Lucka 2 - Lär dig Pelle-tugget

Yo [jo-w] Hälsningsfras från ghettot, Bronx, New York, USA. Används i samband med möten med personer i ens bekantskapskrets. T.ex "Yo! Är du här, mother fucker?"

Mother fucker [madd-aer fack-aer] Skällsord (alt. kärleksförklaring) lånat från engelskan och översätts rakt av till "mammaknullare". Används sparsamt.

Det där var nästan roligt [die-t daer wahr naest-ahn ruoligt] Sarkastiskt uttryck som i grund och botten betyder något i stil med: "ditt skämt suger, din mamma är en åsna och din far är hennes slaktare!".

Ey [ejj] Uttryck som används för att tillkalla uppmärksamhet. T.ex "Ey! Lyssna på mig nu, aight!" Kan alt. användas i stället för "okej". T. ex "Jag pallar inte idag, ey!".

Aight [aaajiiijt] Ghetto-lingo för "förstått?". T.ex "Jo, nu suger du den, aight?!"

Päron [pae-ronn] Frukt eller stekar-Stockholmska för "förälder". Lever kvar i de djupaste skogarna av Närke.

Bitch [bitch] Bitch. T.ex "BITCH!".
 
Publicerat: 27 januari 2010
Antal kommentarer: 43
Reflektioner: Sjukt uppskattat blogginlägg back in the day! Inga märkvärdiga ord förvisso, men man I killed it with this one!
 
 

 
Det här var lucka två av min julkalender där jag hyllar mina snart tio år i bloggsfären. Varje dag ända fram till julafton re-pubbar jag blogginlägg som stått ut, som fått folk att reagera, som betytt mycket för mig och som jag kan tänka på även idag.
 
För att läsa samtliga julkalenderluckor - KLICKA HÄR
julkalendern - lucka 2 - lär dig pelle-tugget