Lucka 7 - Léon

Okej, så alla som har minsta lilla filmintresse och har haft en period av att glutta på så kallade "kultklassiker" har säkert redan sett dagens film-lucka. Men för som inte har sett följande, se León. Den är bra, den är spännande och den har Natalie Portman. Jag vet inte varför, men jag gillar verkligen Portman! Hon har liksom något medmänskligt och "vanligt" över sig, som många Hollywood-muppar verkar sakna.
 
Handling i korthet: Portmans (karaktärs) familj blir brutalt avrättad när hon är till affären för att handla mat.  Hon kommer tillbaka till lägenheten när massakern fortfarande håller på att ske och hon knatar rakt förbi sin dörr och låtsas att hennes ärende är till familjens granne. Mannen som öppnar är Léon, profesionell lönnmördare, och de båda blir snart bundsförvanter i mördandets spår. 

Fick precis se att det här den 29:e bäst topprankade filmerna på IMDb.com. Är inte det ett kvitto på dess excellens så vet jag inte vad som längre är bra eller dåligt. Typ...  Filmen finns förresten på Netflix. Ös på!
Lucka 7 - julkalendern - léon