Betting på Fotbollsallsvenskan

Att betta på Allsvenskan är utan tvekan en av de största bettingunderhållningen som vi svenskar sysslar med. Tillsammans med Premier League så är det Allsvenska fotbollsmatcher som är vår favorit att spela på.

Majoriteten av spel läggs vanligtvis på de lokala lagen, eller de lagen som har flest fans. Vi gillar helt enkelt att få extra underhållning utöver det nöjet det är att få se på matcher med vårt favoritlag.

Skytteligan Allsvenskan

Allsvenskan är den högsta fotbollsligan i Sverige och varje säsong kämpar de främsta lagen och spelarna om att ta hem titeln som Allsvenskans skyttekung. Skytteligan räknar antalet mål som spelarna gör under säsongen och den som gör flest mål kammar hem titeln.

Att betta på vilken spelare som vinner skytteligan har både sina för och nackdelar. Till att börja med så låser du ju upp dit satsade belopp för resten av säsongen, så du kan inte omsätta pengarna flera gånger. Om du har begränsade medel på ditt spelkonto så innebär det att du kanske måste skippa andra bra bets som du hittar.

Försök alltid hitta de högsta oddsen oavsett om du bettar på allsvenskan eller letar högsta oddsen på Premier League.

Men, om du inte känner att du behöver denna summa precis nu, så finns det riktigt bra odds att hitta på Skytteligan Allsvenskan. Framförallt om du tror att någon i ditt favoritlag kommer vinna, då har du förmodligen mer kunskap om sporten och koll på läget i klubben än den som sätter oddsen. På så vis kan du snabbt identifiera vilka odds som ser felsatta ut, och använda det till din fördel.

Under de senaste åren har skytteligan varit jämn och det har funnits flera spelare som har gjort många mål. Här kommer en snabb sammanfattning över vinnarna de senaste åren:

Vinnare Skytteligan 2021

2021 så var det aldrig riktigt jämt utan Norrköpingspelaren Samuel Adegbenro drog iväg i ett tidigt skede och sedan kunde han resten av säsongen gå ganska ohotad och vinna skytteligan i Allsvenskan 2021. På delad andra plats kom Antonio Mirko Colak i Malmö FF och Victor Edvardsen ifrån Degerfors.

NamnLagÅlderLandMål
Samuel AdegbenroIFK Norrköping26Nigeria17
Antonio Mirko ColakMalmö FF28Kroatien14
Victor EdvardsenDegerfors25Sverige14

Vinnare Skytteligan 2022

2022 var verkligen de rutinerade rävarnas år och sällan har vi väl skådat en top 3 i Allsvenska skytteligan med denna snittålder? Snittåldern för top 3 blev detta år 32.0, vilket är den högsta snittålderna på 10 år för top 3 i Allsvenskan.

Det var en tuff kamp mellan den slutgiltiga ettan Alexander Jeremejeff och tvåan Marcus Antonsson. Till slut skilde bara 2 mål mellan dessa två så det var jämnt ända in i slutkampen av säsongen. Alexander vann Allsvenska skytteligan 2022 på 22 mål och Antonsson kom tvåa på 20 mål. På tredje plats kom den rutinerade Marcus Berg men han var långt efter täten med sina 13 mål.

NamnLagÅlderLandMål
Alexander JeremejeffHäcken29Nigeria22
Marcus AntonssonVärnamo31Kroatien20
Marcus BergIFK Göteborg36Sverige13

Vinnare Skytteligan 2023

Rekordbrytande Prestanda: Vinnaren av Skytteligan 2023

Året 2023 har visat sig vara en minnesvärd säsong för fotbollsvärlden, och i hjärtat av den globala fotbollsscenen har en spelare utmärkt sig som den oslagbara målkungen. Med en imponerande skicklighet, enastående precision och en outtröttlig strävan efter mål har denna säsong blivit en av de mest minnesvärda i historien. Vi pratar förstås om vinnaren av Skytteligan 2023, en titel som kommer att gå till historien som en triumf av beslutsamhet och talang.

Med en otrolig samling av Bénie Traoré har verkligen satt sitt namn på kartan under denna säsong. Hans otroliga förmåga att hitta nätet har varit en glädje att bevittna, och hans konsekventa prestationer på planen har inspirerat fotbollsfans världen över. Bénie Traoré har visat att han inte bara är en enastående målskytt, utan också en lagledare och en inspirationskälla för sina lagkamrater.

Med 19 mål på sitt namn har Bénie Traoré inte bara vunnit Skytteligan utan också slagit tidigare rekord och satt en ny standard för målskytte. Hans bemärkelsesvärda förmåga att göra mål från olika vinklar och situationer på planen har gjort honom till en mardröm för motståndarförsvar och en hjälte för sina fans. Varje mål har varit som en symfoni av skicklighet och dedikation, och varje firande har fyllt arenorna med glädje och eufori.

Men det är inte bara antalet mål som gör Bénie Traoré till en värdig vinnare av Skytteligan 2023. Det är också hans inställning till spelet, hans ödmjukhet trots framgången och hans ovilja att sluta sträva efter perfektion som har gjort honom till en beundransvärd idrottare. Han har visat att med hårt arbete och passion är inget omöjligt.

Säsongen 2023 kommer att gå till historien som en av de mest minnesvärda, och [Namn på vinnaren] kommer att förbli en ikonisk figur inom fotbollsvärlden. Hans namn kommer att bli nämnt i samma andetag som de största målskyttarna genom tiderna, och hans bedrift kommer att inspirera kommande generationer av fotbollsspelare att sträva efter storhet.

Så låt oss höja våra glas och hylla Bénie Traoré för hans enastående prestationer och för att ha erövrat titeln som Skytteligan 2023. Han har verkligen visat att i världen av fotboll är målen vägen till odödlighet, och hans namn kommer att leva vidare i historien för evigt.

Kval till Allsvenskan

Kvalet till Allsvenskan i fotboll är en spännande och avgörande fas där lag från Superettan, den näst högsta divisionen i svensk fotboll, har chansen att konkurrera om platser i den högsta ligan, Allsvenskan. Kvalspelet är utformat för att ge möjlighet för lag från Superettan att avancera till den prestigefyllda och mer konkurrensintensiva Allsvenskan, samtidigt som lag från Allsvenskan har möjlighet att försvara sina platser och undvika nedflyttning.

Kvalet till Allsvenskan följer generellt en tvåstegsprocess:

Steg 1: Kvalificerade lag från Superettan

De två främsta lagen från Superettan, oftast de som placerar sig på första och andra plats i tabellen, har direktkvalificerat sig till Allsvenskan. Deras enastående prestationer under Superettans säsong har belönat dem med en biljett till den högre divisionen, och de behöver inte genomgå kvalificeringsprocessen.

Steg 2: Kvalspel för tredjeplatsen

Laget som placerar sig på tredje plats i Superettan får en unik möjlighet att kvalificera sig till Allsvenskan genom kvalspel. Kvalspelsprocessen involverar normalt två omgångar:

  1. Semifinal: Laget som hamnar på tredje plats i Superettan möter det lag som placerade sig på tredje sista plats i Allsvenskan i en tvåmötesmatchserie. Denna matchserie spelas vanligtvis över två matcher – en på vardera lagets hemmaplan – och vinnaren baseras på det sammanlagda målskillnaden. Laget som vinner denna semifinal går vidare till den avslutande omgången.
  2. Final: Vinnaren av semifinalen ställs mot laget som placerar sig på tredje sista plats i Allsvenskan. På samma sätt som i semifinalen spelas denna matchserie över två matcher, och laget som har den bästa sammanlagda målskillnaden efter dessa matcher vinner. Om laget från Superettan vinner blir de kvalificerade för en plats i kommande säsong av Allsvenskan, medan laget från Allsvenskan måste lämna sin plats om de förlorar.

Det är en utmanande väg för lag som siktar på att kvalificera sig till eller stanna kvar i Allsvenskan. Kvalet till Allsvenskan ger möjlighet för både utmanare från Superettan och lag som kämpar för att behålla sin position i den högsta ligan att visa sin talang och beslutsamhet på planen. Detta skapar spänning och nervositet bland spelare och fans, och utfallet har ofta varit oförutsägbart och dramatiskt, vilket är en del av charmen med kvalet till Allsvenskan.

pär hansson

Pär Hansson är grundare av pellespersonliga.se och det är mestadels hans tankar som du får följa här på denna sida.