Lucka 24 - Ensam Hemma

Okej, jag tog ett safe card idag. Fan det är julafton, inget kommer att läsa det här ändå. Den som läser idag får gärna kommentera med ett "usch vilket tråkigt val pelle fyyyyy" i en kommentar. 
 
Handling i korthet: alla vet handlingen till Ensam Hemma.... annars googla.
 
GOD JUUUUUL!
HO!
HO!
HOOO! 


TAGGAR: ensam hemma / home alone / julkalendern / lucka 24

Lucka 23 - The Virgin Suicides

Vi kör en tillbakablick även idag och går hela vägen tillbaka till 1999 års bästa film, The Virgin Suicides. En film som jag tror är Sofia Coppolas först långfilm. Men vad vet jag om den saken? Inte mycket. 
 
Handling i korthet: fyra systrar sörjer sin döda syster, som tog sitt liv genom att hoppa från husets övervåning och rak ned på ett staket med vassa pålar (?). Ett grabbgäng blir nyfikna på de mystiska - och fortfarande i livet - systrarna Lisbon. Ingen vet något om de mer än att de har en sträng farsa och en väldigt religiös mor. Den som styr i syskonskaran är Kirsten Dunst, som gör allt som en rebell gör för att provocera sina päron. Filmen slutar upp i en väldigt stark och vidrig scen. Spoiler!
 
Den här DVD:n har jag på vinden och den har jag lyckats repa på något vis. Vill minnas att min sketna DVD-spelare vägrade spela upp skiten, utan envisades med att spotta ut filmen. Jag behöver testen exet igen i lite nyare maskiner. Bra film i alla fall. Och med ett (såklart) bra soundtrack. Tips!


TAGGAR: julkalendern / lucka 23 / the virgin suicides

Lucka 22 - The Perks of Being a Wallflower

Den här filmen har jag talat varmt om flera gånger genom bloggåren - The Perks of Being a Wallflower. Jag och Ellen snubblade över den en dag och båda två blev helt jävla tagna. 

Handling i korthet: den extremt introverte Charlie börjar high school och när han tror att han kommer vara ensam för resten av skolåret, så kommer två sista-klassare och tar han under sin vingar. Samtidigt som han är glad för sina nya vänner, så sörjer han självmordet på sin bästa kompis och fajtas med sina egna demoner. 
 
Den där handlingsbeskrivningen sa ju inte värst mycket, jag vet. Men det är en svår film att prata om utan att spoila något. Det är en viktig film i sitt ocensurerade sätt att skildra ungdomar och deras problem. Bra musik är det också och det har vi ju lärt oss att jag tycker är viktigt. Go ett bra soundtrack!


TAGGAR: The perks of being a wallflower / julkalendern / lucka 22

Lucka 21 - Nu och för alltid

Ett svårhittat tips idag till alla er. Det var av en slump som jag på nittiotalet spelade in Nu och för alltid på fyran. Jag minns att hallåan "påade" filmen som en kvinnlig version av Stand By Me. Och jag klickade på "Rec" på dirren och sen såg vi den här skiten om och om och om igen.

Handling i korhet: fyra kvinnor mitt i livet möts efter 20 år och börjar se tillbaka på ungdomen. Man får då följa deras upptåg och se svårigheterna i deras liv. En är ett bortglömt ensambarn, en annan har ätstörningar, en tredje sörjer sin döda mamma och så vidare.

Jag minns den här som jävligt rolig, delvis sorglig och med skitbra musik. Det var den här rullen som fick mig att börja gilla femtio-, sextio- och sjuttiotalsmusik. Många bra skådiar också, så som Christina Ricci, Thora Birch och Gabby Hoffmann. Fan, jag måste hitta den igen så att jag får se skiten. Någon som vet var den kan ses? Blir dig evigt tacksam då!


TAGGAR: Now and then / Nu och för alltid / julkalendern / lucka 21