besatthet nummer 1.


Jag tänkte köra en liten bloggserie. "Som om du inte kör tillräckligt många", tänker ni. Det kan inte finnas för många, svarar jag. Hur som helst, eftersom jag som yngre var ganska ensam så fann jag tyckte i saker som jag tror andra inte kanske gjorde på samma sätt. Många gånger blev jag rent av jävligt besatt av saker. Jag kan bli det än idag. Nästan så att det blir psykotiskt vidrigt. Ungefär. Först ut är Harry Potter.

Här har jag en ganska cool story som jag gillar att skryta om. Jag var väldigt, väldigt, väldigt tidig med att upptäcka Harry Potter (för att vara i Sverige). Allt tack vare morsan. Hade sparat veckopengen i månader och drog in för att köpa en Furbee, om ni minns vad de var för något. Talande, fula gosedjur. Högsta mode då och otroligt jävla jobbiga. Mor förstod detta och drog med mig till Leksaksmagasinets bokhylla och visade ett par böcker som hon läst om i Nerikes Allehanda. "De handlar om någon trollkarl, de ska tydligen vara ganska stora i England", sa hon. Jag övervägde vad jag skulle köpa och till slut landade mitt köp på Harry Potter-böckerna. "De verkar faktiskt bra", tänkte jag. Den natten låg jag, elva år, uppe till klockan fyra och läste ut den första boken. Den andra, som ändå var lite tjockare, tog två dagar att läsa ut.

Jag vet inte om ni har tänkt på det än, men kolla på bilden och logotypen på böckerna. Om jag inte ser fel så är den skriven i "Times New Roman". Så ser inte första bokens logotype ut idag. På de senare tryckningarna det vill säga. Senare under det året, om jag inte missminner mig, så köpte Warner Bros filmrättigheterna och ändrade till den numera standardlogotypen. På Wikipedia står det att boken är utgiven år 2001, men det är nog någon som skrivit av en senare bok. I mina två första böcker står det 2000. Det var alltså detta år som jag fick mina första riktiga läsupplevelse.

Nördigheterna fortsatte och jag köpte alla de övriga böckerna på releasedatumet. Det är faktiskt sju stycken förstaexemplar jag har i bokhyllan. Varav en är köpt på Åland under en praktikperiod i gymnasiet. Klockan tolv på natten. Butiksbiträderna var utklädda till häxor och vi var först in i affären. Kändes stort!

Till sist vill jag bara säga att filmerna suger, alla som väljer att inte läsa Harry Potter-böckerna hajar faktiskt inte vad de missat och... ja, det var det. Snart kommer nästa rond som stärker min nördimage. Håll ut, ey!
Madde (maddepladder)

Jahaja. Jag som tyckte filmen (den första) va bra.

Emma says style, love & rock and roll.

Cool story Pelle. Nu märker jag faktiskt ändå av att du är ett par år yngre. Kom själv ihåg när Harry Potter kom & då läste mamma&pappa de böckerna för mina småbröder. Jag var too cool for school och inte alls i närheten av att läsa någon jävla fjantbok om någon trollkarl. Inte förrän ALLA andra böcker i bokhyllan var utlästa och mamma nästan tvingade mig. Det har jag ändå mamma att tacka för idag :)

Geccod

Jag sträckläste alla böckerna (igen) förra sommaren under en 3 veckors period. Helt sinnesjukt bra böcker! Liksom du så gillar jag dock inte filmerna. Alls.

anna

som att du alltid kommenterar alla mina inlägg, hmpf!och du, exakt så där ser mina HP-böcker ut också, började läsa dem när den tredje boken kom ut kommer jag ihåg. vettefan när det var ;P håller dock inte med om att filmerna suger. jag tycker de är riktigt bra! långt ifrån böckerna, men ändå väldigt välgjorda och underhållande.

Frida

Jag älskar, älskar, älskar Harry Potter.

Men jag har bara två böcker, första och sjunde. Den första fick jag, den sjunde köpte jag själv. Måste nog skaffa resten också.

Miss X Jung

cred att ha de först-först-första böckerna måste jag säga. Ska man ha så ska man ^^ Yo rule man!

Ricochet

ååh jag har också varit Potter-nörd, haha! jag var också tidigt ute, gissar på att det var ungefär samtidigt som du, ev lite tidigare. kan iofs inte dubbelkolla om jag har gamla loggan på böckerna (är rätt säker på att det är det), eftersom syrran i Karlskrona har dem.besattheter är bra! I endorse obsessions!

Ricochet

ååh jag har också varit Potter-nörd, haha! jag var också tidigt ute, gissar på att det var ungefär samtidigt som du, ev lite tidigare. kan iofs inte dubbelkolla om jag har gamla loggan på böckerna (är rätt säker på att det är det), eftersom syrran i Karlskrona har dem.besattheter är bra! I endorse obsessions!

pärlan

Jag tänkte på din jämförelse mellan böckerna och filmerna, det är nästan lika stor skillnad mellan den engelska versionen och den svenska. Originalspråket är så mycket bättre!

Erica,

Böckerna är guld Pelle, men så dåliga är inte filmerna (okej de senare i alla fall)

Lenin

nej, Pelle. Jag fattar inte vad jag missat, men det gör mig inget heller. Jag kommer aldrig läsa harry potter. inte se filmerna heller, så det så.

anna

ja eftersom det tar sån jäkla tid att kolla igenom alla inlägg så får jag väl ta ditt ord då ;P för den här gången...

Lenin

men pelle, vad fan har harry potter med veronica mars att göra? jag har aldrig någonsin trott att jag inte skulle gilla veronica mars, så bara för att det råkade vara ett tips från dig betyder det inte att jag gillar allt du skulle få för dig att tipsa om! ;)

Lenin

men pelle, vad fan har harry potter med veronica mars att göra? jag har aldrig någonsin trott att jag inte skulle gilla veronica mars, så bara för att det råkade vara ett tips från dig betyder det inte att jag gillar allt du skulle få för dig att tipsa om! ;)och ja må vara barnslig, inte mig emot!

Lenin

ja, såklart det skulle vara jobbigt! jag skulle hata att gilla det! jag hatar hela grejen, att det är så komersiellt och så mycket runtom liksom.. visst, det har lugnat ner sig, men när första filmerna kom var det ju helt sjukt med alla jävla leksaker och sånt!

men ja, när jag väl bestämt mig så är det så, jag tänker inte ändra mig. dessutom tror jag verkligen inte jag skulle gilla det, jag gillar ingenting i liknande genrer!

Lenin

och ja, visst var serierna grymma? :D

pernilla

hehe du, jag köpte precis samma böcker jag med. Men jag var väl femton då tror jag. Nåt sånt. Nu har mina syskonbarn ärvt böckerna men jag håller med dig. Dom är grymma. Men man ska fan läsa dom på engelska, annars missar man också grymt mycket! Och du, filmerna är VISST bra. :P Kanske inte ultimata, för dom tar ju inte med allt, men det är kul att se det man tänkt sig i skallen - hur det kan se ut. Det är nog mest det som jag gillar med filmerna. Att det blir lite mer "verkligt" på nåt sätt. Hehe...

Emelie

Jag är nog lika besatt som dig Pelle, håller just nu på att läsa om alla böckerna igen, kommer inte ihåg hur många ggr jag gjort detta, varje gång hittar man något nytt och kan koppla ledtrådar från första boken till efterkommande osv. Kommer aldrig kunna sluta läsa Harry Potter. Det om något måste väl vara besatthet? Ha en bra dag! Emelie

Anna

Oh, jag visste det :)Jag var också först med harry potter. Jag köpte den samma dag som den kom ut i bokhandeln och har genom åren vuxit upp med trollkarlen.och vet du, att närda är bland det roligaste som finns. så embrace din nördiga sida och njut av den ;)

Lövet

filmerna suger inte alls! och ja, jag har läst alla förutom den sista som jag tänkte ta mig an när skolhelvetet är över!

linda

Menar du med Uppadteradadadaddada att du tycker jag ska uppdatera eller att du har uppdaterat? Gissar på det första.:p Jo jag ska.Älskar Harry Potter! Läst alla böckerna (vissa flera gånger och på engelska också... de är bäst på engelska). Fick mer poäng än dig på Harry Potter Facebook testet hehe!:P (Fast jag chansade bara på vem som var vem av Crabbe och Goyle.)

För övrigt så hade jag en Furbee som liten.:p