Lucka 16 - Poltergeist

Det är dags för ännu en god klassiker. Vem här har inte sett Poltergeist? Det är verkligen en skräckfilm som ändrade genren och gjorde den mer hands on. Eller vad jag om det egentligen? Men det känns som om innan den här rullen så var det bara en "viss typ av skräck" på marknaden. Samma sak var det innan Exorcisten gjorde nedslag i filmhistorien, För att inte tala om hur det var innan Psyco eller Rosemary's Baby.
 
Handling i korthet: återigen har vi att jobba med en familj som precis flyttat in i ett nybyggt hem. Barnen trivs, poolen byggs på bakgråden och spöken huserar i köket. Sant! Det bor spöken i huset som snabbmöblerar köksstolarna och skjutsar yngsta barnet tvärs över golvet. Samma unge låter meddela att spökena, så kallade "poltergeist" eller "bullerande", flyttat in genom att hoppa ur tv:n. Rätt som det är så brakar helvetet löst och familjen får kämpa för sina liv mot dessa andar.
 
Den här filmen gjorde mig också sömnlös som liten. Men såg den gjorde jag, gång på gång på gång på gång. I efterhand har jag fått lära att det är riktiga skelett som används i poolscenen, de som flyter upp när mamman i familjen faller i. Hur jävla sjukt? 
julkalendern - lucka 16 - poltergeist