Ett loppis-måste ha (Dag 76)

Av en ren slump så hamnade jag på Erikshjälpen i helgen. Gick in utan förhoppningar om att hitta något (det gör jag sällan). Men så, när jag stod bland böckerna, så sprang jag på böckerna ovan. Röda bokryggar prydda med ett guldfärgat förstoringsglas, precis som de jag såg i päronens bokhylla som ung. Här fanns en hel uppsättning av Nordisk kriminalkrönika. True crime-poddarnas heliga graal när det kommer till fall som skett i närområdet.

Visste ej att det var den här skiten som far hade uppraddade? De såg alltid extremt lökiga ut, så inget som lockade en klåfingrig Pelle. Om en bara vetat vad spännande läsning som väntade inuti. 

Kan inte släppa de här böckerna. Såldes för 25 spänn/styck. Men köpte inga den här gången, tänkte först fråga hemmavid vad som blev av mor och fars uppsättning. Men lite flax kan man kanske få med sig skiten hem gratis?
 
Kanske blir true crime-bloggare från och med snar? 
bucketlist - nordisk kriminalkrönika - pelle på loppis - pelles bucketlist 2020
A

Omg de där hade (har?) morfar! Fatta vad många böcker man behövde för att ha någon chans att faktiskt kunna kolla upp något pre internet. Så mycket vi bara fick gå och undra över för vi hade inte rätt uppslagsverk för just den nischade frågan.