Lucka 6 - Topp 10 barnprogram som aldrig borde ha visats på svensk tv.

Lillstrumpa & Syster Yster / Skrot-Nisse / Ika i rutan / Pippi Pelikan / Simpor & Grodfötter / Rädda Joppe / Vilse i pannkakan / Beppes godnattstund / Professor Baltazar / Fragglarna

Jessica fick mig att tänka på det klassiska barnprogrammet Lillstrumpa & Syster Yster förut och jag fick genast en ångestklump i magen. Precis som man fick när man var liten och det programmet kom på Bolibomba. Det är fan inte underhållning att behöva se på ett par talande sockor som sjunger vaggvisor för sin döda hund. Speciellt inte underhållning för barn!

Därför tog jag ångesten i akt och skapade listan ovan, "tio barnprogram som aldrig borde ha visats i svensk TV". Jag kan omöjligt ha varit själv om att tycka att vissa barnprogram var jävligt läskiga. Eller? Dum som man dessutom var så kollade man ju vidare på varje program. I brist på annat att göra antagligen.

Istället för att motivera valen ovan var för sig, så säger jag följande: barnprogram är inget att ha om de innehåller handdockor, läskigt vita pantomimare, östeuropeiska professorer, utklädda vuxna som rör sig runt barn och irriterande ungar med fula gosedjur. Folk blir skadade. Se bara på mig.

Är det något program jag glömt?
 
Publicerat: 11 april 2010
Antal kommentarer: 96
Reflektioner: Det här inägget minns jag, det var första gången som jag fick riktigt mycket reaktioner på något jag skrivit. Majoriteten höll också med om att gamla barnprogram verkligen var mardrömsmaterial. Vad fan var grejen med det?
 
 

 
Det här var lucka sex av min julkalender där jag hyllar mina snart tio år i bloggsfären. Varje dag ända fram till julafton re-pubbar jag blogginlägg som stått ut, som fått folk att reagera, som betytt mycket för mig och som jag kan tänka på även idag.
 
För att läsa samtliga julkalenderluckor - KLICKA HÄR
barnprogram - julkalendern - lucka 6
Helena

Får man komma med ett önskemål? Kan man tänka sig att du länkar till ursprungsinlägget i julkalenderinläggen? Nu kanske det bara är jag som blir sjukt nyfiken på kommentarerna när du som här skriver att du fått 96 kommentarer på ursprungsinlägget... I så fall backar jag tillbaka till den håla jag kom ifrån.

Svar: Haha! Men ja, självklart! Att jag inte tänkte på det! Ändrar! :)
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

Bloggläsare sedan flera år

Alltså såhär: Du skrev inte åtminstone några av de 96 kommentarerna själv, under pseudonym? :O Just asking...

Svar: Haha, nä det gjorde jag inte. Inlägget blev frontat på typ "bloggportalen" tror jag det hette. Så det var därför som det fick så mycket kommentarer :)
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson