Bottenstriden i Allsvenskan

Allsvenskan 2024 lider mot sitt slut och det är fortfarande väldigt mycket som kan hända om Europaplatserna, men även i bottenstriden.

Bottenstriden hittils med 9 omgångar kvar ser ut ingefär som vanligt. IFK Göteborg fortsätter ha problem år efter år och just nu är de 1 poäng ifrån kval ner till Superettan. På kvalplatsen just nu ligger IFK Värnamo på 20 poäng och det återstår att se hur de kommer prestera på slutet av säsongen med “kniven mot strupen” som man säger.

Brommapojkarna ligger på skapligt stabil mark på 26 poäng men det krävs bara en liten formsvacka så är man förmodligen med och slåss i bottenstriden även detta år. Matchen brommapojkarna mot halmstad återstår och det blir såklart en riktigt viktig match för bägge lagen. En “6-poängsmatch” skulle nog de flesta kalla det. När de möttes i våras så vann Brommapojkarna med 2-0 så Halmstad är garanterat ute efter revansch här. På Brommapojkarnas hemsida kan du se deras resterande matcher av säsongen.

På direkt nedflyttning ligger just nu Västerås SK och Kalmar FF. Men de är bara tre poäng upp till säker mark så de är långt ifrån avhängda. Från Brommapojkarna på plats 10 ner till Kalmar FF på plats 16 skiljer det alltså bara 8 poäng, mer spännande än på många år!

kalmar ff spelare i allsvenskan

Förutom nämnda lag så ligger också IFK Norrköping lite pyrt till även om man är 4 poäng ifrån kval just nu. De har ett tufft spelschema och lär få kriga för sin plats i Allsvenskan nästa säsong. Men vårt tips är trots allt att de klarar av de, de har en bred trupp med mycket krigarvilja.

Vi kan väl avsluta med att gratulera Malmö FF till ytterligare ett guld, för inte lär de tappa försprånget på 9 poäng som de har med 9 omgångar kvar. Precis som vi förutspådde i våras så har MFF varit alldeles för starka och stabila för att något annat allsvenskt lag ska rå på dom.

pär hansson skribent

Pär Hansson är grundare av pellespersonliga.se och det är mestadels hans tankar som du får följa här på denna sida.