Avdelning dåliga filmer.

Gäääääääääääsp!
 
I söndags så unnade jag och en kompis oss ett biobesök och såg den väldigt omtalade Hereditary. "Det är den läskigaste skräckisen i år" och "en ny modern skräckklassiker" har lovordern bland annat låtit. "Kul" tänkte vi och råkade bygga upp förväntningar inför vårt besök. 
 
Kan med handen på hjärtat säga att det här en av de sämsta filmerna jag någonsin sett. Det var inte bara det att den inte var läskig (i och för sig väldigt individuellt ja), den var dessutom heeeelt obegriplig. Inte ens när man fått allt förklarat för sig så var den logisk. Och då skulle jag ändå kalla mig normalbegåvad inom de flesta områden i livet. Sen hade man också gjort konstiga, stilistiska grepp som var helt onödiga och gjorde en sömnig på köpet. Vid ett tillfälle så väste jag "men vad är det för skit" och folk på raderna framför och bakom fnissade instämmande.
 
Handling i korthet: en mormor dör, mammam blir skitskum, det kommer något medium, sonen röker på, pappan är som pappor mest är i filmer (lugn och arg), någon brinner upp, man hör plopp!-ljud då och då.
 
O. BE. GRIP. LIG. Vill du jättegärna sen den här filmen, så föreslår jag att du hyr den efter release. Spara din +120 spänn och gör något annat.
 
Nä!
Usch!
Dåligt.
ZzzZzZZzz - hereditary - toni colette