Tjockis-Pelle.

Nu ska jag ta och vara lite seriös här för en gångs skull. Jag för tillfället en sak på hjärnan som stör hela min tankeverkstad och det är min vikt. Jag vet, ni undrar vad fan jag pratar om, om ni har kommit till någon fjortisbrudblogg och så vidare. Men faktum är att jag alltid haft jävligt lätt för att gå upp i vikt. Suger som fan, men det är sant. Varför jag tänker på det så jävla mycket just nu är för att jag är jävligt besviken. Besviken på mig själv. Ända sedan jag var arton så har jag längtat efter att dra hemifrån. Att få bo själv, göra vad man vill och framför allt äta vad man vill har varit lite av en dröm. "Jag ska bara äta nyttigt, ha en massa frukt i kylen och en sjukt jävla massa nötter på lager", det var så jag tänkte ungefär. Ut med allt det onyttiga i livet och in med det nyttiga.

Men om sanningen ska fram så har jag aldrig varit så onyttig som nu när jag flyttat hemifrån. Jag kan inte räkna antalet gånger vi fixat hämtmat eller när man köpt godis bara för att "nu är det filmdags". Jag funkar inte på det viset. Folk i min närhet gör inte annat än svullar och det händer inget. På mig har det hänt en del. Inte massor rent kroppsbyggnadsmässigt (även om det syns skillnad från då och nu), men rent psykiskt är det en katastrof. Jag sover sämre, jag tänker sämre, jag orkar mindre och jag är argare. Jag har fått en jävligt massa finnar och just nu när jag sitter så här som jag gör känner jag faktiskt att det är lite för stort runt magen. Det stör mig, det är i vägen och ger mig rätt så udda hållning (kan också bero på det låga sängbord jag vilar datorn på just nu).

Nu när jag sitter här hemma hos päronen så kan jag för allt i världen inte förstå varför jag tyckte allt vi hade här hemma var onyttigt. Här finns bara nyttiga saker. Med två GI-galna föräldrar så kan det inte heller finnas annat. För att inte tala om den motion jag gav mig själv här. Framför allt i somras när jag cyklade till och från jobbet (18 kilometer) i stort sett varje dag. Då mådde jag bra. När jag bodde här. I Närke. Nu hänger allt på pengar, pengar, pengar... men det gör ju inte det egentligen. Har jag råd att köpa en pizza för 75 spänn så nog fan kan jag köpa annat, eller hur? Det handlar bara om att hitta viljan och orken. Och den har infunnit sig. Med start ganska snart här så ska jag föra en miniträningsdagbok tänkte jag. Om vikt och vilja. Bara ett par rader var tredje dag eller något. Rätt så pushande. För min egen del åtminstone, haha. 

Till Paris-resan vecka nio ska jag ha blivit... ja, "pånyttfödd" kan vi dra till med. Jag ska kunna kuta det där jävla Eiffeltornet upp och ned tio gånger om, om det så är ett måste. Eller kanske inte så extremt. Jag ska ha nåt min idealvikt på 73 kilo i alla fall. Ha fem dagar gött i Frankrike och sedan komma hem och köra på igen. Och bevisa att det faktiskt går att leva nyttigt med en studentkassa. Det handlar bara om att prioteringar, vilja och sunt förnuft.
anna

men det är svårt att leva nyttigt som student, det är ju faktiskt dyrare. och vissa dagar vill man ju verkligen ha snabbmat för att man inte orkar laga nåt. jag har kommit in i nån fas där jag knappt äter nåt. verkligen inte bra.fast säsong 3, iaf första halvan är riktigt dålig. ben är det enda som är bra. men skönt att veta att det faktiskt blir bättre sen.

pernilla

thats the spirit pelle! you can do it! Jag ska också försöka bli bättre. jag har ju ett årskort på friskis o svettis men jag går fan aldrig dit. nu har jag ju iofs mina revben att skylla på, haha. men ändå.och ja, californication rockade fett! har legat i sängen o varvat med att sova och kolla hela första ssongen idag. :D nu ska jag leta upp om det finns en andra säsong. gör det inte det blir jag extremt bummed.

Trixie

känner igen symptomerna som fan i stycke två! inet så trevligt. men du, lycka till! Och ett tips, INGA undantag (tex, men om jag bara tar eeen godis, eller eeeen pizzadag) för då kommer det sluta med att hela skiten blir fettoundantag. Hoppas det går bra! Du ser ju sjukt jävla fräsch ut ,på de få bilder man fått sett förstås;), men det är ju viktigt att känna sej fräsch på insidan också =)

Madde (maddepladder)

Oh thank GOD han har annat än julefrid i skallen! ;)Tycker det va bra insikter du fått. Visst kostar det lite att köpa hem frukt och fullkornsbröd och fan och hans moster men jämför man med en pizza som är uppäten på 10 minuter så räcker pengarna längre om man handlar "vanlig" mat. Helt klart. Du hade väl nära till Netto också väl? Har inte varit där men billigt ska det ju va.Kör på säger jag! Med måtta såklart. Har svårt för folk som sätter sig själva på så strikt diet att livet blir tråkigt. =) Skippar man snabbmaten så ofta som möjligt så har man kommit en bra bit redan där. Sen är det ju bra att röra på sig också har jag hört men dit har inte jag kommit än... Good luck dude! :)

Madde (maddepladder)

Nu har min syster svarat på vart City Gross ligger.Detta borde väl förklara det hela?http://www.lokaldelen.se/foretag/-/City%20Gross%20Norrk%F6ping%20co%20City%20Gross%20Sverige%20AB/848137/

Katja

jag hade tenta i veteskaplig metod ;)

stefan

"Folk i min närhet gör inte annat än svullar och det händer inget." Om du menar att jag är en utan alla i din närhet smo svullar så ska jag be att få tala om en sak. Så mycket som jag har gått utt under dessa månader har jag inte gått upp någonsin i hela mitt liv. om man slår ut min vikt på antal år jag levt så blev det en summa. det jag har gått upp nu överstider med råge den siffran.

Hanna

Haha ja jag vet, hanna hade aldrig smakat nån typ av tropiska frukter, den ena frukt hon var bekant me var typ banan, stört jag vet, de där bönderna e inte särskilt världsvana kan man konstatera! :P Nu hoppas jag kunna få lite sömn, e helt slut egentligen, men tydligen stor fest här i huset så musiken dunkar i väggarna, hrm...Lycka till me din vikt, undra hur många fler som har d som nyårslöfte, hrm, jag däribland...Gonatt!

Anonym

Jag förstår dig verkligen! Tänkte precis samma när jag flyttade, det funkade ju typ 1 månad, men sen va de kört. Så blev de massa fester me dagen-efter-käk o iblan pizza under kvällen, illa. Det ska skärpas här också, o inte som ngt nyårslöfte, utan för att jag inte ska svimma när jag ska på en 2 dagars danskryssning!

Hoppas de går bra, jag hejjar på dig! ^^

Eva Linder

Jag hakar på! I förrgår när jag visade vår besökare Lotta vårt gym, sa han den där himla hemska vältränade, inlismande instruktören till mig: "long time, no see!. Och sedan fyllde han i att jag måste se till att fixa till mig lite. Så nu ska jag köra hårt efter årsskiftet. Men först ska jag äta! Ha det bra, så hörs vi!

Emma

Peppa peppa peppa! Det är svårt att vända upp och ner på sina vanor - och det är så enkelt att bara äta hämtmat, men det låter som att du har motivationen nu (och ett mål med parisresan) så jag hejjar på dig!

LovelyC - Around the world

tackar och bockar :D

man borde själv bli nyttigare men jag kan inte låta bli godis !

Angelica

Okej jag orkar inte läsa det här nu, ska sova strax. Min vita helg har redan blivit en icke vit helg hahah. Det blev en p2 på Njuta ikväll..illa;D

Maria

Det är skitsvårt att vara nyttig och ordentlig! Jag försöker då och då, men än så länge går det åt skogen! Nästa år, då jäklar!

Geccod

Jadå, det var helt klart en kul kurs att gå på. Man lärde sig en hel del fast jag hade hoppats på att lära mig mer än vad jag gjorde. :-)

evelina

hej! kolla gärna in min blogg och släng in en kommentar :)

kram

sara

lycka till! självklart går det, bara man har bestämt sig!

Marcus Å

Ok, vad händer idag då? :)

johanna

jag vet inte, men dte är väl för man får ut sina agressioner. om dte är bättrew vet jag inte.... men men så kan dte vara...dte blir bra när jag åker hem om ett par timmar..... :)

Natalia

jag tycker du har alldeles rätt i. jag önskar dig lycka till!

Anonym

Lycka till!!

måste säga med att du skriver extremt bra, både roligt och välformulerat på samma gång :)

Jessica andersson

jaa gör det.. det är nog en väldigt gripande bok och som sagt jag gillar böcker som är verklighetsbaserade :) ska bli väldigt kul att läsa den iaf..

jojo

vi kan börja motionera tillsammans! powerwalka och sånt :D och käka fruktsallad. att äta nyttigt behöver inte va så dyrt, de är snarare dyrare att käka skit som pizza och burgare. köp massa potatis, det är billigt! och gott och går att variera med allt möjligt.

Ida Björck

haha, att kuta upp och ner för eifeltornet är ingen lek kan jag säga dig, men jag tror på dig!

Madde

När jag flyttade hemifrån så sa många kompisat att man gick ner i vikt för att man inte orkade laga mat, för mig var det mer som för dig att helt plötsligt så åt man ju bara mat man tyckte om och så bodde jag granne (ovanför) Maxi (fast då var det Kvantum) och då var det så lätt att bara gå ner en trappa och ut på gatan och handla en massa onyttigt. Annat var det i Sannahed med en liten butik som inte tog kort och jag hade aldrig kontanter.

wingman

my lord, jag känner verkligen igen mig i hela "När jag flyttar"-snacket. tänkte precis likadant. det finns inga ursäkter då ju! är inte heller så bra på att hålla det, tyvärr. blir alldeles för många onyttiga luncher på stan... men det är ju så gott! o så mysigt! dessutom har jag alltid varit rätt trött och slö av mig, så det är inget jag lider av ; ) jag tror på trivselvikt! problemet är ju att du inte precis verkar trivas nu. kämpa på, handla rätt! you can do it! (tänk rob schneider-röst!)

Sarah

Men du, hur lång är du då? man blir ju nyfiken. Du ser ju inte särskilt mullig ut. ^^

Jag går också jävligt lätt upp i vikt. Det SUGER! Och jag bor ju hemma men tänker precis som du tänkte ;-) haha!sv: ok. nämen har kimza önskat dig skitdag? :O :P

Kalle

73 kg är väl ingenting?

fast längden spelar väl in en del även om du vore 170 vore det ju ingen stor vikt!?

det sägs att grapefrukt ska hålla undan sockersug borta iaf.

själv är jag lat, kör bil överallt. och har ett risigt hjärta som behöver tränas.

nu har jag iaf kommit dit då en träningscykel står i lägenheten. vi får kämpa ihop!

Sassy

Det där med vikt och vem som blir tjock och vem som inte blir det är så jäkla orättvist! Förr var jag smalare än vad jag är idag, ja, jag var riktigt smal, men jag gjorde ingenting för det. Jag tränade inte, jag åt en massa skräpmat och en massa godis. Sedan började jag träna flera gånger i veckan och även om jag inte äter helt nyttigt - jag unnar mig en hel del - så försöker jag i alla fall och jag äter betydligt bättre nu än förr. Och ändå väger jag mer! Och jag kan inte skylla på att det är bara muskler, för ajg har fett som jag inte hade förut! Det är inte rättvist...Och jag känner folk som äter hur nyttigt som helst, som knappt unnar sig något onyttigt alls och som ändå inte blir smalare! Nåväl, det viktigaste är väl att man trivs i sin kropp och inte stirrar sig blind på vågen...Och att man försöker att ändra sin kropp/vikt på ett SUNT sätt om man inte är nöjd!

Geccod

Det blir lätt att man äter mycket ute. Sen är det ju rätt svårt att komma igång och röra på sig men när man väl gör det så är det riktigt skönt. Bra att ha ett mål, lycka till. :-)

Lena

Jag vet precis hur det är, det vet du. Men faktum är faktiskt att jag blir onyttigare hemma hos mina föräldrar, när jag bodde i Karlstad var jag duktig!Och du, jag tror absolut att du kan, bara du ger dig fan på det! Haru kollat träningsdagboken än? Den är faktiskt skitbra, jag lovar! (nej, jag tänker inte sluta tjata!)

Jag tänkte nog att det är dags att dra igång den där peppgrejen snart (efter nyår?), är du på?