Sara Bäckmo – en av Sveriges största trädgårdsbloggare

Sara Bäckmo driver en av Sveriges mest populära trädgårdsbloggar som heter Skillnadens Trädgård. Här delar hon med sig av sina bästa odlingstips och berättar om livet som trädgårdsbloggare.

Sara har odlat sedan barnsben och driver idag Skillnadens handelsträdgård utanför Växjö. På bloggen skriver hon om allt från fröer och gödsling till skördetips och recept. Hennes mål är att inspirera fler att börja odla själva och i det finner hon ett stort nöje.

– Jag vill visa att det inte behöver vara svårt att odla sin egen mat. Med rätt kunskap kan vem som helst lyckas, säger Sara.

Vuxit mycket sedan starten 2015

Bloggen har vuxit stadigt sedan starten 2015 och har idag tusentals följare. Sara lägger ner mycket tid på att skapa intressant innehåll, svara på läsarfrågor och utveckla samarbeten med företag i branschen.

– Det har varit en lång process att bli bekväm i rollen som kommersiell bloggare. Men jag har lärt mig att se det som ett sätt att kunna jobba med min passion på heltid, berättar hon.

Saras varma och jordnära stil är uppskattad av läsarna. Hon vågar visa upp både framgångar och motgångar i odlingen. Hennes trädgårdsblogg har blivit en viktig mötesplats för trädgårdsintresserade från hela landet kan man lugnt påstå.

Framtidsplaner för bloggen

Framöver hoppas Sara kunna utveckla Skillnadens till en heltäckande plattform för odlingskunskap, med saker soim mer videomaterial och onlinekurser. Men grundtanken kommer alltid vara densamma:

– Jag vill peppa andra att upptäcka glädjen i att odla och laga mat på det man själv har fått fram. Det ger så mycket tillbaka, avslutar Sara.

pär hansson skribent

Pär Hansson är grundare av pellespersonliga.se och det är mestadels hans tankar som du får följa här på denna sida.