Fredag den 13:e (Dag 73)

Det är fredag den 13:e och jag ska strax iväg och klippa håret. Spännande och se hur skiten slutar. När jag insåg detta så började jag också fundera på det här med "fredag den trettonde" och dessa mytomspunna datum. Varför har det blivit en grej? Låt oss undersöka. 
 
Enligt Wikipedia: "Föreställningen om fredagen den trettonde som olycksdag kan tidigast beläggas i mitten av 1800-talet, och verkligt spridd bland folk i allmänhet blev den först på 1900-talet. Idén vann anklang inte minst inom litteraturen, till exempel i Thomas W. Lawsonsroman Friday, the Thirteenth (1907), som handlar om panik bland börsmäklare på Wall Street [...]". 

Visste ej! Det är rätt längesedan ändå. Jag tänkte att det hade med slasherfilmerna från 80-talet att göra.
 
"Ett av de senaste tillskotten är att ett betydande antal ordensmedlemmar från Tempelherreorden blev fängslade av Filip IV av Frankrike fredagen den 13 oktober 1307 på order av påven Clemens V. Många av dessa torterades och avrättades dessutom." 
 
Tempelriddarna alltså, det här vi ett helt eget inlägg värt att skrivas! 
 
"Enligt en omfattande olycksgranskning som försäkringsbolaget Trygg-Hansa gjort inträffar nästan sju procent färre skador under fredagen den 13 än under en genomsnittlig dag och tre procent färre skador fredagen den 13 än under en genomsnittlig fredag."
 
Haha! Ändå rätt kul! "Bäst att vara försiktig idag då, men fuck alla andra dagar". 
 
Om talet 13 skriver Aftonbladet: "[...] Än i dag finns en hel del vidskepelse kring talet – vissa flygbolag har ingen stolsrad med numret 13 och hotell saknar ibland rumsnumret".
 
Sådan här logik blir jag aldrig klok på. Även om väljer att helt plocka bort den trettonde raden och kalla den "fjorton" istället, så är det ju ändå rad tretton du sitter på!? Jävla kokosnötter. Som människor som helt skiter i att ha en våning 13...???
 
Lycka till till mig och mitt hår i alla fall!
bucketlist - fredag den 13:e - pelles bucketlist 2020
Smulfrun

Har hört om kinesiska hotell där den trettonde våningen finns, men kanske typ under 1 meter från tak till golv och utan att hissen stannar där (finns ingen 13-knapp o hissen). För som du säger, det finns ju alltid en våning 13 oavsett vad man kallar den. Vet inte om det är sant men har hört om det i alla fall.