Pelles värsta mardröm.

[Tidsinställt inlägg]
 
Jag fastande framför SVT och deras dokumentär om Drottningsholms slott i två delar. Har ni sett det? [Länk till del 1 här] Riktigt häftigt att få se delar av slottet som annars är stängt för allmänheten.
 
Jag har aldrig varit på just Drottningholms slott, men jag har besökt en hel del andra slott. Och det är en tanke som alltid slår mig när man får inblick i ett kungligt slott, nämligen "jag fattar inte att man kunde bo så här". Och då menar jag inte att jag är avundsjuk och ställer en massa retoriska frågor. Utan snarare att jag inte förstår hur man kan vilja ta sin fysiska kropp, med lemmar och själ, och självmant välja att flytta in i ett slott.
 
Ta bara slottet på Drottningholm. Rummen har sju meter högt i tak, ungefär en miljonrum (med tillhörande lönngångar!) och skiten är uppenbart hemsökt. Och då tror inte ens jag på spöken. Varför vill man bo här? Jag hade aldrig känt mig så ensam och utsatt som i ett gigantiskt slott. Det är därför som är rätt glad i min trånga två på 50 kvadrat. Jag vet var alla rum är och det är underskott på lönngångar (så vitt jag vet) där oinbjudna kan smyga upp på en.
 
Fråga: skulle ni kunna sova i ett rum som är åtta gånger åtta meter stort, har sju meter i takhöjd och med sändgen placerad mitt i rummet?
 
Vid ett tillfälle i dokumentären så får man se ett rum som fungerat typ som en utställning, där Carl Von Linné och någon kunglighet-som-jag-inte-minns-namnet-på en gång ställde ut diverse prycklar i displayskåp. I detta rum så finns också en sarkofag (aka mumielåda). I inslaget så berättar kronprinsessan Viktoria att kungafamiljen behövde passera detta rum, med tillhörande sarkofag, för att komma till deras privata residens/del på slottet och att hon var livrädd för sagda sarkofag som liten och därför kutade igenom rummet......
 
Det låter alltså som en jävla mardröm.
 
Alla säger att "man skulle köpa ett slott om man vann högsta vinsten på lotto". Inte jag. Ge mig ett plockepinnhus byggt på säker mark (alltså ej någon gammal kyrkogård) och fullproppat med Ikea-möbler, tack!

Summan av bullkryddan: slott freaks me the fuck out.
Taggar: Scared Pelle being scared
1 kommentar på "Pelles värsta mardröm."
[1] Anneli

Jag har varit i Drottningsholms slott som tonåring och det jag slogs av var hur otympligt det måste ha varit att kommunicera med sin familj när ex. maten var klar när rummen är så stora.

Svar: True! #royalproblems
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

LÄMNA EN KOMMENTAR
» Gillar du vad du läser? Passa på att följa mig på Bloglovin'.
» Vill du skicka mig ett mail? Skriv till pelle@pellespersonlig.se.
» Tänk på att alltid föra en trevlig ton i kommentarsfältet.
Namn:
Mail: (publiceras ej)
URL:
Kommentar: