Bloggbattle #2

Nu har vi valt ämne för andra bloggen i battlingen, nämligen "gospel". Jag vet vad ni tänker, jag tänker samma sak, har vi inget liv? Nej. Inte än åtminstone. Herre, giv oss tid. Kändes bra att säga så på tal om gospelsnacket som väntar.

Gospel, gospel, gospel... vilken grej! Hur kom vi på tal om detta ämne? Jo, det började med att vi kollade på ett klipp från "En värsting till syster" och slutscenen när de sjunger "I will follw him" inför påven. Det låter töntigt, vilket det också är. Whoopi Goldberg gömmer sig för onda män i ett nunnekloster, blir frälst eller något och får hela nunneföreningen (kan man säga så "förening"?) på rätt köl. Ni vet, genom att vara allt som svarta människor gör bäst; skrika ghetto-snack, sjunga gospel och vara lättretliga.

Om "En värsting till syster" måste jag också säga följande; vilka jävla flashbacks man får av den rullen. Anna och kusinen Frida som kollade sönder vårat VHS-exemplar som de två excentriska tonåringar de var. Spolade fram och tillbaka, fram och tillbak, fram och tillbaka... Hade det inte varit för de hårda strikta regler det finns om samlivet som nunna så hade de nog båda gått i kloster på en gång. Men det är bara en vild chansning, hehe.

Gospellåtarna rullade vidare på Youtube. "This little light of mine" med Bruce (som jag sett live i Globen, thank you very much), Lauryn Hill med "Joyful joyful", "Oh happy days" med någon annan kör... och så vidare. Summan av bullkryddan: jag diggar gospel som fan! Man blir glad av att lyssna på det och jag tror nog det är minst lika roligt att sjunga gospelsånger. Jag skulle vilja åka till USA och se en församling vråla sådan där läskiga saker, för att sedan dra igång med "Amazing grace" eller "When the saints go marching in". Kanske bli religiös på kuppen? Folk har ju blivit det av mindra saker, faktiskt. Som gått fikabröd eller ett par snygga brös.. brön. Ett par schyssta frallor. Dags att fortsätta storstädning av lägenheten. Hörs under natten.

Länk till nunnorna som sjunger: YouTube.
pernilla

vad myckedt och jobbigt det var attläsa niu. btw så är du grymt dålig på att kommentera! samt svara på kommentarre. fast va fan.du kanske inte ens läser. så skitsamma?