S ö r j a.

The moment when you kammar håret på morgonen, vandrar halvmilen i duggregn och tvingas gå runt med Tintin-inspirerat, smörslickat hår hela dagen på jobbet. Jag brukar inte köra på med hårvax annars, men idag - den första skitblöta höstdagen - så valde jag detta och håret blev en s ö r j a.
 
S metigt
Ö rk!
R rufsigt
J ävligt vidrigt
A vskyvärt


KATEGORI: Okategoriserbart
TAGGAR: sörjan

Det här med roastning.

Jag följde debaclet som följde efter Jimmie Åkessons roastning i Morgonpasset i P3 igår, där samtliga partiledare de senaste veckorna fått sina fiskar varma.
 
Och det här är inget försvarstal till Jimmie Åkesson - det är det verkligen inte. Jag delar inte hans politiska (läs: rasistiska och misogyna) syn på samhället. Nej, så är det inte. Det är bara det här med "roasting"... "roastning"? "Rostbiff"....? Varför är det ansett att vara så ädelt och fin att bli roastad? Det är ju egentligen ett tillfälle där utvalda personer får tillfälle att hacka på ens person, utseende, bedrifter och misstag.
 
Eller är man generös som tillåter sig roastas? Jag fattar fan inte. Jag vet att jag kan garva åt en roastning. På grund avjag visst är elak som person (till exempel när Petra Mede går hårt ut på Cecilia Frode). Men jag kan köpa att det inte är en "konstform" (host) för alla. Semi-mobbning som det är.
 
Som jag sa så är det här inget försvar för JÅ. Värt. Att. Notera.
 
Vad säger ni?


KATEGORI: På tapeten
TAGGAR: jimmie åkesson / morgonpasset i p3 / roastbiff

P-boten och illaluktandet.

Levererat direkt från världens mest artsy Instagram-konto @pellespersonliga
 
Oh boy har jag haft en rövig vecka. Jag har förvisso varit i Malmö och Köpenhamn sedan sist vi sågs (se fjärde klass-kollaget ovan) och det var mer än okej. Men jag har varit så trött. Så trött. Så jävlaaaa trött! Hela helgen är ett enda töcken av dimmiga minnen.
 
Så vi for alltså till Danmark i fredags för att vi skulle på 30-årskalas i Malmö. 

(MVG i geografi - check!)

Danmark var på fredagen och Malmö, Sverige, var på lördagen. Väldigt bra helg, men jävligt slitsam som sagt. Såg en hel del skoj i Köbenhavn fo i helvede och hade det skitbra på kalaset/festen. Grattis Lisen! Fan vad du är lastgammal nu. Trettio jävla barre alltså. Välkommen till klubben!

Sen kom måndagen och det bestående zomiehumöret och jobbet var kaos. Tror ni inte att jag fått en p-bot när jag kom hem? Varför? För att jag glömde flytta bilen på grund av att jag blandat ihop veckorna. Man får inte stå där tisdagar på jämna veckor. Jag tänkte "bäst att flytta bilen idag för det är ju vecka 34....".
 
Det är vecka 35.
 
Fick en bot i förra veckan. Så ofta kör jag alltså min bil.
 
OCH - till råga på allt det - så missade jag min tvättid. Mvh luktar illa.


KATEGORI: Pelles vardag
TAGGAR: köbenhavn / malmoe / p-bot / resa

Det värsta vi har.

Det är några grejer som stör mig med den här nya lyan (som jag bott i i snart ett halvår). Den är rätt mycket skabbigare än min förra, som var helt nyrustad. Till exempel så drar det från balkongdörren, badrummet är orangemålat och rören låter som hej kom och hjälp mig. Men överlag är den mer än okej och den är billig och den ligger i stan och den har fin planlösning och så vidare. Jag kommer inte bo här hela livet, men den passar skitbra just nu.
 
Men - vad den har och som jag avskyr - är ett sådant där stänkskydd i glas över spisen (se bilden ovan). Jag hatar det. För en normallång 1,80-person så är det alltid i väggen och man blir således blind under matlagningen. Skiten är dessutom a l l t i d skitigt. Vilket FÖRVISSO innebär att det gör sig job, men jag hatar att det alltid är skitigt.

Ja! Ni får inget mer idag!

Starkt material det här.


KATEGORI: Okategoriserbart
TAGGAR: fetterna i vardagen