Den där clownjäveln.

Hej. Nu har jag varit borta. Igen. Alltså fan - det MÅSTE bli bot och bättring på det här. Vet inte ens vad jag ska skylla på den här gången? Jobbet igen? Kärleken? Höstdepp? Jag tar lite av varje ursäkt tror jag. Det har varit en hektisk, men deppig, jobbperiod som sedan varvats med ligga.
 
Ja?
Ja!
 
Tänker att jag ska försöka blogga en gång om dagen hela den här veckan. För att komma tillbaka "in the swing of things". För jag gillar ju fortfarande att blogga, det är kul! Måste bara få in vanan igen.
 
Annars? Jo, igår var jag på bio med några vänner och vi såg (äntligen) Det. Jag har ju kämpat med den boken ett tag nu och jag har nästan läst ut den. Men eftersom jag visste att den här första rullen bara skulle behandla delen/delarna i boken när förlorargänget är kids, så körde jag på ändå. Och jag tyckte den var bra! Jag vet inte vad det är med mig och varför jag plötsligt fått någon nyvunnen fascination för Stephen King...? Han har alltid varit lite av skräpkultur för mig (och jag har säkert bloggat om detta förr), men nu slukar jag allt. Jävla duktig författare, satan vad han kan sväng med ord.
 
Filmen var: välgjord, annorlunda från boken och spännande. Inte superläskig, men ändå riktigt bra! Betyget blir fyra clownsminkade sushibitar.
 
clown - pennywise - queen b - snåljåp - stephen king
Helena

Jag såg också filmen i helgen och gillade den. Eftersom jag har läst boken (om än för länge sedan, fast nu har jag börjat på den igen) var det några saker jag saknade, men annars tyckte jag att den fångade känslan i boken riktigt bra.

Stephen King har hängt med mig sedan unga tonår och jag har läst det mesta han har publicerat. Länge fick man skämmas över att man läste hans böcker, men jag upplever att han fått lite upprättelse på senare år. Han är ju otroligt skicklig på att bygga upp berättelser. Det jag invänder lite mot är dock hur kvinnor porträtteras i hans böcker. Har du läst Under kupolen? Det är den helt klart bästa av de böcker han gett ut på senare år. Fast se inte serien!

Svar: Han är så jävla skicklig med språk att jag blir helt ställd varje gång jag läser! Och ja, jag har tänkt på det du skriver om SK och hans sätt att skriva om kvinnor. Det är lite... inte rätt i tiden längre (om det nu någonsin varit "rätt"....). Har inte läst Under Kupolen, men sett serien. Den var HEMSK! kanske ska ge mig an den boken också! :)
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

Helena

Nä, hans sätt att skriva om kvinnor är lite gubbigt, om man ska vara snäll. Jag var superpeppad (om än med ett stänk av avvaktande) inför Under kupolen-serien, sedan såg jag ett avsnitt och vägrade resten. Inte nog med att den var rätt dålig i sig, när de dessutom hade gjort om huvudkaraktärens bakgrundshistoria och ett gäng andra saker var det mer än jag kunde acceptera. Men boken är bra. Fast lika lång som Det...