Årets julkalender 2018.

På fredag är det äntligen dags, det är då jag kör igång med mitt enda kontinuerliga bloggande under ett år. Under tjugofyra julmysiga dagar så kommer jag att publicera en lucka om dagen av min alldeles egna julkalender. En kär gammal tradition sedan ungefär tidernas begynnelse.
 
Tema för årets upplaga av Pelles Personliga-julkalendern är "tillbakablickarnas månad" och är en hyllning till det stundande tioårsjubileet av den här bloggen. Varje dag fram till julafton så kommer jag att re-publicera blogginlägg som betytt mycket, som jag kan tänka på än idag, som var roliga, som var jobbiga och så vidare. Helt enkelt blogginlägg som stuckit ut från mängden!
 
Och man - oh man - vad detta inte är en lätt uppgift! Under mina tio år så har jag skrivit tusentals och åter tusentals blogginlägg. I början köttade jag ju på med 5-6 inlägg om dagen, så det har ju blivit en hel del så här tio år in i leken.
 
Men jag har hittat mina guldkorn och kommer att dela med mig av dessa till er nu! Med start på fredag! Mycket nöje!


KATEGORI: Julkalendern
TAGGAR: god jul! / julkalendern / julkalendern är här

Den mystiska fläcken.

Soffan har fått en fläck. Ja, det ser ut som... "sås". Men jag inte minnas att jag... "ätit mat" - ja, ätit mat - på/i/under soffan den senaste tiden. Men här är alltså denna fläck. Kan vara thaimatskvätt (så sås fo reelz alltså) men är osäker.
 
Funderar såklart på att skrubba bort skiten, men är rädd att det är en sådan där spökfläck som kommer tillbaka varje gång man försöker städa bort den. Ni vet, som det finns på hemsökta slott? Någon piga blev dräpt i salongen av godsägaren och fläcken efter hennes spillda blod går inte, oavsett hur mycket man gnor och tar i, att städa bort. En sådan fläck!
 
Fakta!
 
Eller så är jag bara lat..............?


KATEGORI: Okategoriserbart
TAGGAR: mystiska fläckar

Alias Grace.

Okej, det var ett tag sedan som jag körde ett tv-serietips här på etern. Därför: här och nu. Har ni sett Alias GraceNetflix? Jäkla bra alltså. Handlar om Grace och utspelar sig på old timey days (läs förr) och allt börjar med att hennes familj far västerut för att prova lyckan. Grace tar jobb på ett gods, ett mord sker och man börjar utreda "psykologiskt" om hon är den skyldige.
 
Jag säljer inte skiten som ett proffs, indeed att jag gör. Men det är bra, på heder och samvete! Serien är baserad på Margaret Atwoods bok med samma namn. Atwood ligger ju som bekant även bakom boken Handmaid's Tale, som också den filmatiserats och blev årets stora succéserie.
 
Alias Grace är mystiskt, spännande och bra! Betyget blir fyra mordmisstänkta sushibitar.
 


KATEGORI: Film och tv / Sushibetyg
TAGGAR: alias grace / kanada / mord och tjänarinnor

Fixa min vägg!

Jag har ju den här tavelväggen över tv:n. Långlivade läsare kanske minns när jag spikade upp den då det begav sig. Den blev rätt omtalad och omnämnd i något geekforum för tv-serier om jag minns rätt. Detta är alltså mitt altare min tavelvägg, fylld med mina (då) favoriter bland tv-serier och musik. Plus ett svart huvud och en klocka som tickar för högt.
 
Huvudet förresten, på tal om det, är det rasistiskt? Jag tycker det är så jävla fint och vill gärna ha det uppspikat. Men är det en nidbild? Är det kulturell appropriering? Jag vet helt ärligt inte riktigt och vill inte göra fel.
 
Men tavlorna alltså..... stöööön! De är rätt lökiga så här sex år senare. Har ni några tips? Jag vill inte ha foton på familjen, vänner och så vidare. Uäck! Det ska vara något kul! Jag var inne ett tag på att köpa en rulle med tegelstensmönstrad tapet och rama in skiten i varje tavla. Eller typ fylla alla ramar med folk fotade bakifrån? Så att det blev en vägg fylld med bakhuvuden, haha! Eller kanske bara en vägg fylld med bilder på border collies?
 
Hjälp!


KATEGORI: Okategoriserbart
TAGGAR: Yttersta viktiga saker