Fotbollsläger i Spanien – en populär destination för svenska lag

Spanien har länge varit en populär destination för svenska fotbollslag som vill åka på träningsläger. Med sitt behagliga klimat, riktigt fina fotbollsplaner och rika fotbollskultur lockar Spanien både elitlag och yngre talanger.

Många researrangörer erbjuder skräddarsydda paket för fotbollsläger i Spanien, med resmål som Costa Blanca, Costa Brava och Costa del Sol.

De vanligaste ställena att åka på fotbollsläger i är dessa:

  • Barcelona: Här finns Barcelona Football Project i Santa Susanna som erbjuder högklassiga träningsläger. Många lag kombinerar också fotbollsträningen med språkstudier på fotbollsläger i Barcelona.
  • Nerja på Costa del Sol: En populär destination med fina fotbollsplaner och bra boende på hotell som Nerja Club & Spa som många Allsvenska lag brukar bo på.
  • Torrevieja: Här anordnas årligen Football och Padel Camp för killar och tjejer 10-15 år.
  • Pinatar Arena utanför Alicante: En stor träningsanläggning med hela 6 fotbollsplaner av hög kvalitet.

Under fotbollslägret får lagen möjlighet att träna enligt spansk fotbollsfilosofi med fokus på teknik, possession och rörelsemönster. Många anläggningar har tränare med erfarenhet från professionella klubbar i Spanien.

Men för dig som inte orkar ta dig hela vägen till Spanien så har du faktiskt nu chansen att få träna med tidigare proffs från FC Barcelona i Sverige. På Spanska Akademins sommarläger i Helsingborg så får du den här möjligheten vilket har hjälpt många att ta sitt spel till en ny nivå.

spanska akademin camp

Ett flertal av de som deltagit i dessa sommarläger har senare gått vidare för att provträna i spanska ungdomslag.

pär hansson skribent

Pär Hansson är grundare av pellespersonliga.se och det är mestadels hans tankar som du får följa här på denna sida.