spana in det energifyllda klippet ovan för att lära mer om Memphis-burgaren och klicka dig sedan vidare för att lära dig mer om McDonald's och deras kampanjer!
 
I detta inlägg förekommer reklam från McDonald's
Publicerat i: Pelles vardag

Vad gör de idag?

Ni vet artiklar i stil med "Astrid Lindgren-barnen - så ser de ut idag", "Kändisar från förr - det här gör de de idag" och så vidare? Ganska lama clickbait-artiklar som tidningarna snor från varandra i tid och otid. Jag menar, jag vet inte längre hur många gånger som jag läst om Anna Sahlin (från Bullerbyn 2.0) och vad hon gör idag.
 
Nej, jag ska ge tidningarna en tuff uppgift att knäcka (jag vet att rätt många chefredaktörer hänger härinne i tid och otid). Här kommer Pelles lista över människor som man verkligen vill veta vad de har för sig idag. 
 
Familjen från Telias gamla reklamfilmer
"Vad gör de idag?"
 
 
Anitra Steen
"Vad gör hon idag?"

Sten Frisk-skådisen från Tre Kronor
"Vad gör han idag?"
 
 
90-talsfenomenet Midi, Maxi och Efti
"Vad gör de idag?"
 
 
Har ni några ni vill och behöver veta vad de sysslar med så här in på 2010-talet? Kommentera!
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: pellespersonliga.se? More like lajkat.se

Den mest efterlängtade dagen.

Men fan vad jag ser ut?
 
Äntligen är den här, äntligen har lönen kommit! Ni skulle bara veta hur fattigt mitt liv varit sedan den 25:e förra månaden. Alla tråkiga årsräkningar slog till med bravur under mars-slutet och jag blev stående tomhänt. Förvisso var livet rikt på upplevelser, kärlek, sex och god mat. Men cashen fanns ingenstans att skåda. Det var tomt. Finito!
 
Funderade ett tag seriöst på att sälja av underkläder på Blocket och låta creeps fylla på min börs. Men så kom jag på att jag redan försökt det en gång förut och blev då tilldelad en varning av sagda säljsajt. 
 
Det är alltid min "go to"-plan när det krisar ekonomiskt, att sälja av min kalsonger. Vad säger det om mig? Att jag aldrig ger upp? Att jag själv ser ett värde i använda underkläder? Att jag är ett geni?

Men ärligt, vill någon köpa mina begagnade kalsonger så går det ju alltid maila mig på pelle@pellespersonliga.se så kan vi sevadvikanordnaellernågotjagvetintehejdå!
Publicerat i: Okategoriserbart, På tapeten
Taggar: (säljes till högstbjudande)

Ja, men trevlig j-la måndag på er då!

"Jippi".............
 
Inte ens för en vinterlover som mig så är denna nyhet speciellt underhållande så här i valborgstider. Moder Jord, don't forget to spring. Slyna.
Taggar: ok d räcker nu

Rutten Netflix-serie, del 722.

I fredags så började jag och Grannen 2.0 att slökolla lite på Netflix nya reklam-älskling, Girlboss. Jag är inte säker på när det hände, men när började Netflix att släppa en massa skit? Deras serier var ju så bra där "i början". Det har varit lite för mycket Drew Barrymoe-zombies och lökiga tonårsdraman (Tretton skäl varför och Riverdale).
 
Och sist ut var nu alltså Girlboss, en serie vars trailer jag haft som reklam över hela mitt internetflöde de senaste månaderna. Det är en sjukt rutten serie rent ut sagt. Idén är svinbra, men allt är så jävla... platt? Ja, platt! Skämten är inte rappa, karaktärerna ogenomtänkta och handligen är högst osäker. Vad jag tolkat det som så handlar den här dyngan om en fattig tjej som i första avsnittet knappt har råd att bo kvar i sitt råttbo till lägenhet. Men rätt som det är, utan någon egentligen beskrivning av eventuell framgång, så har hon knappt möjlighet att bo i sitt hem i det fjärde avsnittet. Anledningen: hon har samlat på sig för mycket vintagekläder som hon försöker kränga på sin eBay-shop.
 
ZzzZZzz........... + att allt utspelar sig 2006. Helt onödigt!
 
Men med det sagt, jag kommer antagligen att se färdigt på de resterande fem avsnitt för att "se hur det går". Gissningsvis så är huvudrollen miljonär lagom till ditt sista avsnittet utan att vi förstått varför.

GIRLBOSS FÅR TVÅ VINTAGEKLÄDDA SUSHIBITAR
 
Publicerat i: Film och tv
Taggar: dålig tv

När jag vinner storvinsten så...

 Vi lever i en värld full av drömmare. Vissa av oss drömmer om  att landa drömjobbet eller att driva sitt eget företag, medan andra  drömmer om att bli förmögna på andra lagliga vis. Tyvärr så är ju oddsen  att vinna jackpotten på lotto något i stil med 1 på 14 miljoner (dröm  på!). Men med utbudet av nätalternativ idag, så kan oddsen komma att se  bättre ut. Ett av alternativen är helt klart http://spelaonlinecasino.nu
 
Antal timmar som en har lagt ned på att fantisera om vad man skulle  göra med pengarna om man vann jackpotten alltså – de uppgår nog i  hundratalet vid det här laget. I ekvationen finns både självförverkligande drömmar och en möjlighet att hjälpa de som har det  svårt med. Så om jag skulle vinna jackpotten så skulle jag kunna leva ut dessa fantasier till fullo.
 
Såklart är det första jag skulle göra, om jag vann på lotteri, att boka en resa. Detta först efter jag sagt till chefen att ”'I'm out” och sprungit  genom kontoret i ilfart så att A4-arken virvlade omkring mig. Första destinationen: Hawaii. Sen tar man bara jorden-runt-trippen vidare dit vinden för en.
 
När du har all världens pengar har du inte bara lyxen av en  förmögenhet, utan också gåvan som är tid – säg hejdå till ditt 9-17-jobb och börja leva! Jag kan tänka mig att jag skulle börja jobba med  människor som har det svårt. På ett härbärge kanske, bidra med både  arbetsinsats och bidrag? En annan lyx vore ju att ha tid att förverkliga  min romandröm. Idén finns här, men tid och ork är en lyxvara.

 
Såklart så är detta inte mycket mer än vilda fantasier, men man kan  ju leva på hoppet. Vad skulle du göra om du blev miljonär i morgon?  Berätta i en kommentar!
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: ad

STÖR EJ!

Jag senare ikväll
 
Ikväll är det dags för finalen av säsong sex av Homeland. Jä-äh-vlar vilken bra säsong det varit också, den har verkligen räddat upp serien från Berlin-möget förra året! För den var inget vidare och segade ända fram till slutet. Men den här säsongen, den har varit grym som fan! Älskar storyn som sker  med Carries privatliv samtidigt som hon parallellt försöker rädda USA från undergången. Och Quinn - han har verkligen blivit PTSD-monster. Men man hejar ju ändå på honom pga är Quinn osv.
 
Ja och med detta sagt - stör mig inte klockan 22:00 ikväll! Okej? Den som gör det hänger jag ut på Instagram under hashtaggen #pellesshitlist. Typ.- Jag vet. Jag orkar inte tänka. Jag väntar och tänker bara på Homeland!
 
 
(Jag vet att jag kanske borde, efter alla dessa år av kondoleanser i bloggen, skriva något om händelserna i Stockholm. Men jag vet inte vad jag ska säga som inte redan sagts? Det gör för jävla ont när jag tänker på det. Och det är det enda jag tänker på hela tiden. Fy fan för mänskligheten ibland....)
Publicerat i: Film och tv, På tapeten

Vad var det som jag skulle köpa nu igen....?

Ni skulle ha sett mig på affären igår, jag stod som i trans när jag försökte minnas vad det var som jag "verkligen behövde köpa". För ni förstår,den här mannen skriver aldrig några inköpslistor. Det är lite av en stolthetsfråga märkligt nog. Något som ofta slutar med att jag kommer hem med halva affären förutom det jag verkligen behövde.
 
Men igår tänkte jag inte ge vika. "vad var det jag skulle ha....? vad var det jag skulle ha...? vad var det jag skulle ha....?"
 
I flera minuster stod jag där i gången med frukostflingor och gned handen mot hakan. Pannan i djupa veck. Gick igenom varje rum i hemmet, varje tid på dygnet och varje skåp i hemmet i jakt på vad det kunde vara som jag verkligen behövde köpa.
 
Sen kom det till mig! Tvål! Jag skulle ju köpa tvål! Och jag kom ihåg! Grattis alla i min närhet - för första gången på dagar så har jag tvättat händerna!
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: kaffe på tår

När jag fyller 30 önskar jag mig....

Sprang på det här på Instagram precis.
 
..... ja
 
Jag har bara en sak att säga om denna tingest: familj, vänner, kärlekar, kollegor och annat löst folk i mitt liv - det här är vad jag önskar mig i present på min trettioårsdag. Skramla ihop bäst ni kan, jag blir glad för alla bidrag jag kan få. Har inte plats för badkar, men vill inget hellre än att ha ett i mitt liv. Hur jävla perfekt är då inte denna badbalja?
 
Sen också; äntligen finns det en ordentlig möbel för oss jättebebisar.
Publicerat i: Pelles vardag

Sopletare Nilsson

Det här är papperskorgen i den gemensamma papperskorgen i lägenhetshuset där jag bor. Jag ska inte ljuga - jag brukar glutta ned i den. Jag brukar inte rota runt, men jag brukar slänga ett snabbt öga i den. För den är ju där, stor och öppen för alla att se. Ofast är det mest ludd från torktumlaren man ser, men ibland så dyker en söndertvättad fleece eller en ihopkletad porrtidningen upp.
 
Men igår upplevde jag den märkligaste upptäckten av alla. Ser ni på bilden jag syftar på? Ser ni? Va? Japp, ni ser! Ni ser den! Pringles-burken.
 
Alltså wtf på det. Har man så mycket chipscravings att man behöver ta med sig skiten ned till tvättstugan? Och bra jobbat att greppa nytvättade kläder med flötiga fingrar. Är det bara jag som tänker så?
 
Brukar ni äta chips i tvättstugan? Vad brukar ni göra i tvättstugan generellt mer än att tvätta? Sex? Käka nudlar? Svulla chips? .....filmkväll?
 
Ja, jag tycker det var märkligt i alla fall.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: chipsbörka i sopen dåråå, skräp, skärpletaren

Reklamsamarbete: Eriksberg - En God Historia #5

I Eriksbergs kampanj En God Historia så får vi följa helt vanliga människor och höra deras livs bästa historia. Vi har bland annat har vi fått höra historien om Berit Wahlgren, som driver Europas femte bästa järnvägsrestaurang, och om Andrej Bobrowski, glas- och porslinsmagikern, som lagade ett gamalt fat från 300-talet som sedan hamnade på en auktion i London med ett utropspris på 865 000 pund.
 
I den femte och senaste delen får vi lära känna Louise, som gick från att vara bilmekanikern Bosse till att bli just bilmekanikerna Louise. Detta är historien om kvinnan som beslöt sig för att lämna mörkret, sluta ljuga för sig själv och en gång för alla bli sitt sanna jag. En mycket fin och rörande historia som jag gärna lärt mig mer om.
 
Eriksberg grundades 1864 med målet att ta fram ett riktigt gott öl, skapat för svensk husmanskost. Mycket har hänt de senaste 150 åren, men ända sedan det första maltkornet såddes har smaken stått i fokus. Det kallar vad man kallar "en god historia".
 
Se det fina klippet om Louise ovan och klicka dig sedan vidare för att läsa mer om Eriksbergs och deras samling av gods historier.
 
I detta inlägg förekommer reklam från Eriksberg
Publicerat i: Pelles vardag

En seriös fråga.

Vi leker med följande tanke nu. Ponera att du som läser det här och jag, Pelle Nilsson, skulle dejta varandra. Vi har varit på ett par jävligt schyssta dejter, vi har spenderat nätter hos dig och vi kommer riktigt bra överens med varandra. På en dejt är vi hemma hos mig och det börjar hetta till, så vi rör oss in mot sovrummet. Ponera nu att du, i egenskap av min dejt, får se ovan tidningar liggandes på mitt sovrumsgolv - hur reagerar du?
 
......................................................................
 
........................."frågar åt en vän".
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: I'm screwed?