Det värsta vi har.

Det är några grejer som stör mig med den här nya lyan (som jag bott i i snart ett halvår). Den är rätt mycket skabbigare än min förra, som var helt nyrustad. Till exempel så drar det från balkongdörren, badrummet är orangemålat och rören låter som hej kom och hjälp mig. Men överlag är den mer än okej och den är billig och den ligger i stan och den har fin planlösning och så vidare. Jag kommer inte bo här hela livet, men den passar skitbra just nu.
 
Men - vad den har och som jag avskyr - är ett sådant där stänkskydd i glas över spisen (se bilden ovan). Jag hatar det. För en normallång 1,80-person så är det alltid i väggen och man blir således blind under matlagningen. Skiten är dessutom a l l t i d skitigt. Vilket FÖRVISSO innebär att det gör sig job, men jag hatar att det alltid är skitigt.

Ja! Ni får inget mer idag!

Starkt material det här.
fetterna i vardagen
Marie

Det är alltså inte av den typen som man kan putta upp så det inte är i vägen? I så fall, ja – sämst!

Helena

Jag undrar samma som Marie här ovan, och lägger till att det ser ut att vara av den typ som man kan fälla upp, eftersom det finns en skruv där längst ned på skyddet, men det ser inte ut att finnas någon längst upp.

Svar: Men kan fälla upp, men inte allt. Det sticker ner typ 10-15 cm fortfarande. Och jag är lång, så det är drygt som fan.
Pelle

Marie

Säg inte att du bott där i ett halvår utan att ha provat fälla upp stänkskyddet

Svar: Mä joo, men når man nästan 2 meter över havet, så är det ändå störigt med den lilla kanten som sticker ut (som sticker ut trots att man fällt upp)
Pelle

Marie

Ah, förstår!

Svar: Tack! Betyder mycket <3
Pelle

Helena

Åkejrå. Jag antar att det ska ha sina fördelar att vara en kortis, så att det inte har upplevts som något problem med den kant som är kvar när man fällt upp.