Vy från köksbordet.

Från den här platsen jag har vid köksbordet så är detta exakt vad jag ser:
- Grannarna rakt över gatan som håller på och flytta in har åkt hem (sitt andra hem) och slutat för dagen. Som de har slitit de senaste veckorna med att spackla och måla över rosa väggar (jag vet inte vad Norrköpingsbor har för färggillande, vårat vardagsrum var knallrött förut).
- Min tepåseflärp, den lilla papplappen, rör sig varje gång jag andas. Det är ganska störande då mina ögon reflexmässigt dras dit medens jag skriver. Stavfelen ska alltså skyllas på en tepåses papperslapp.
- Pastaburken som står i skafferiet är väldigt tom.
- Posthögen är förvånadsvärt hög efter fem dagar post.
- Hallen ljus flämtar där de prydligt står och värmer upp. Det känns att hösten kommer på golven. Ska inom kort handla raggsockor. Helst svarta om det finns någonstans.
- Blommorna behöver vattnas.
- Mina mjukbrallor behöver tvättas. En smutsfläck pryder smalbenet och jag tänker inte ens gå in för att gissa på vad det är.
- Anteckningarna om Roy Andersson är så gott som oläsliga. Om jag måste nämna hans namn här igen så... vet jag inte vad som kan tänkas ske. Händer det så lite i mitt liv att jag måste älta Roy om och om igen? Uppenbarligen. Och det här är bara vecka två i min skolgång, mer och större arbeten lär det bli.
- Jag borde ställa in disken på dess rätta plats. Jag borde, men ska det inte. Inte än. Kanske imorgon. Innan päronen kommer på besök. På tal om besök, undra när jag ska bjuda hit alla hemifrån på fest? Någon gång snart måste det väl bli. Dricka bira och parta. Det kan bli rätt så grymt.
-... och till sist. Jag ser att klockan är halv tolv. Blir jag inte klar väldigt snart så kommer jag att bli tvungen att sitta med det här imorgon med. Det vill jag inte! Och måndag ska det vara färdigt och inlämnat. Dags att fortsätta!

Följ min blogg med bloggkoll
pernilla

nu följer jag dig på bloggkoll - vet inte varför eftersom jag har dig i favoriterna. men det är ju alltid roligt att se att någon prenumererar tänker jag. så om inte du prenumererar på min får du börja med det. nu. tycker jag. ;)