Introducing fucked up plural.

Tillsammans med en av mina nya favoritbloggare, Carro-Barro ("Barro" ligger kvar till jul, då det är ett special editionnamn för stunden), har jag startat ett sammarbete. Detta sammarbete går ut på att lista konstiga plural! Därför introducerar jag och Carro-Barro denna gemensamma kategori som vi väljer att kalla "Plural". Eller kanske "Konstiga plural", namnet går att diskutera.

Vad kommer vi att göra med denna kategori och dessa inlägg då? Ja, i stort sett inte ett skit. Kanske be er om några vettiga plural på ord vi har svårt att döpa själva. För det kan bli ganska klurigt från stund till stund, tro mig. Dagens svårbestämda plural blir ganska passande så här i juletid följande ord:
 
Aftnar? Aftonar? Aftons? Aftor?

Vad tycker du Carro, klurigt va?
Och ni andra, det här med plural är ju skitsvårt! Hur säger man egentligen?
pernilla

hahaha. mentalkram tillbaks hörru!men shit, this made me think. vad säger man? "alla mina tidigare julaftonar",..... eller.. hmm.. ?!?!

caroline

Och där gick startskottet! Tjiooo!

Jag tror det här kan bli riktigt riktigt bra!

(Är innerligt tacksam för Barro-tillägget också. Vill nästan inte att det försvinner alls ;D )

anna

ajaj det gör ont i mitt svenskaintresse att läsa om det här. plural är riktigt svårt ibland. men aftnar heter det väl ändå? ellermöjligtvis aftonar.jag sitter här och försöker organisera mitt kaos just nu.

Madde (maddepladder)

Aftnar. Utan frågetecken. Sa hon helt humorbefriat. =)

sessia

Aftnar. Man säger ju: "Jag har gjort så alla julaftnar jag kan minnas". Eller? Äh, man säger: "Jag gör alltid så på julafton".

Emma

Aftnar skulle jag nog skriva, men om jag säger det skulle det låta mer som aftonar tror jag! Vilket bra samarbete, nu kanske vi kan bli lite bildade i bloggosfären också ;) Ta reda på vad som är rätt och fel. Mycket viktigt! Måste kolla in CarroBarros blogg också med andra ord.

☆ m a l i n .

Man säger aftnar :)

Men du, ett icke-plural problem men dock fortfarande ett problem:

Grisen är rädd, katten är rädd, fåret är.....rätt/rädd?

Geccod

Oj, klurigt. Jag tror jag säger "aftonar", flera julaftonar.

Marcus Å

jag har utmanat dig på min blogg! :)

Linn

Aftnar är det som gäller! :D

wingman

egentligen vill jag ju säga aftnar, eftersom språkpolisen inom mig påstår det, men nu när alla andra också verkar säga det tänker jag vara superindividuell och påstå att det heter Aftor! : Dhar en kompis som har lite svårt för det där med plural. hon brukar kläcka ur sig sånt som "en bonde - flera bondar"... mycket underhållande.

Anna

Aftnar så klart, tror jag :P hehehmm.. försöker komma på något prular jag brukar ha problem med. Sitter långt inne, får nog återkomma med det...obesegrad

Aftor lät ganska bra i mina öron.

Det var en trevlig Aftor, det här får vi göra igen!Bra att du hittar på nya smarta saker. Då blir man (extra) intresserad av att komma tillbaks. :)Vad kommer här näst, tusen sätt att fota en dörr?

Kanske skulle vara nått..Fast du har nog mycket bättre ideer på lur, du är ju rena ide sprutan! :)

LittleLinn

Aftnar låter rätt :)

Lovisa

Ett rädd lejon eller en rädd lejon?;P

jojo

oj jag såg nu att du hade skrivit en kommentar där du frågade om vi skulle dricka glögg innan vi åker hem, men jag har tenta på lördag och sen åker jag hem direkt efter.. :( vi får ta glöggen efter nyår istället. :)

Lina

sv: ja, man blir alldeles stressad hela dagen sen!Jag skulle no sagt afton i plural me :p

anna

ja shit vilken koll du har på min blogg du! :) nope inget jullov här inte, än. idag jobbar jag hela dagen på stan, sen måste jags krivamitt jäkla projektarbete. inget jullov förrän det är klart.

caroline

Aftnar verkar vara grejen. Men kan det finnas ett fulare ord? jag tvivlar.. Kul med så mycket respons du fått dock! Det här är det nya, tro mig :)Sant, det är ingen tävling! Ett übersammarbete bara! [sträcker fram handen tillbaka]

lisa

Aftnarmjölken på slutet är ju asgod! Det är ju som om det liger krispiga flufflingor i en skål med oboy! Jag har nu blandat coco-popsen (popsen, plural?!)med laktosfri mjölk som i vanliga fall smakar skit (nej inte skit, men inte som hederlig mellanmjölk!) men med lite coco-pops så blir det precis som oboy!Men JA!! jag vill ha länken till fälla-riggar-låten!!

Nina

det där var bannemej klurigt!!!

Maria

Aftnar är den korrekta böjningen om jag inte minns helt fel från skolan :)

Hinken

boningshus, plural haha

Christina

1 video, flera videos. fine. Men om man säger "Nu har jag tittat på dom där videosen som du tipsade om." Videosen? eller blir det videosarna? haha man kan ju inte sätta in videos i den meningen?? hjälp mej!!!

Johanna

jag skulle tippa på julaftonAR, men förlita dig inte allt för mycket på mig. haha

Madde

Det är ungefära lika klurigt som Marias en qp flera qp-sar.

Lena

Aftnar! Den vari nte alls så svår, eller så är det jag som är ovanligt smart! Höh