Vem Vann Handbolls EM 2024

Många ställer sig frågan om Vem vann Handbolls EM 2024. Svaret är att Frankrike vann Handbolls EM 2024. Men det satt långt inne mot regerande EM och VM mästarna Danmark. Såhär gick det till.

Storfavoriterna Danmark

Danmark klev in i Europeiska mästerskapet som solklara favoriter och vinnaroddset innan turneringen låg endast på cirka 2.00, vilket är ett av de lägsta oddsen som varit på ett handbolls EM innan turneringen dragit igång.

Innan mästerskapet hade inte Danmarks handbollslag förlorat en match på över 2 hela år, vilket borde vara något slags rekord. På grund av detta så var man såklart stora favoriter att ta hem slutsegern.

I gruppspelet såg det stabilt ut även fast man bara lyckades vinna med någon boll mot exempelvis Sverige. Men i slutspelet såg det enklare ut och fram till finalen var det aldrig egentligen någon större utmaning.

Finalen mot Frankrike

Finalen såg mestadels ut som den brukar med det danska Handbollslaget. Man var fantastiskt heta på chanserna och ledde egentligen stabilt hela matchen. Framförallt var det deras genomskärare som gav fina resultat och Fransmännen hade problem att få stop på dom.

Men Frankrike kämpade sig kvar i matchen och mot slutet så kom man närmare och närmare. Danmark började till slut börja darra lite och missade riktigt fina lägen samtidigt som Frankrikes målvakt verkligen storspelade mellan stolparna. Frankrike lyckades till slut kvittera i en makalöst spännande match och i förlängningen så var Frankrike faktiskt det starkare laget.

Sveriges uttåg med bitter eftersmak

Sverige såg verkligen starka ut under hela mästerskapet och Palicka i målet var såklart en stor anledning till detta. Precis som Gottfridsson som alltid är typ den viktigaste spelaren i det svenska handbollslandslaget.

I semifinalen mot Frankrike så är man i stort sett klara men trots det så lyckas Fransmännen på ett stillastående frikast kvittera på matchens sista skott. Repriserna visade att den Franska spelaren tydligt lyfte på foten vid kastet och det borde dömts bort. Riktigt tung förlust men man kunde trösta sig med en bronsmedalj till slut i denna fantastiska sport.

pär hansson skribent

Pär Hansson är grundare av pellespersonliga.se och det är mestadels hans tankar som du får följa här på denna sida.