Lucka 18 - Don't Breathe

När jag skrev gårdagens lucka så kom jag att tänka på en annan film där Jane Levy spelar huvudrollen och det är den gastkramande thrillern Don't Breathe. Jag tror även det är samma regissör som registerat både Don't Breathe och Evil Dead nu när jag tänker efter. Men självklart är jag för lat för att kolla upp det. 

Handling i korthet: ett gäng småtjuvar bestämmer sig för att göra inbrott hos en blind krigsveteran för att stjäla en summa pengar han fått i skadestånd efter att hans dotter blivit överkörd av stadens borgmästare (typ något sådant). Vad man inte räknat med är att denna veteran är en fullblodsgalning som gör allt för att skydda vad som är sitt. Självklart förväntas man vara på hemägarens sida, men rätt snart visar det sig att det här en crazy motherfucker och att man rätt snart lägger alla sina kulor på tjuvgängets påse.
 
Såg den här på bio för två-tre år sedan typ och sket nästan ner mig. Den låter rätt lökig när man förklarar den så här, men jävlar vad den här är spännande. Hörde här om veckan att man planerar en uppföljare. Vad som är bra här också är att rullen streamas på Netflix i skrivande stund. TIPS! TIPS!
don't breathe - julkalendern - lucka 18