Fototårta – enkel väg till wow-effekt

Gör barntårtan till en riktig höjdare med personlig touch!

Vill du ta barnkalaset till nästa nivå? Glöm tråkiga standardtårtor. Med en personlig bild eller tema kan du förvandla tårtan till en riktig snackis.

Fototårtor är ett enkelt knep för att imponera på både barn och vuxna. Du väljer själv bilden som ska pryda tårtan genom att ladda upp den online. Perfekt för att matcha barnets intressen eller kalasets tema.

Babblarna-tårta storfavorit bland de yngre

Låt oss ta Babblarna som exempel. Dessa färgglada figurer är en storfavorit hos många småttingar som många önskar sig en babblarna tårta.

Så här fixar du en Babblarna-tårta:

  1. Beställ en ätbar tårtbild online med Babblarna-motiv genom att knäppa en egen bild och ladda upp.
  2. Baka en enkel tårtbotten eller köp färdig.
  3. Täck tårtan med vit marsipan eller frosting.
  4. Lägg på tårtbilden – klart!

Vill du ta det ett steg längre? Då kan du komplettera med tårtdekorationer i form av Babblarna-figurer. Placera ut Babba, Bibbi och gänget på tårtan för en 3D-effekt som garanterat imponerar.

Fler roliga tårtidéer för barn 3-10 år

Djurtårtor
Populära bland yngre barn. Prova en igelkottstårta med chokladpinnar som taggar, eller en lejon-tårta med spritsad man av gul eller brun kräm.

Sagoinspirerade tårtor
Låt barnets favoritsaga inspirera. En Pettson och Findus pannkakstårta passar 3-5-åringar, medan en enhörningstårta med regnbågsfärger inuti är populär bland 5-8-åringar.

Leksaksinspirerade tårtor
Forma små rektangulära tårtor till en Legotårta, eller dekorera med Ninjago-figurer för fansen.

Sporttårtor
En fotbollstårta med svarta och vita fält eller en hockeytårta formad som en rink passar sportfantasterna. Kan vara lite krångligt att få till men resultatet brukar kunna bli grymt.

Mer än bara tårtan

Glöm inte att matcha resten av kalaset med mat och dryck. Oavsett tema funkar det utmärkt även på vimplar, ballonger och partyhattar. Ofta går dessa att beställa till bra priser på Amazon och liknande nätbutiker.

Kom ihåg: En personlig tårta handlar inte alltid om perfektion. Det viktiga är att den speglar barnets intressen och barn kollar inte alltför noga enligt vår erfarenhet. Så ge det ett försök, vi garanterar att ditt barn kommer bli lyrisk oavsett hur resultat blir! 🙂

pär hansson skribent

Pär Hansson är grundare av pellespersonliga.se och det är mestadels hans tankar som du får följa här på denna sida.