Allsvenskan 2024 – Blir det en repris?

Allsvenskan 2024 blev en fantastisk säsong där allt avgjordes i den sista matchen mellan Malmö FF och Elfsborg i denna fantastiska sport.

Det var endast sjunde gången i historien som Allsvenskan faktiskt avgjordes genom en direkt avgörande match mellan två lag. Inför sista matchen så var det Elfsborg som hade täten med tre poäng men Malmö FF låg bara tre poäng bakom och vid vinst skulle de gå om Elfsborg tack vare bättre målskillnad.

Elfsborg stred på tappert men Malmö FF kunde vinna matchen med 1-0 efter en diskutabel straff inslagen av Isaac Kiese Thelin. Tack vare detta slutade man på lika poäng med med två mål bättre målskillnad.

Frågan är, blir 2024 lika spännande eller kommer årets säsong avgöras tidigare?

Om vi kikar på statistiken från Allsvenskan 2023 så kan vi se att både Elfsborg och Malmö FF slutade på exakt lika många vinster, oavgjorda och förluster. Det har aldrig tidigare hänt i Allsvenskan så vi tror inte att det kommer bli så jämnt i år.

Men många lag ser starka ut, bland dem Malmö FF och Elfsborg. Men även Häcken och Djurgården ser ut att kunna utmana i år.

Vår gissning

Om vi får satsa en slant på Allsvenskan 2024 så blir det att Häcken vinner. De var inte riktigt nära förra året och många tror nog inte på dem inför denna säsong. Just därför kan de nog spela avslappnat och slå som underdogs. Så om du letar efter ett bra bet på allsvenskan så tror vi att vinnarspel på Häcken kan vara intressant.

pär hansson skribent

Pär Hansson är grundare av pellespersonliga.se och det är mestadels hans tankar som du får följa här på denna sida.