Mer mardrömmar.

[Tidsinställt blogginlägg]
 
Jag vill tala fler skräckupplevelser som skett den senaste tiden. Den senaste upplevde jag natten mellan fredag och lördag. För på På Spåret så var ett av resmålen till Halmstad (när ni läser detta så var det rätt många avsnitt sedan nu) och man började ställa frågor på Halmstads-profiler. En av dessa profiler var Ika Nord, känd från Ika i rutan som sändes i slutet på 80-talet/tidigt 90-tal.
 
Jag har berört detta ämne förr, men Ika i rutan alltså.... så otäckt jävla barnprogram! Jag var livrädd när det gick på tv. Läskiga kulisser, läskigt skelett (Åke) och läskig handling (som allt för ofta var mer luddig än den var tydlig).
 
Jag drömde alltså ångestladdade mardrömmar denna natt. Om Ika Nords karaktär ur sagda barnprogram!  Vaknade upp med svettig huvudkudde och andnöd. Vad är det med forna SVT-produktioner som gör att man, över tjugo år senare, fortfarande får kalla kårar?
 
Och låt oss inte ens tala om Syster Yster och Lillstrumpa - AAAAAAAAAARGH!
 
Nåväl, det om det. Nu är vi på väg tillbaka i Sverige igen. Det blir lite mellanlandningar i Stockholm innan det är dags att komma hem till kommunen. Så nästa inlägg blir ett livspublicerat. Håll ut!
Ika i rutan? More like Skrika åt rutan! - jag växte ifrån mina mardrömmar
Maria

Jag vet! Var helt förstörd när hon dök upp. Sambon kände inte igen det alls. Hatade Ika i rutan. Var livrädd.
Och Rädda Joppe var ännu värre!

Lillstrumpa och Syster Yster gillar jag dock, fortfarande, snart 30 år gammal. :D

Åse

Instämmer, skitläskigt program!

Fast jag har i och för sig märkt att jag får en klump i magen av många barnprogram jag tänker tillbaka på. Skrotnisse till exempel. Vet inte om det var tiden som gjorde konstiga produktioner eller om jag var ett väldigt känsligt barn.