Lucka 15 - Besökarna

Jäklar vilken kvalla på de här bilderna. Lucka femton tillägnas en svenska überkultklassiker med Lena Endre och Kjell Bergqvist i huvudrollerna - Besökarna. Den här filmen gav mig så jävla mycket mardrömmar som liten, alltså satan vad jag låg sömnlös. 
 
Handling i korthet: det är same old story, en familj flyttar in i ett hus där mystiska saker börjar hända. Sen kommer Johannes Brost och jagar spöken, så att Lena Endre får nog och drar från stan. Minns också scenen med brevbärarna som tog sig lite för mycket friheter och bara kliver in i huset. Wtf?
 
Det här är kanske inget mästerverk, men det är nära på allmänbildning att någon gång ha sett och känna till den här filmens existens. Om inte annat för slutscenen när spöket till slut visar sig. Creepy!
besökarna - julkalendern - lucka 15
Ewe

Den här filmen alltså. Min syster tvingade mig att se denna när jag var 6 år. Efter det hade jag så svårt att sova och kollade alltid på väggarna när jag vaknade om tapeterna var kvar fortfarande. Just det glömmer jag aldrig. Men den var oxå den film som gjorde att jag började tittade på så mycket skräckfilm så något ska den väl ha 😏