Lucka 17 - Evil Dead

Vi fortsättter (återigen) på skräcktemat och idag vill jag tala om Evil Dead och re-maken av originalet som kom 2013. Jag minns när jag såg den här första gången och blev helt lyrisk av den. Den är både lika delar blodig som fan och skitspännande. 
 
Handling i korthet: ett gäng vänner samlas i skogen för att. gå en av medlemmarna att tända av och bli av med sitt drogberoende. Rätt som det är hittar man en lucka till källaren son kryllar av döda katter och likstank. På ett bord hittar man också en bok - "dödens bok" - som har inskriptioner att boken ska undvikas och inte läsas högt ur. Men eftersom det här är Hollywood så är det ett ärkepucko som ändå väljer att lösa en ramsa högt och unleasha den värsta demonen av alla. En demon som inte vill något hellre än att se alla i stugan döda.
 
GAH! 
Det här är crazy shit. Älskar't!


TAGGAR: julkalendern / lucka 17

Lucka 16 - Poltergeist

Det är dags för ännu en god klassiker. Vem här har inte sett Poltergeist? Det är verkligen en skräckfilm som ändrade genren och gjorde den mer hands on. Eller vad jag om det egentligen? Men det känns som om innan den här rullen så var det bara en "viss typ av skräck" på marknaden. Samma sak var det innan Exorcisten gjorde nedslag i filmhistorien, För att inte tala om hur det var innan Psyco eller Rosemary's Baby.
 
Handling i korthet: återigen har vi att jobba med en familj som precis flyttat in i ett nybyggt hem. Barnen trivs, poolen byggs på bakgråden och spöken huserar i köket. Sant! Det bor spöken i huset som snabbmöblerar köksstolarna och skjutsar yngsta barnet tvärs över golvet. Samma unge låter meddela att spökena, så kallade "poltergeist" eller "bullerande", flyttat in genom att hoppa ur tv:n. Rätt som det är så brakar helvetet löst och familjen får kämpa för sina liv mot dessa andar.
 
Den här filmen gjorde mig också sömnlös som liten. Men såg den gjorde jag, gång på gång på gång på gång. I efterhand har jag fått lära att det är riktiga skelett som används i poolscenen, de som flyter upp när mamman i familjen faller i. Hur jävla sjukt? 


TAGGAR: julkalendern / lucka 16 / poltergeist

Lucka 15 - Besökarna

Jäklar vilken kvalla på de här bilderna. Lucka femton tillägnas en svenska überkultklassiker med Lena Endre och Kjell Bergqvist i huvudrollerna - Besökarna. Den här filmen gav mig så jävla mycket mardrömmar som liten, alltså satan vad jag låg sömnlös. 
 
Handling i korthet: det är same old story, en familj flyttar in i ett hus där mystiska saker börjar hända. Sen kommer Johannes Brost och jagar spöken, så att Lena Endre får nog och drar från stan. Minns också scenen med brevbärarna som tog sig lite för mycket friheter och bara kliver in i huset. Wtf?
 
Det här är kanske inget mästerverk, men det är nära på allmänbildning att någon gång ha sett och känna till den här filmens existens. Om inte annat för slutscenen när spöket till slut visar sig. Creepy!


TAGGAR: besökarna / julkalendern / lucka 15

Lucka 14 - The Kingdom

Idag vill jag ta upp en film som jag ofta talar varmt om och det är The Kingdom. Det lustiga i kråksången är att jag fan inte minns vad den handlar om, utan minns bara att jag var helt jävla såld på den efter att ha sett den första gången. Och ibland kan ju det räcka bara det eller hur? Vad som skulle tala emot att jag gillar den här filmen är dock skådespelarensemblen. Det är ju alltså Jamie Foxx, Jennifer Garner och Jason Bateman (!) som leder filmen.... alltså uäck! Inget illa men't till någon av de dock.
 
Handling i korthet: ????

Någon som kan fylla i om den här filmen är bra eller inte? Sviker minnet mig? 


TAGGAR: Lucka 14 / julkalendern / the kingdom