Rutten Netflix-serie, del 722.

I fredags så började jag och Grannen 2.0 att slökolla lite på Netflix nya reklam-älskling, Girlboss. Jag är inte säker på när det hände, men när började Netflix att släppa en massa skit? Deras serier var ju så bra där "i början". Det har varit lite för mycket Drew Barrymoe-zombies och lökiga tonårsdraman (Tretton skäl varför och Riverdale).
 
Och sist ut var nu alltså Girlboss, en serie vars trailer jag haft som reklam över hela mitt internetflöde de senaste månaderna. Det är en sjukt rutten serie rent ut sagt. Idén är svinbra, men allt är så jävla... platt? Ja, platt! Skämten är inte rappa, karaktärerna ogenomtänkta och handligen är högst osäker. Vad jag tolkat det som så handlar den här dyngan om en fattig tjej som i första avsnittet knappt har råd att bo kvar i sitt råttbo till lägenhet. Men rätt som det är, utan någon egentligen beskrivning av eventuell framgång, så har hon knappt möjlighet att bo i sitt hem i det fjärde avsnittet. Anledningen: hon har samlat på sig för mycket vintagekläder som hon försöker kränga på sin eBay-shop.
 
ZzzZZzz........... + att allt utspelar sig 2006. Helt onödigt!
 
Men med det sagt, jag kommer antagligen att se färdigt på de resterande fem avsnitt för att "se hur det går". Gissningsvis så är huvudrollen miljonär lagom till ditt sista avsnittet utan att vi förstått varför.

GIRLBOSS FÅR TVÅ VINTAGEKLÄDDA SUSHIBITAR
 
dålig tv
Felicia

Riverdale måste fan vara den sämsta skit som någonsin producerats. Fyfan.

Svar: Eller hur! Jag stod ut tre avsnitt, sen gav jag upp!
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

D

Riverdale är ingen Netflixserie dock.

Men menar du verkligen att 13 reasons why är en dålig serie? Bland det bättre de gjort ju!

Svar: Aaah, okej! Min miss :) Ja, men jag tyckte den var för långrandig. Idén är superbra, men det känns som om den hade kunnat funka lika bra som en miniserie/film. En del avsnitt och "kassett-personer" kändes rent ut sagt onödiga. MEN, med det sagt, så tycker jag att sista avsnittet vägde upp de sämre avsnitten rejält! Då blev jag lite tagen faktiskt.
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

Isabelle

Jag har sp svårt att veta hur jag ska ställa mig inför 13 skäl... Delvis uppskattar jag idén, en rättvis skildring av tonårstjejers liv, självmord, psykisk ohälsa och så vidare. Men å andra sidan så pekar alla studier på att när självmordsserier är populära ökar antalet faktiska självmord i verkligheten. Man finner även samband mellan metod använd i serie/film och metod som används i verkligheten... Så JA, det kanske är en härlig serie för att den vågar ta upp saker - men å andra sidan - om världen får betala för det med mer människor som begår självmord tycker jag inte det är värt det... Hur känner du?

Linda

Jag kollar tretton skäl nu och älskar den. Tycker dock den inte känns så realistiskt med tama tonåringar ;) Jag började kolla en asdålig som hette Chewing gum men hittade även Dear White people. The oc är ju rätt ok men stranger things och oitnb är ju skäl att ha Netflix :)

Linda

Jag kollar tretton skäl nu och älskar den. Tycker dock den inte känns så realistiskt med tama tonåringar ;) Jag började kolla en asdålig som hette Chewing gum men hittade även Dear White people. The oc är ju rätt ok men stranger things och oitnb är ju skäl att ha Netflix :)

Svar: Jag såg Dear White People i helgen! Helt okej serie tyckte jag :)
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

Marie

!!! Jag tittade precis klart på Girlboss och var tvungen att säga att jag inte håller med ALLS.

1. Det utspelar sig ju 2006 pga det var då den riktiga Sophia grundade Nasty Gal. Men även om det inte var så, så fattar jag inte varför det är ett problem?

2. Handlingen känns ganska linjär för min del, hon går ju från att ha inget till att lansera en hemsida som säljer ut jättesnabbt. Och hon bor ju kvar i lägenheten hela tiden, vadå knappt möjlighet att bo kvar? Och fattar inte vad som är "osäkert"?

3. "Skämten är inte rappa"... Jag tycker att humorn är på alldeles perfekt nivå, inte för mycket och inte för lite. Hade inte velat ha detta som en rakt igenom komediserie.

4. "Karaktärerna ogenomtänkta"... kan inte helt hålla med där. Man får så många olika sorters karaktärer och får lära känna huvudkaraktärerna ganska bra. Det är karaktärernas personligheter som ger serien humor också, och den gillar jag ju som den är som sagt. Det som saknas dock är att jag inte riktigt fastnar för någon annan än Sophia. Jag gillar att heja på någon liksom som inte är huvudkaraktären, men kanske dom andra inte har så tydliga mål i jämförelse?

I alla fall.. Girlboss är inte värd fem sushibitar men kanske en tre-fyra stycken i alla fall.

Svar: Haha, men okej - låt oss enas om att vara oense? Jag gillar ju dig, Marie (L)
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

Marie

Och jag älskade Tretton skäl varför. Kanske vi bara har helt olika smak? :P

Svar: Ja, vi verkar vara få som inte vara så imponerade av 13SV :P
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson