Dags att förklara vad det här handlar om (Dag 6).

Nu så, här kommer äntligen en förklaring till de senaste dagarna av maniskt bloggande. För en förklaring finns det. Det hela började samma dag som jag och Oscar åkte mot Arlanda dagen innan avfärd till Florid den 17 december. Jag satt på bussen och reflekterade över 2019 och hur jag mått, vad jag har gjort och allt det där basic white bitch-tänket som alltid kommer runt december varje år. 
 
Så 2019 var ett bra år på många sätt. Fullt av upplevelser, glada minnen och... jobb. Massor av jobb. Jag har jobbat så mycket under det gångna året att det är typ det enda jag minns av årtiondets sista 365 dagar. Stundvis har jag till och med jobbat så mycket att jag börjat gråta när jag kommit hem. Av ren och skär utmattning. Och jag gråter aldrig, eftersom jag är den minst blödiga personen som gått i ett par skor.
 
Misstolka mig rätt - jag har världens roligaste jobb idag! Jag älskar det! Det är utvecklande, det är roligt och jag har fått möjligheten och äran att vara med och påverka en stor organisation på flera sätt. Det är heller ingen som tvingat mig att jobba så mycket som jag gjort. Tvärtom så har jag fått flera uppmaningar om att chilla och "släppa det", utan att jag valt att höra på. Så att jag har överjobbat och blivit trött är fullt ut helt mitt eget fel och ingen annans. 
 
För jag har alltid varit av den uppfattningen att jobbet ska vara något sekundärt i ens liv. Oavsett vad man jobbar med och hur kul det är. Ens yrke ska inte definiera ens person och ta upp all ens vakna tid. Det kommer bara sluta med utmattning och förvirring. Jag är inte Pelle Nilsson teamledare på företag X, jag är Pelle Nilsson, man 32 år, som gillar att upptäcka världen och vara kreativ
 
Ooooooch så är vi framme till hela poängen/syftet/förklaringen till allt det här babblet. Jag har bestämt mig för att ha en bucketlist för kommande år! En lista över 50 saker som jag alltid velat testa, som jag mår bra av, som stimulerar min kreativiet och som är lite utmanande. Det kommer inte vara en lista av bergsbestigningar och älgskjutande, utan en lightversion med sådant som också kan ske från soffan. En av punkterna är till exempel att väcka den här bloggen till liv och skriva minst ett inlägg om dagen under 2020. 
 
Jag fick hela idén från Therese Lindgren som dedikerade hela 2017 åt sin egen bucklist. Det blev en hel drös med videos som jag precis sett om. 
 
Jag tror på det här. Och jag tror att jag kommer att må bra av det. Back to the roots för Pelle Nilsson, former bloggkändis (lol). Det känns kul att ha ett internetprojekt att ägna året åt istället för en massa jobb, samtidigt som man betar av lite skit "man borde testa och göra". Det blir hyfsat förutsättningslöst (men snyggt) också så att inte stressen från jobbet inte istället blir stress över det här projektet. Fast så kommer det inte bli, jag känner mig själv för väl för det.
 
Jag kommer att använda Instagram som främsta medie och publicera både bilder och klipp på kontot @pellebucketlist, varvat med blogginlägg och uppladdningar på "andra ställen" [Hint, hint]. I skrivande stund finns inget på Instagram-kontot publicerat. Håller på och klurar på det grafiska och lite annat först. Men håll till godo, för snart så är det jävlar i mig igång!
 
 
bucketlist - projekt - välmående
Ida L

Yes! Fan vad bra och kul på alla sätt och vis! Välkommen tillbaka! ;)

Svar: Tack! Det kommer bli toppen! :D
Pelle

Ellet

Asch, Instagram! Men förstår att det är smidigt att använda på det viset.

Kul att du ska blogga igen, den här segheten sitter och väntar förgäves på att folk ska börja med det igen! :D

Svar: Instagram är ju bra! Össsssss pååååå
Pelle

Chris

Ah helt rätt, en är inte sitt jobb! (Säger jag alltid pga har tråkigt jobb men bra kollegor o bra lön så kör ändå 🤪)
2020 är alltså året jag börjar läsa blogg igen?! Minns inte sist de hände. Men måste ju nu! Jävlar va många år sedan de måste va jag började läsa din blogg 😂

Svar: HEJ! Kul! Ja, vi har hängt i varandra länge nu 😂
Pelle