Mer mardrömmar.

[Tidsinställt blogginlägg]
 
Jag vill tala fler skräckupplevelser som skett den senaste tiden. Den senaste upplevde jag natten mellan fredag och lördag. För på På Spåret så var ett av resmålen till Halmstad (när ni läser detta så var det rätt många avsnitt sedan nu) och man började ställa frågor på Halmstads-profiler. En av dessa profiler var Ika Nord, känd från Ika i rutan som sändes i slutet på 80-talet/tidigt 90-tal.
 
Jag har berört detta ämne förr, men Ika i rutan alltså.... så otäckt jävla barnprogram! Jag var livrädd när det gick på tv. Läskiga kulisser, läskigt skelett (Åke) och läskig handling (som allt för ofta var mer luddig än den var tydlig).
 
Jag drömde alltså ångestladdade mardrömmar denna natt. Om Ika Nords karaktär ur sagda barnprogram!  Vaknade upp med svettig huvudkudde och andnöd. Vad är det med forna SVT-produktioner som gör att man, över tjugo år senare, fortfarande får kalla kårar?
 
Och låt oss inte ens tala om Syster Yster och Lillstrumpa - AAAAAAAAAARGH!
 
Nåväl, det om det. Nu är vi på väg tillbaka i Sverige igen. Det blir lite mellanlandningar i Stockholm innan det är dags att komma hem till kommunen. Så nästa inlägg blir ett livspublicerat. Håll ut!


TAGGAR: Ika i rutan? More like Skrika åt rutan! / jag växte ifrån mina mardrömmar

Pelles värsta mardröm.

[Tidsinställt inlägg]
 
Jag fastande framför SVT och deras dokumentär om Drottningsholms slott i två delar. Har ni sett det? [Länk till del 1 här] Riktigt häftigt att få se delar av slottet som annars är stängt för allmänheten.
 
Jag har aldrig varit på just Drottningholms slott, men jag har besökt en hel del andra slott. Och det är en tanke som alltid slår mig när man får inblick i ett kungligt slott, nämligen "jag fattar inte att man kunde bo så här". Och då menar jag inte att jag är avundsjuk och ställer en massa retoriska frågor. Utan snarare att jag inte förstår hur man kan vilja ta sin fysiska kropp, med lemmar och själ, och självmant välja att flytta in i ett slott.
 
Ta bara slottet på Drottningholm. Rummen har sju meter högt i tak, ungefär en miljonrum (med tillhörande lönngångar!) och skiten är uppenbart hemsökt. Och då tror inte ens jag på spöken. Varför vill man bo här? Jag hade aldrig känt mig så ensam och utsatt som i ett gigantiskt slott. Det är därför som är rätt glad i min trånga två på 50 kvadrat. Jag vet var alla rum är och det är underskott på lönngångar (så vitt jag vet) där oinbjudna kan smyga upp på en.
 
Fråga: skulle ni kunna sova i ett rum som är åtta gånger åtta meter stort, har sju meter i takhöjd och med sändgen placerad mitt i rummet?
 
Vid ett tillfälle i dokumentären så får man se ett rum som fungerat typ som en utställning, där Carl Von Linné och någon kunglighet-som-jag-inte-minns-namnet-på en gång ställde ut diverse prycklar i displayskåp. I detta rum så finns också en sarkofag (aka mumielåda). I inslaget så berättar kronprinsessan Viktoria att kungafamiljen behövde passera detta rum, med tillhörande sarkofag, för att komma till deras privata residens/del på slottet och att hon var livrädd för sagda sarkofag som liten och därför kutade igenom rummet......
 
Det låter alltså som en jävla mardröm.
 
Alla säger att "man skulle köpa ett slott om man vann högsta vinsten på lotto". Inte jag. Ge mig ett plockepinnhus byggt på säker mark (alltså ej någon gammal kyrkogård) och fullproppat med Ikea-möbler, tack!

Summan av bullkryddan: slott freaks me the fuck out.


TAGGAR: Scared Pelle being scared

Den svåraste packningen.

[Tidsinställt inlägg]
 
Okej, det är en sak som varit extra svårpackat till denna resa. Böckerna. Att resa är för mig lika med bokslukar-mode. Jag vet inte vad det är med mig, men när jag ligger på stranden så finns det inget jag hellre gör än att beta av bok efter bok.
 
Följande fyra böcker jag med den här gången:

Carlos Ruiz Zafón - Vindens Skugga. Den här boken har jag läst i till och från under flera, flera år. Den är bra, men otäck. Jag tror det är därför som jag lägger bort den mellan varven, haha! Men nu funderar jag på att börja om i den och läsa ut skiten. Jag har också bok nummer två i serien (?) i bokhyllan.
 
Ransom Riggs - Spökstaden. Del två från serien Miss Peregrines Hem För Besynnerliga Barn, vars första bok jag tyckte väldigt mycket om. Fuck att det är en "ung vuxen"-bok, den har ond bråd död och övernaturligheter. Jag tyckte den var riktigt spännande!
 
Christoffer Carlsson - Fallet Vincent Franke. En av böckerna jag fick i julklapp i år. Har ingen aning om vad den handlar om mer än det som står på baksidan. Men den verkar bra. Jag hoppas den kommer till glädje, trots att jag generellt sett inte är överdrivet förtjust i deckare eller-vad-den-nu-ska-kategorieras-som.
 
Stephen King - Lida.  Episk film med lika episka Kathy Bates i en av huvudrollerna. Ja, jag har sett filmen innan jag läst boken. Kanske förstör lite, jag har ingen aning, men jag hoppas inte det. Det är också typ.... fermton år sedan jag såg filmen med syrran. I think I´m cool. 
Okej, skulle ni säga att detta räcker för 3,5 vecka på resande fot? Jag är en hyfsat snabb läsare och därför rädd för att jag kanske har med mig för få böcker. Sen är det ju å andra sidan drygt att i onödan släpa runt på böcker man inte får lästa. Tanken är ju att vi ska resa runt.
 
Nu kommer ju inte era svar nå mig i tid (såklart), men det kunde ju vara kul för er att gissa huruvida detta var tillräckligt mer böcker eller ej. Så gissa på!


KATEGORI: Resa
TAGGAR: Dagens I-landsproblem osv

Youtube-tips.

 
 [Tidsinställt inlägg]
 
Är ni också, liksom undertecknad, inne och slösurfar på halvmorbida grejer ibland? Händer det att ni också tänker "oj, om någon outade min sökhistorik på Google nu, så skulle folk i min närhet dra på två röda"? Då har jag ett Youtube-tips till er! Det finns en kanal som heter Ask A Mortician där enbart frågor om döden, begravningar och "liknande" behandlas.
 
Kanalinnehavaren, Caitlin Doughty, är en begravningsentreprenör från Kalifornien. Och hon delar av sig branschhemligheter och information om döden. Allt från hur dödsfall behandlas i olika kulturer och hur vår syn på döden ändrats genom tiden. Allt för att öppna upp folks medvetande för döden och "avdramatisera" mycket av det som ingen på riktigt vågar tala om, men som många tänker på.
 
Så... tips! Varsågoda! Spana in Ask A Mortician här! 
 
Har ni förresten några bra Youtube-kanaler att tips om? Jag behöver lite nytt i mitt flöde, så alla tips mottages mer än gärna.


KATEGORI: Youtube
TAGGAR: jag tipsar er, ni tipsar mig!